Zlato z „Arény“!

Jak dobře znají „fajnšmekři“ klasické hudby Dvořákovu „Novosvětskou“, tak stejně dobře vědí zase Ti bikoví „fajnšmekři“ o Vaňkově „Novoměstské“… Už po osmé pohostila Vysočina aréna v Novém Městě na Moravě nejlepší  bikery a bikerky světa a už po osmé byli MORAVCI při tom! A jak se už stalo zvykem, naše účast byla i letos ve dvou polohách: osm (aby těch osmiček nebylo málo) dobrovolníků pomáhalo po organizační linii s hladkým průběhem této megaakce, dva naši rajdři byli pak ostře v akci při sobotních doprovodných závodech.  A jak už se stalo léty zvykem, i letos nám to medailově cinklo!

Pojďme ale po pořádku stručně zmapovat naši letošní „novoměstskou“ misi.  „Průzkum bojem“ obstarali už ve čtvrtek Petr s Karlem, kteří vyřídili pro náš Team akreditace a „nafasovali“  všem  na světový bikový víkend „dresy“. Hlavně ale po poledni pomohli v pozici traťových  maršálů se zajištěním prvních oficiální tréninků.  Už ve čtvrtek tedy bylo jasné, že – vzhledem k našim bohatým zkušenostem  s touto důležitou činností – se pozicím traťových Maršálů nevyhneme ani letos.

V pátek, nacházivší se již MORAVCI v plné sestavě (Petra s Karlem doplnili Milan, Tonda, Vlastík, Libor, Magda a Karel Druhý), zaujali jsme v 9.30 posty na trati, které nám zůstaly prakticky až do nedělního ukončení „race“. Ten den vyvrcholil závody mužů a žen v nové disciplině – „Shorttracku“, kterou v rámci SP vymysleli a na UCI prosadili duchovní otec bikové Vysočina Arény – Petr Vaněk a jeho pravá ruka, traťový ředitel Lukáš Vlach. Na rozdíl od loňského roku naše barvy v této disciplině tentokrát nestartovaly.

Objevily se na startech až o den později – v sobotu. Ráno v 9.00 vyrazili  na 50km  trať maratonci s jedním „chovaným“ MORAVCEM – Pavlem Balákem a s jedním odchovaným MORVCEM, Tomášem Tlamkou „Contadorem“ (Nutrend Specialized Racing).  Ve své kategorii slavil Pavel další letošní suverénní vítězství (absolutně měl 8. nejlepší čas) a z „placky“ – bronzové –  se mohl v juniorské kategorii radovat i Tomáš Tlamka „Contador“ (absolutně 13. nejlepší čas). Na závěr dne, v NIGHT RACE, podtrhl naše úspěšné sobotní závodní vystoupení kvalitním výkonem a výsledkem Franta Pděra (21. místo).

No a v neděli pak zaduněla při startech elitních kategorií mužů a žen „Osmá Novoměstská“ v tradiční síle, na jakou jsme už z minulých let zvyklí… I přesto, že jsme byli (mám teď na mysli dobrovolníky) prakticky „furt“ zaneprázdnění na tratích, zadařilo se několik zajímavých setkání s významnými veličinami světového bikingu, , jako například to nedělní, s dvojnásobným olympijským vítězem, Julienem Absalonem, který se zájmem studoval námi jemu věnovanou brožurku k letošní MTB „Vrchovině“, jejíž první závod v Benešově předcházel „svěťáku“ v NMnM. Že by na některý ze závodů přijel někdo z jeho teamu? Kdo ví…? Uvidíme! Zde jsou další informace k vrcholovému víkendovému cross country podniku ve Vysočina aréně

a zde soubor fotogalerií:

Napsat komentář