Sedm statečných…

…MORAVCŮ bylo v akci minulý pátek při dalších, pravděpodobně už finálních jarních „Vojtových kapkách“. Účast logicky poznamenala skutečnost následného sobotního brzo-ranního odjezdu borců a borek MORAVEC Teamu na jarní soustředění do Chorvatska. Za dané situace je třeba před hrstkou trénujících smeknout, neboť je obecným pravidlem, že čím méně má pedagog na starost žáků, tím kvalitnější a hutnější výuka zpravidla bývá… A to byl přesně případ pátečních „Vojtových kapek“!

IMG_4703
Barča  si s „hospodářskými zvířaty“ rozumí velmi dobře!

Zatím co Petr s Maruškou měli v rámci cvičební dvouhodinovky individuální „studijní plán“, zbylá „čtverka“ makala pod Vojtovou „kuratelou“  jako o život! Už poctivé rozběhání naznačilo, že to nebudou v pátek mililitry potu, ale spíše decilitry, které z trénujících odkapou… Rozcvička nám poněkud zklidnila tepy, ale následný trénink startovních reakcí, který Vojta řešil ve dvojicích a opět zcela originálním způsobem,  srdeční frekvence trénujících notně zvednul!

IMG_4724
Domča v úvodní části tratě „opičí dráhy“.

Oddech nenastal ani při – letos premiérovém zdolávání – „opičí dráhy“! Velitelem tréninku důmyslně a variabilně sestavenou trať zdolávali naši „čtyři mušketýři“ samozřejmě v souboji s pečlivě sledovaným chronometrem… Když v poslední necelé půlhodince nasadil trenér basket v pěti – přes celou(!) tělocvičnu, začínali jsme s Maruškou neskutečnou výdrž našich upřímně obdivovat. V košíkové nemohlo nedojít k zápasu, který početní stavy nabízely: Okrouhlá (Vojta, Barča) versus Protivanov (táta a sourozenci Dominik a Verunka).

IMG_4744
Maruška, spokojená s dalším úspěšným odhozem…

Že měli asi výsledkově „navrch“ Okrouhláci, nebylo vůbec důležité… Důležitější a věru radostné zjištění je, že naši „čtyři mušketýři“ dokázali Vojtou gradované tempo tréninku vydržet! Bravo MORAVEC! A Petr s Maruškou? Naše opora z Boskovic opět předvela, jak velký pokrok cvičení od cvičení dělá při házení a chytání volejbalového míče. V hutné fotogalerii se o tom můžete přesvědčit i z několika videosekvencí…

Napsat komentář