„Džony“-druhý Vicemistr!

Doba národních šampionátů v cyklistkých disciplinách je tu! Jako jedni z prvních si to aktuálně ve „veslařských“ Račicích rozdávají  o tituly Mistrů ČR mladí silničáři. A k naší velké radosti zazvučela „éterem“ včera od všech renomovaných tiskových agentur pro nás velmi radostná zpráva: v silniční časovce jednotlivců v kategorii kadetů  dospurtoval pro velmi cenný bronz náš Honza „Džony“ Šindelář! Blahopřejeme!!!

IMG_0772
Rychlost 55… Tak takhle se sviští na kadetském silničním „mistráku“ pro medaili! Bravo „Džony“!

Honzův výsledek je o to cennější, když vezmeme v úvahu, že po zdravotní stránce nebyl náš rajdr v uplynulých dnech v optimální pohodě, což se projevilo minulou sobotu na bikovém poháru v Bedřichově, kdy musel „Džony“ z dobře rozjetého závodu kvůli zdravotním obtížím odstoupit. A teď už rád  předávám pomyslné slovo „Džonymu“ staršímu, který výborný výsledek z Račic glosoval takto:

20180704_155036_resized
Kdo byl ten šťastný? Komu byla svěřena dekorace našeho mladého šampiona?

Do závodu jsme šli ještě  s né  zcela dolečeným nachlazení které  se rozjelo v Bedřichově, nicméně ho (Honzu ml.) nijak nelimitovalo. Vzhledem k tomu že se na startovce ocitl jako poslední kadet (?), (neznámo, jak se to rozhodčímu povedlo), startoval Honza za Pavlem Bitnerem a Davidem Šulcem jako úplně poslední. Nechtěl jsem to podcenit tak jsem oslovil Hersona (Petra Hermana, šéfa silničářského týmu Sportcomplex Břeclav a hlavně našeho dobého kamaráda) jestli nepojede se mnou je trochu vyhecovat. Honzík se zatím jel rozjet na silnici, a když  se vrátil  a Herson viděl  na čem se chystá  vyrazit, tak cca 12 min.pred startem ho sundal z jeho kola a nastavil mu na zapůjčení jeho časovkářskou „kozu“.Než jsme to přestavěli, bylo asi 5 min.do startu a Honza musel na start.. Na trati jsme ho hnali jak psa, srovnání času bylo jen orientační,  po projeti  cílem jsme nic netušili, až  do oznámení  prvni trojice v rozhlase…  Pak následovala koupačka v račickém kanálu i v dresu… Hersonovi se nedá  ničím oplatit jeho obrovské zavodnicke srdce , klobouk dolů a palec nahoru..! Zdravíme všechny ahoj Honza.

20180703_142000_resized
Základem každého sportovního úspěchu je pohoda v závodníkově zázemí…

A já jenom dodávám se slzou v oku: Bravo MORAVEC! Díky „Džony“ za vzorné repre oddílu! Díky, samo, že i podpůrnému rodinnému týmu… A díky, samo, že i Petrovi… (Hermanovi –  Hersonovi)… „Džonyho“ medailový výsledek z Račic znamená, že ani letos nezústane MORAVEC Team při účasti na národních cyklistických šampionátech nez medaile! Pro „Džonyho“ je bronzová placka určitě odměnou v pravý čas za poctivou tréninkovou přípravu, kterou pod novým trenérem Jirkou Ošťádalem řeší velmi, velmi svědomitě… Každý takový úspěch je pro mladého rajdra hlavně psychickou vpruhou a „nakopnutím“ do další poctivé tréninkové řehole, která ruku v ruce s talentem a trpělivostí jsou základními stavebními kameny budoucích medailových úspěchů… Zde si mrkněte na okulibou výsledkovou listinu, a tuť je ze silniční mistrovské časovky i oficiální článek… On – line je teď Honza „Džony“ Šindlář už v Peci pod Sněžkou, kde robíhá přípravné soustředění MORAVEC Teamu na „mistrák“ v naší hlavní disciplině, který se zde pojede předposlení červencový víkend. A „Džony“ bude zamozřejmě určo při tom…

20180704_155159_resized_1
Obrázek, který se neokouká… Bravo MORAVEC!

Napsat komentář