„Horka“ se vším všudy…

Ostře sledovanému startu 17. ročníku MTB Superior – COLORprofi Poháru Drahanské vrchoviny, který minulou sobotu premiérově a vzorně pohostil Benešov, skutečně nechybělo takřka nic… Od dramatických soubojů (především v dětských kategoriích), přes účast milých VIP hostů a vydařenou recesní pasáž v podobě UKRAYNA Cupu, až po kapky krve z odřenin po několika pádech, jednu zlomenou klíční kost a dramatický výkyv počasí v poslední třetině akce… A k naší velké radosti, borci a borky MORAVEC Teamu, kteří a které v sobotu pod „Horkou“ v této dynamické atmosféře náš oddíl reprezentovali, vůbec nehráli žádné podřadné role… Naopak..!  

01
V posledních dnech nepřemožitelná Leonka…

Už v dopoledním bloku startů nás „namlsala“ Leonka Eclerová, která si po vítězství v závodě odrážedel připsala zlato i v závodě dívek do 6 let (zopakovala jako přes kopírák svůj výsledek z minulého týdne z Hulína). A po zlatu jsme šilhali díky Magdalence Brtošové i v závodě holek mládí 7-8 let! Na stříbrný stupínek doprovodila „Majdu“ bronzová Lucinka Gottwaldová, která ve finiši „přetlačila“ další naši zkušenou závodnici, tentokrát „bramborovou“ Marušku Bartošovou.    Co se těsně nepodařilo „Majdě“, to v následném startu dokázal  jistým vítězstvím její týmový kolega Filip Ecler, který tak zřídil, že u Eclerův Uhřicích  bylo v sobotu večer asi hodně veselo! Filip se musel vypořádat s dvacítkou  soupeřů a výborně mu sekundovali v cíli na 5. místě Tonda Doskočil a i 12. Honza Franta Lipenský, který si zažil na Benešově tvrdou „Vrchovinovou“ premiéru!

02
Filip Ecler po výborném výkonu ovládl závod chlapců kategorie 7-8 let.

Ve druhém, předpoledním startovním  bloku pokračovalo naše sympatické benešovské tažení na takřka domácích tratích trojnásobným vítězstvím v kategorii dívek 9-10 let. Dokonalou znalost tratě a poctivost z přípravy na závod zde skvěle zúročila Lucie Koudelková, která zvítězila před svými týmovými kolegyněmi Brčou Janovskou a Justýnkou Novotnou, která vybojovala bronz po výborné stíhací jízdě ze zadních pozic dvanáctihlavého hlavého dívčího startovního pole. Děvčatům předcházel ten den nejppočetněji obsazený start 29 (!) stejně mladých hochů a s trojice našich dosáhl na TOP10 pouze Matouš Lipenský.

03
Zlato sice putuje „přes pole“, ale stříbro „Majdy“ a bronz Lucinky – „dost dobrý“…

Mnoho nechybělo, a „tripl“, jak se říká absolutnímu obsazení stupňů vítězů závodníky či závodnicemi z jednoho týmu, jsme dosáhli i v závodě mladších žákyň. Amálka Gottwaldová zvítězila s přehledem a potvrdila tak výbornou formu ze závodů Českého poháru. Na stříbrném stupínku jí sekundovala Anička Hanáková, na bronz si dlouho brousila zuby Barča Tlamková, v závěru ale  souboj o něj těsně prohrála…

05
Trojité vítězství jsme už dlouho neslavili…

Zatím co naši mladší a starší žáci mají od zlatých pozic ještě odstup (řádově víc jak minutu)v, to starší žákyně Eliška Hanáková začala svoje účinkování na letošní „Vrchovině“ přesně tam, kde loni přestala: na vítězné pozici! Vyhrála tak v rámci seriálu už 16. závod v řadě a bookmakeři můžou uzavírat sázky, kdy a kdo mladou, talentovanou bikerku porazí? Nás její suverénní vítězná vlna samozřejmě těší i hřeje zároveň… Nutno ale objektivně poznamenat, že holek jezdí obecně méně než kluků: mldších žáků startovalo na Benešově 20, děvčat jen 9, starších žáků zase 17 proti 7 děvčatům…

