Ostrá příprava vrcholí!

Další ostrou závodní přípravou před zahájením národního poháru horských kol byl předminulou neděli silniční pohár mládeže a žen na tradiční moravské trati – ve Zbraslavi u Brna. Do bojů na  trati, jejíž dominantou je obávané stoupání a jejíž náročnost umocnil nepříjemný, silný vítr zasáhlo tentokrát hned pět borců a borek z MORAVEC Teamu.

DSC_0003
Eliška Hanáková ve Zbraslavi „tvrdila silničářskou muziku“ velice sympaticky!

Žákyně mají v rámci silničního Českého poháru vypsánu jednu společnou kategorii a tak jsme byli ve Zbraslavi svědky vzájemného souboje dvou našich šikovných bikerek a zároveň sester, Elišky a Aničky Hanákových. Eliška se po zdolání tří okruhů o celkové dictanci 16,5 km mohla těšit v konkurenci 33 děvčat ze solidního 16. místa, když její ztráta na vítězku čítala  pouze necelé tři minuty. Stejně dobře si vedla i její   mladší sestra,  která za ní o mnoho nezaostala, ale z neznámých důvodů, zřejmě díky  chybě pořadatelů při zpracování výsledných časů, není její umístění , bohužel, zaznanenáno.

DSC_0005
Anička Hanáková svým výkonem potvrdila, že její výborný výsledek z Hlohovce nebyl náhodou!

Ve smčce 83 (!) starších žáků (odkroužili 7 okruhůa najeli celkem 33 km) zažíval svoji premiéru v této kategorii Roman Šindelář, který stíhal v závodě plný počet kol a byl se změřeným časem klasifikován na 74. místě. Poctivý výkon odvedl i Romanův starší brácha, Honza „Džony“ Šindelář. V závodě, jehož suverénem byl Pavel Bitner (Mapei Merida Kaňkovský), se až do posledního kola pohyboval na trati 55 km (11 kol) v „horních patrech“ šestapadesátihlavého startovního pole kadetů a v cíli z toho bylo pro „Johnyho“ určitě  cenné, 23. místo.

DSC_0013
Silniční premiéru mezi staršími žáky má za sebou po Zbraslavi Roman Šindelář.

Druhoročákem juniorem je letos i Tomáš Doušek a ani on nevynechal příležitost doladit závodní formu před prvním bikovým pohárem  na silnicích v okolí Zbraslavi. V silné konkurenci tentokrát více jak šedesáti soupeřů nezajel sice plný počet ze 17 ( vypsaných okruhů (93,5 km), ale za svůj výkon se určitě stydět nemusí. Výsledky našich ve Zbraslavi nejsou – vzhledem ke skutečnosti, že se jednalo rize o přípravný závod –  až zas tak podstatné. Důležitější určitě je prostřednictvím „race“ tohoto typu  zodpovědně „doladit“ formu na první „pohár“ v naší hlavní disciplině, který pohostí už brzy naše hlavní město. A z tohoto pohledu splnila určitě Zbraslav našim rajdrům  účel. Zde mrkněte na fotogalerii Karla Všetuly  a zde si odkontrolujte kompletní výsledky.

DSCN3505
Honza Šindelář (vpravo) se po celou dobu závodu pohyboval v kontaktu s čelem pelotonu.

Napsat komentář