„Zbrojení“ na Brno…

Kromě Hustopečí a Velkých Losin sváděli bikeři MORAVEC Teamu v rámci ostré přípravy na blížící se víkendový závod Českého poháru horských kol v Brně, v uplynulých dnech souboje na bikových kolbištích Poličce a Moravské Třebové. Byť početně nebyla naše úderná skupina z nejsilnějších (pět rajdrů), vybojované jedno zlato (Moravská Třebová) a jedno stříbro (Polička) svědčí o slibné formě našich i před nastávající víkendovou prestižní bitvou na „Moravském poli“…

„Bedna“ z Poličky

DSC_0794

Slovem „bedna“ rozuměj samozřejmě stupně vítězů a slovem Polička rozuměj nikoli část regálu, ale Východočeské městečko. Případné nadpisy, by záměnou slov barvitý český jazyk snadno umožnil,   ve tvaru: „Polička z bedny“ nebo „Bedna na poličce“ by byly též, samozřejmě,  chybné…  V Poličce, Východočeském to městečku,  minulou neděli odstartoval za účasti „čtyř mušketýrů“ MTB MORAVEC Teamu, MTB Pohár Českomoravské vrchoviny Poličským cross country. V konkurenci devíti „juniorů“ se blýskl 2. místem Honza „Johny“ Šindelář, který nestačil pouze na nám dobře z MTB „Vrchoviny“ známého Dominika Horáka, odchovance bikerské líhně Vladimira Opletala, aktuálně závodícího za KC Kooperativu Jablonec. Ztratil na něj v cíli přes hodinu trvajícího závodu půl minutku a výborný čas zařadil „Johnyho“ v absolutním pořadí 83 závodníků na 13 . příčku. Na 6. místě finišoval v této kategorii další náš „reproš“ Tomáš Doušek.

Druhou poloviny naší úderky tvořili „Oldies“ MORAVEC Teamu. V kategorii 40-49 let se v konkurenci šestadvaceti soupeřů vešel Honza Šindelář do TOP10 a František Paděra bral 17. místo. Sluší se ještě doplnit, že na blížící se pohárové Brno se zde velmi odpovědně  odpovědně připravoval i jeden ze dvou  trenérů MORAVEC Teamu – Jirka Ošťádal (Enjoy Riding Team) a i on třetím místem v kategorii elitních mužů potvrdil stabilní formu posledních dnů… Zde je kompletní výsledkový servis z Poličky.

Petr Šich ve formě!

DSC_0590Ve Východních Čechách „přibrzdíme“ ještě jednou. Kdysi skutečná bašta  českého bikingu, provinční městečko Moravská Třebová se aktuálně pyšní pořádáním bikového seriálu Cykloman. Minulou sobotu se jel formou terénní časovky už druhý závod a podobně jako v tom prvním (silniční časovka do vrchu), i v tom druhém si vedl výborně náš Petr Šich. V absolutním pořadí ho dokázal o 11 vteřin  porazit pouze domácí závodník Gabriel König (Team Netap B), bratr výborného českého silničáře Leopolda Königa. Kategorii juniorů Petr Šich jasně ovládnul, když druhého v pořadí, dalšího domácího borce Dominika Jansu porazil bezmála o 3 minuty! Zde mrkněte na výsledky ze sobotního „Cyklomana“: cykloman-2018-04-28-terenni. Ještě doplním, že terénní časovky se zúčastnilo celkem téměř čtyři desítky rajdrů, z nichž bylo pět juniorů.

Napsat komentář