06
Cenné „double“ dík Amálce a Aničce v závodě mladších žákyň!

Že v MORAVEC Teamu vládne aktuálně pohoda, potvrdil i recesní závod kol s jedním převodem – UKRAYNA Cup. Ten letos povýšil do jiné dimenze vítěz klání deseti statečných, převážně MORAVCŮ, Víťa Lipenský, který stanovenou distance objel na kole – dokonce bez převodu! Na „večerníčku“ Vítek fakt umí a o vítězi, jakož i  stříbru (Kamil Koudelka) a bronzu (Libor Bartoš) rozhodla porota velmi odborně a hlavně spravedlivě… Pochvalu za pobavení všech ale zaslouží všichni „UKRAYNCI“, kteří byli do jednoho v sobotu k zulíbání…

04
Nový vládce „UKRAYNY“ – „Večerníček“ Víťa!

I v závěrečných popoledních startech jsme měli v akci naše „koně“, když se ale tentokrát jízda po suchých, tvrdých a rychlých tratích nekonala. Způsobil to déšť, který se prakticky přesně po dobu trvání posledního startovního bloku, docela nečekaně dostavil s úsilím a výkonností, které okoukal asi od mladých rajdrů v průběhu do té doby slunečného a teplého dne. I v tomto, tak trochu klimatickém extrému, se naše barvy díky kadetům – Kláře Odehnalové a Honzovi „Džonymu“ Šindelářovi, dokázaly medailově prosadit! Elitní desítku v závodě čtrnácti kadetů stíhali i Tomáš Doušek, karel Vinický a Víťa Suchánek, když především z Vítkova návratu po zranění na bikové dráhy máme radost!

09
Kláře bronzová „bedna“ z „Horky“ slušela…

Na startu jsme postrádali jindy „Vrchovinové“ opory: jak tátu a syna Jirky Štěpaníkovi, tak i Kristýnu Kolářovou, což naše ambice pod „Horkou“ samozřejmě ovlivnilo… TOP10 v eliťácích (startovalo jich dva tucty) Petra Šicha a Petra Bořila uritě svoji cenu má, se svým výkonem a výsledkem musel být spokojen i Jirka Vašíček. Parádním číslem byl pak pro nás závod kategorie Masters II, kdy spanilou jízdun za zlatem Pavla Baláka, podpořili hlavně v cíli bronzový Martin Gottwald a „bramborový“ Honza Šindelář. Old Boys? Kvalita…

010
Honza „Džony“ Šindelář, druhý nejrychlejší juniior / kadet.

První „Vrchovina“ je tedy šťastně za námi a jsme moc rádi, že MORAVEC Team, jako celek obstál. Jak po stránce závodnické, tak i po stránce organizačního zabezpečení závodu. A že MTB „Vrchovina“ bude pro bikery lákadlem i letos, o tom svědčí rekordní účast 251(!) bikerů na úvodní „race“ v Benešově. Všem závodníkům patří velký dík za vzorné repre oddílu, stejně jako všem těm „neviditelným“, kteří pomáhali s organizačním zajištěním. Bravo MORAVEC! Zde studujte výsledkový servis a zde si vyčleňte čas na zhlédnutí pěti mnohačetných fotogalerií…

11
Otevřít šampus, řekli byste, pro Pavla Baláka hračka… Byla to však nečekaná, ale nakonec vítězná, bitva!
Rekapitulace medailistů MORAVEC Teamu – OPEN
  • Zlata vybojovali: 2x Leona Elerová (odrážedla a do 6-let), Filip Ecler (7-8 let), Lucie Koudelková (9-10 let), Amálie Gottwaldová (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let) a Pavel Balák (Masters II).
  • Stříbra vybojovali: Magdaléna Bartošová (7-8 let), Barbora Janovská (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let), a Honza „Džony“ Šindelář (kadeti – junioři)
  • Bronzy vybojovali: Lucie Gottwaldová (7-8 let), Justýna Novotná (9-10 let), Klára Odehnalová, a Martin Gottwald (Masters II)
Rekapitulace medailistů MORAVEC Teamu – OBCE
  • První místa: Lucie Koudelková (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let),  Lukáš Sedlák (13-14 let).
  • Druhá místa:  Antonín Hanák (odrážedla), Klára Věrná (odrážedla), Jonáš Janovský (do 6 let), Barbora Janovská (9-10 let), Barbora Tlamková (11-12 let), Matyáš Koudelka (11-12 let), Veronika Ptáčníková (13-14 let), Lukáš Sedlák (13-14 let)
  • Třetí místa: Dominik Ptáčník (9-10 let), Justýna Novotná (9-10 let)

Napsat komentář