Tréninkové novinky!

Pokyn, aby si cvičenci vzali s sebou na páteční cvičení fitbaly neboli gymnastické míče jednoznačně avizoval, že i další „Vojtovy kapky“ nebudou nikterak rutinní, ale naopak, plné dalších zajímavých novinek! Vše se vyplnilo a široká grupa cvičenců si mohla s chutí zažít další vydatný trénink, který přišel po Vánočním lelkování z minulých dnů všem určitě maximálně vhod!

057
Asi nejvyšší koncentrace fitbalů na plošnou jednotku ve Střední Evropě byla v pátek večer v benešovské tělocvičně!

Zapsat report ze cvička bude pro mě tentokrát trošku těžší, protože jsem ho, z důvodu jiného zaneprázdnění, nebyl tentokrát osobně účasten. Každý sportovní reportér Vám potvrdí, že je pro něho nejhorší zdokumentovat sportovní událost, na které vůbec nebyl přítomen… Za dané situace je třeba se řídit heslem: „tonoucí se s tébla chytá..“ K rekapitulaci usilovného dění v tělocvičně mě rozhodujícím způsobem  pomohly bezva fotky Lídy Adámkové a tak podle nich se pojďme pokusit zpětně vypátrat, co se v pátek v podvečer v benešovské tělocvičně, pod Vojtovým zkušeným vedením,  asi dělo..?

034
Na první pohle vypadají cviky s fitbalem jednoduše… Na první pohled…

Vydatná rozcvička s bohatým množstvím strečinkových prvků nemohla v úvodu chybět a prakticky hned po ní se cvičenci bez dlouhého rozpakování ujali fitbalů a pod „Vojtovým“ velením zvládali postupně jeden míčový cvičební prvek za druhým…V závěru tohoto tréninkového bloku nechyběl ani závod štafet s využitím této ne moc tradiční cvičební pomůcky, a to už je co říct! Supr zjištěním je – soudě alespoň podle fotodokumentace – že si cvičenci vedli s míči velice zdatně a zkušeně zároveň! Tak, jako by tuto pomůcku zvládali a cvičili s ní už dávno… Bravo MORAVEC!

019
Nejen štěstí je vratkavé… I fitbaly…  Lucka s Majdou si s tím ale poradily!

V samotném závěru páteční „makačky“ přišla na řadu hra na branky přes celou  tělcvičnu „na dél“. Slovo branky je poněkud nadnesené. K tomuto účelu posloužili žíněnky „podél na štorc“ a hrací pomůckou, kterou bylo třeba dopravit vzájemnými házenými přihrávkami do „žíněnkové“ branky byl malý míček… Další  Vojtův trénink prosycený nám neznámými, novátorskými prvky, opět musel bavit, čehož je důkazem skutečnost, že cvičenci „jeli“ dost přes „OVER TIME“… Ještě pozor na změnu v nedělním programu MORAVEC Teamu!

Napsat komentář