Novoměstské repete…

Týden po Světovém poháru horských kol pohostila Vysočina aréna opět špičkové bikerky a bikery, tentokrát při třetím závodu Českého poháru. A protože UCI udělila i tomuto podniku status kategorie C1, nezávodila minulou sobotu a neděli v Novém Městě na Moravě jen česká cross country špička, ale do arény si cestu našla i početná komunita kvalitních bikerů, především ze sousedních států. Trend zvýšených počtů závodníků ve startovních listinách, především v dětských a mládežnických kategoriích potvrdil i závod na Vysočině a to je pro český biking dobrá zpráva! Stejně jako je dobrou zprávou pro MORAVEC Team, že dva tucty rajdrů, kteří zde do bojů  ve třinácti kategoriích zasáhly, byly v drtivé většině víc než konkurenceschopné! 

01
Jonášek Janovský v plné rychlosti na trati vítězného závodu v Novém Městě na Moravě.

Opakovaně díky Jonášku Janovskému se ani ze třetí české bikové první ligy nevracíme s prázdnou! Po Praze a Brně si náš mladý biker dojel s přehledem pro vítězství i v Novém Městě. A že neměl konkurenci, to platí do slova a do písmene, protože stejně jako v Brně byl v kategorii chlapců mládí 3-4 roky na startu – kupodivu – osamocen… V sobotních  startech kategorií MINIME se do TOP10 výsledkových listin vešli ještě Leonka Eclerová (5-6 let.), její brácha Filip Ecler (7-8 let) a Barborka Janovská (9-10) let, když tato meta jen těsně unikla Justýnce Novotné (9-10 let) s Luckou Gottwaldovou (7-8 let).

02
Pro pátou příčku si dojela Leonka Eclerová v závodě děvčat do 6 let.

V této kategorii startovaly tentokrát kromě Lucky další tři naše borky, když letošní premiéru v závodech českého poháru zvládly se ctí i sestry Magdalénka a Maruška Bartošovic a palce jsme -samo, že – drželi i Verunce Šafářové, která, byť závodí v dresu Nutrend Specilized Racing, je v tréninkové skupině trenéra Milana Tlamky.  Nejtěžší úlohu měl ve svém závodě chlapců 9-10 let pátý z první MTB „Vrchoviny“ v Benešově, Matouš Lipenský, který čelil 53 (!) soupeřům, což byl do té chvíle rekord v počtu startujících.

03
Lucka Gottwaldová protíná cílovou čáru závodu kategorie dívek 7-8 let.

Tento stav ale nevydržel dlouho… S nástupem startů  mladších a starších žáků bylo maximum startujících ze závodu chlapců 9-10 let rychle překonáno! Žáků I (mladších) vyrazilo na trať, včetně našeho Matyáše Koudelky, 83, a přesně stejně početný stav byl i při startu Žáků II (starších). Zde jsme měli hned tři „želízka v ohni“ a k naší velké radosti se podařilo jednomu z nich „prostřílet se“ na body –  jmenovitě Víťovi Lipenskému! Početně zhruba poloviční byly startovní stavy dívek kategorií Žákyně I a Žákyně II. I v Novém Městě na Moravě potvrdila svoje kvality Amálka Gottwaldová, která ten den po vyváženém výkonu jako pátá z MORAVCŮ nakoukla do elitní desítky. Výborně jí na trati sekundovali její týmové parťačky Anna Hanáková, Barča Tlamková a i Adéla Zavřelová, která si po smolném Brně dojela ve Vysočina Aréně po zásluze pro první mistrovské body!

04
Sedmým místem se blýskl v Novém Městě Filip Ecler.

Tepovku nám v závěru sobotního závodního dne hodně příjemně zvýšila svým výkonem Eliška Hanáková, která se po ne příliš povedeném startu propracovávala nezadržitelně vpřed (trošku mě to připomínalo stíhací jízdu Ondry Cinka ze závodu Světového poháru z před týdne) a svůj výkon korunovala po zásluze umístěním v TOP 5!

