Kritické Holé Vrchy…

Při  šestém závodě cyklokrosového TOI TOI Cupu, který o sváteční sobotě pohosily Holé Vrchy u Mladé Boleslavi,  nám zamrazilo v zádech, jako snad ještě nikdy v dlouhé, patnáctileté historii MORAVEC Teamu…  Naši juniorku a letošní „sprinterskou“ mistryni ČR v této kategorii z červencového MTB XCO šampionátu v Brně, Janu Tesařovou, postihnul v průběhu závodu tak závažný zdravotní problém, že se talentovaná bikerka ocitla v ohrožení života!!!

Zde je ke závažné kritické události podrobná reportáž:

Duchapřítomným Lence Janovské Jaromíru Friedovi patří naše velké a upřímné poděkování za záchranu života Jany Tesařové, které za dané situace snad ani nejde slovy vyjádřit… „Džejn“ přejeme rychlé,  ale hlavně definitivní, úplné a konečné uzdravení, které bude pro ni znamenat vrcholové sportovní výkony bez jakýchkoli obav, že by se někdy ještě něco podobného – nedej Bože – mělo opakovat!

Z výsledkového sumáře je patrné, že na náročné trati, která  po deštích měla povahu typického cyklokrosařského  terénu, se nejlépe dařilo Elišce Hanákové a Romanu Šindelářovi a zatleskali jsme i našim odchovancům Tomáši Tlamkovi „Contdorovi“ a Adélce Šafářové (oba Nutrend Specialized). Adys  navíc kvalitní výsledek na Holých Vrších pojistil  nominaci na ME, které pohostí příští víkend jihočeský Tábor. Kromě ní budou ČR ještě v Táboře reprezentovat další tři nám dobře známí rajdři z MTB „Vrchoviny“: Jakub Říman (junior – vyhrál letos Valchov – Monako),  Daniel Mayer  (M23, dařilo se mu na MTB „Vrchovině“ především v roce 2015) a Emil Hekele (muži ELITE – vyhrál letos „Vrchovinu“ v Bukové a v Boskovicích). Na cyklokrosových kolbištích se objevil po zranění v sobotu už i Dominik Prudek, který už startoval minulou sobotu na závodě mužů ELITE v rámci cyklokrosového slovenského poháru. TOI TOI Cup pokračuje přes-příští víkend dvojzávodem na Moravě: cyklokrosaře bude hostit Uničov a Ostrava, zde mrkněte na fotogalerii a i zde jsou další autentické fotky z Holých Vrchů:

 

 

Napsat komentář