MORAVCI na dráze!

Jeden z posledních středečních tréninků v rámci končící zimní přípravy byl ve znamení dráhových aktivit. Nemám ale na mysli to, že bychom zaměnili benešovskou tělocvičnu za cyklistický dráhový ovál. To nikoli… Finální fázi přípravy vyplnila aktivita, která nám po štafetách, „kolotoči“ a akrobacii ještě letos do tréninkové mozaiky chyběla: zdolávání „opičí dráhy“. I tentokrát se nechal Petr rád inspirovat pátečními „Vojtovými kapkami“…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zita právě míři na tu část „opičí dráhy“, kde bylo nutné umění opic – tj. lezení ve výšce – prokázat!

S touto součástí tréninku konkrétně na středu počítal, neb se dala očekávat – vzhledem k probíhajícímu jarnímu soustředění MORAVEC Teamu v Chorvatsku – přece jen nižší účast cvičenců., která byla pro nasazení tréninku na OD – vhodná. Tento předpoklad se naplnil a tak po rozběhání (posloužili k tomu „Mrazík“ a „Krabíci“), rozcvičce, několikanásobných „rybářích a rybičkách“ a hutnému  tréninku startovních reakcí, přišla na řadu zmíněná „opičí dráha“.Ta byla sestavena do tvaru písmene „U“, a po zahřívacím, zkušebním kole ji šli všichni cvičenci statečně sólo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Při závěrečném nástupu se MORAVCI dozvěděli, že středeční i páteční trénink proběhne ještě určitě i v příštím týdnu!

Byť se jednalo o individuální výkony, přesto trénující „mladé pušky“ soupeře měly: tím byly Petrovy stopky! Po testovací rundě se stihnulo jít proti chronometru hned  dvakrát a není bez zajímavosti fakt, že kompletní desítka cvičenců se dokázala ve druhém měřeném kole na tolik ještě „zmáčknout“, že si všichni do jednoho dokázali vylepšit čas z 1. kola! A kdo že byl nejrychlejší? Není to příliš podstatné, ale s časem 25,25 sekund to byla Justýnka Novotná. Pochvalu ale zaslouží všichni, především za to, že dokázali svoje výkony na dráze bezva vystupňovat! Bravo MORAVEC!

Napsat komentář