05
Barunce Janovské se letos v závodech Českého poháru daří podobně, jako jejímu mladšímu bratrovi.

Oproti sobotě byla naše sestava na nedělní starty poněkud úspornější… Kromě Petra Šicha jsme na startu kategorie mužů EXPERT čekali už i Lukáše Gregora, který by měl být po několika měsících, strávených pracovně v zahraničí, už v Česku. Ve Vysočina aréně se ale neobjevil…

06
Amálka Gottwaldová brala umístění v TOP 10 i ve Vysočina aréně.

Petr Šich si po bojovném výkonu zajel letos svoje výsledkové maximum a svůj výkonnostní cíl, umístění na některém ze závodů v TOP 10, má už hodně blízko na dosah… Radost nám následně udělal  i druhý nedělní start kadetů, kterých se postavilo na start, včetně početné komunity rajdrů z poza hranic Česka, bez tří 80! Honza „Džony“ Šindelář opět potvrdil výkonem i výsledkem náležitost k širší české špičce v této kategorii. Zatleskali jsme i výkonu našeho odchovance „Tomáše Tlamky „Contadora“, který bral též po kvalitním výkonu nepopulární, ale z arény určitě cennou –  „bramboru“…

07
Eliška Hanáková si vede letos mezi staršími žákyněmi výborně!

I třetí nedělní start se nás týkal. Junioři Tomáš Doušek s Karlem Vinickým soupeřili s více jak 70 silnými soupeři, kteří byli převážně nad jejich síly a tak kluci na body nedosáhli ani v Novém Městě. A protože kadetka Klára Odehnalová, která jela závody v Praze  i Brně, se před Novým Městem zranila a Kristýna Kolářová se ve Vysočina Aréně neobjevila, účinkování MORAVEC Temu skončilo právě dojezdem závodu juniorů.

08
Výmluvné cílové gesto Vítka Lipenského!

A bráno úhlem většiny dosažených výsledků, (uvádím je, včetně průběžného pořadí našich po třech závodech, v přehledné tabulce níže) to bylo účinkování vydařené. Pojďme tedy mrknout na víkendová souhrnná konkrétní čísla:

Kategorie Umístění v závodě Startovalo Průběžně
3-4 1. Jonáš Janovský 1 1.
5-6 5. Leona Eclerová 10 6.
7-8  12. Lucie Gottwaldová 34  9.
20. Magdalena Bartošová 31.
21. Zita Žerníčková 24.
24. Marie Bartošová 35.
29. Veronika Šafářová 20.
7-8 7. Filip Ecler 24 14.
9-10   10. Barbora Janovská 25  7.
11. Justýna Novotná 9.
17. Lucie Koudelková 14.
9-10 22. Matouš Lipenský 54 15.
11-12  9. Amálie Gottwaldová 39  6.
19. Anna Hanáková 18.
24. Barbora Tlamková 22.
28. Adéla Zavřerlová 27.
11-12 61. Matyáš Koudelka 83 nebodoval
13-14 4. Eliška  Hnáková 36 5.
13-14  37. Vít Lipenský 83  49.
52. Roman Šindelář nebodoval
70. Lukáš Sedlák nebodoval
kadeti  4. Tomáš Tlamka „Contador“ 77  4.
17. Honza „Džony“ Šindelář 9.
kadetky  Klára Odehnalová – DNS  30 33.
Kristýna Kolářová – DNS 37.
junioři  55. Tomáš Doušek 72  nebodoval
60. Karel Vinický nebodoval
09
Honza „Džony“ Šindelář „tvrdil muziku“ v nedělním závodě kadetů.

Díky moc všem za kvalitní repre MORAVCE, podpůrné týmy samozřejmě nevyjímaje! Zde studujte kompletní výsledkový servis a mrkněte taky na:

 

Napsat komentář