Šumná Šumava!

Čtvrtý závod Českého poháru horských kol, kterým se završila druhá třetina této nejvyšší národní bikové ligy, pohostil o minulém víkendu  šumavský Zadov. Na tratích, které jsou pověstné především smrtícími výjezdy, vedoucími do sjezdovek, MORAVEC Team opět tvrdil muziku. Téměř dvacítka rajdrů bojovala na Zadově silou pověstných lvů a za svoje úsilí byli povětšinou naši rajdři odměněni jak výkonnostními, tak i výsledkovými posuny. A když vezmeme v úvahu skutečnost, že medailovou normu z předchozích třech „pohárů“ jsme v  Šumavských hvozdech překročili o 100%, je třeba za Zadov dát palec jednoznačně nahoru! 

DSC_0085
Jonáš Janovský zůstává i po Zadově ve své kategorii neporažen!

Až doposud se o naše medailové profity v rámci letošního ročníku nejvyšší české bikové soutěže staral výhradně benjamínek MORAVEC Teamu v kategorii 3-4 roky, Jonášek Janovský. Ten nezklamal ani na Zadově a i zde si odnesl, letos už po čtvrté v řadě vítězný vavřín! Bravo MORAVEC! „Džonas Džanowski“ (tak zatím vyslovují  jeho jméno anglosaští reportéři TV stanic EUROSPORT), ale nezůstal tentokrát osamocen. Svůj talent a tréninkovou píli na Zadově proměnila v medailový zisk také mladší žačka Amálka Gottwaldová, která v celém závodě soustavně zrychlovala a v cíli se mohla po zásluze radovat v tvrdé konkurenci téměř čtyřiceti soupeřek ze stříbrné placky! Podruhé bravo MORAVEC!  Svoje výsledková maxima si v této dívčí kategorii, kde máme nejpočetnější zastoupení, zajely i Anička Hanáková s Barčou Tlamkovou a daleko od něj nebyla ani Adélka Zavřelová.

DSC_0138
Lucie Gottwaldová v plné rychlosti na trati kategorie dívek 7-8 let.

Parádnímu číslu, které nám v tomto startu předvedly naše čtyři „mušketýrky“ předcházela další dvě cenná umístění v TOP 10, o která se zasloužily v kategorii dívek 7-8 let Lucinka Gottwaldová a v kategorii o stupeň vyšší – Justýnka Novotná, která se svou týmovou kolegyní, Barčou Janovskou, figuruje, stejně jako Lucka Gottwaldová, v TOP 10 průběžného pořadí po čtyřech závodech. Dva naši zástupci ve startu chlapců mládí 9-10 let, Matouš Lipenský a Jirka Zavřel, se přes veškerou snahu mezi nejlepší prosadit zatím nedokázali. Tepovka nám ale v závěru sobotního   bikového dne na Zadově nahoru ještě jednou šla… Stabilně výbornou formu i zde potvrdila v cíli šestá  starší žákyně Eliška Hanáková, která svedla souboj o „TOP FIVE“ s nikým jiným, než s Patricií Srnskou (Skicykloklub Polička), se kterou soupeřila i na druhé MTB „Vrchovině“ v Kořenci. Rozdíl byl v tom, že zatím co „U větřáku“ dostala „Ellis“ od Patricie téměř minutu, na Zadově dospurtovali holky – k naší nemalé radosti – prakticky spolu..!

DSC_0225
Justýna Novotná vybojovala na Zadově cenné 7. místo.

Finále sobotního dne obstaralo svým startem 74 starších žáků s našimi Vítkem Lipenským a Romanem Šindelářem včetně. Lépe se z naší dvojice dařilo tentokrát Romanu Šindelářovi, kterému unikly body  jen velmi těsně…

DSC_0314
Eliška Hanáková zdolává legendární zadovské „šutry“.

Neděle pro nás nezačala dobře… Petr Šich před svým startem kategorie EXPERT cítil formu na to prosadit se do TOP 10. Trať mu seděla, pole soupeřů bylo tentokrát docela „stravitelné“… Přesto Peťa neujel dík „smotané“ přehazovačce snad ani kilometr… Co se dá dělat, takový krutý už sport bývá… Nezbývá, než zatít zuby a věřit v lepší příští… A ta, v případě pracovitého Petra určitě – dřív nebo později – přijdou! Jsem si jist…

DSC_0432
Honza „Džony“ Šindelář dokázal ve svém startu postupně zrychlovat a „vytáhnul to“ nakonec do TOP20!

Sedmdesátka kadetů „šla“ na věc ve druhém nedělním startu. Honza „Džony“ Šindelář dokázal v průběhu závodu zrychlovat a odměnou mu za bojovnost bylo cílové umístění v TOP20. Stejně dobře se soupeři popasoval junior Tomáš Doušek, který se krok za krokem výkonnostně posouvá a jemu bylo za dřinu na Zadově odměnou (i přes kolo ztráty)  pro změnu umístění na bodované pozici. Mocně jsme povzbuzovali jedinou naši dívku v nedělních startech – též kadetku Kláru Odehnalovou. I ona zvládla „dardu“ dvou kol se ctí a i když bezprostředně po dojezdu nejevila známky spokojenosti, s odstupem času bude svůj výkon ze Zadova hodnotit určitě jinak. Ať tak či tak: na Zadov budeme určitě rádi vzpomínat, vždyť nastupující hvězdičky MORAVEC Teamu zde zablikaly opět velmi zřetelně! Medailistům blahopřejeme a všem díky za vzorné repre oddílu, podpůrné týmy samozřejmě nevyjímaje. Zde studujte kompletní výsledkový servis, a zde jsou už dvě hutné fotogalerie:

Výsledkový sumář našich ze Zadova s informací o průběžném pořadí omrkněte v tabulce tuť:

Kategorie Umístění v závodě Startovalo Průběžně
3-4 1. Jonáš Janovský 3 1.
7-8  7. Lucie Gottwaldová 29  9.
20. Veronika Šafářová 19.
9-10  7. Justýna Novotná 22  7.
13. Barbora Janovská 6.
9-10 21. Matouš Lipenský 42 14.
33. Jiří Zvřel 45.
11-12  2. Amálie Gottwaldová 39  5.
10. Anna Hanáková 16.
17. Barbora Tlamková 22.
30. Adéla Zavřerlová 35.
13-14 6. Eliška  Hnáková 30 5.
13-14  42. Roman Šindelář 74  nebodoval
49. Vít Lipenský 50.
kadeti  20. Honza „Džony“ Šindelář 70  12.
34. Tomáš Tlamka „Contador“ 6.
kadetky 25. Klára Odehnalová 26 32.
junioři 35. Tomáš Doušek 43 64.
Expert Petr Šich – DNF 16 11.
IMG_8706 (1)a
Zcela výmluvné gesto pro stříbro finišující Amálky Gottwaldové!

Napsat komentář