Závod z plné přípravy…

Pro většinu našich rajdrů byla sobotní čtvrtá MTB „Vrchovina“ závodem, kterým byla završena třídenní náročná, především kondiční příprava, proběhnuvší v uplynulých dnech v lokalitě blížícího se  národního bikového šampionátu – v Peci od Sněžkou. Za dané skutečnosti  se po absolvovaní těžké přípravné bikové „tortury“ nedaly očekávat ve Valchově výsledkové zázraky… Opak však byl minulou sobotu  v „Monacu“ pravdou! Rajdři MORAVEC Teamu zde vybojovali letos rekordních, 16 medailí!

P1380779
O naše druhé valchovské „double“ se postaraly Barča Tlamková a Aničkou Hanákovou!

„Plackově“ nás „nastartovala“ po absenci v Protivanově (nemoc) správně nažhavená, Leonka Eclerová, která dokázala vyhrát závod odrážedel a brala bronz i ve startu dívek do 6-ti let! V závodě odrážedel – chlapců unikl bronz Tondovi Hanákovi o pouhou vteřinku… Nevadí, „brambora“ má taky svou cenu… V rozehřátém stavu nás v prvním bloku startů valchovské bikové soboty udržela Lucka Gottwaldová, která svedla nádherný, a k naší velké radosti především vítězný souboj, se Sárou Škubalovou (TUFO Cyklozákladna Otrokovice), po kterém v cíli od sebe obě holky dělily 2 sekundy… Tleskali jsme v rámci této kategorie dívek mládí 7-8 let i naší kamarádce a v cíli třetí, Veronice Šafářové (Nutrend Specialized Racing), jakož i třem našim dalším reprezentantkám: Zitě Žerníčkové, Janě Lipenské a Adélce Věrné, když všechny tyto tři rajderky se vešli ve výsledkové listině do TOP10. Dramatický souboj o prvenství svedl ve stejné věkové kategorii kluků Filip Ecler, který nakonec těsně podlehl ve finiši Samuelu Muchovi (SK Jiří Team). Do „desítky“ se vešel i další náš reprezentant, bronzový z Protivanova, Tonda Doskočil, poctivou „rachotu“ odvedl v závodě i Honza Lipenský.

DSC_0341
Souboj Lucky Gottwaldové se Sárou Škubalovou bral dech… Dívkám pogratulovala i patronka letošní „Vrchoviny“, Mirka Vítková.

I druhý, předpolední blok startů pro nás začal parádně. Matouš Lipenský (kategorie 9-10 let) udolal v boji o prvenství i letos výborně jezdícího  Tomáše Rašku (Short Bike Academy Opletal) a MORAVEC si připsal na „valchovské futro“ již třetí zlato! Zdaleka ten den ne poslední… Dívkám věku 9-10 let o pár desítek minut později opět suverénně vévodila letos na „Vrchovině“ ještě neporažená,  Lucie Koudelková,  na bednu ji pak svědomitě doprovodila v cíli druhá další naše bikerka – Barča Janovská! Bravo, double pro MORAVEC! Zdaleka ten den ne poslední… Následně jsme zatleskali umístění v TOP 10 mladšímu žáku Matyáši Koudelkovi, abychom se záhy mohli těšit z druhého „double“, o které se postaraly Barborka Tlamková s Aničkou Hanákovou! Bravo MORAVEC! Na medilové vlně nás udržel i po závodě starších žáků v cíli bronzový Roman Šindelář (solidní 6. a 7. místo brali jeho týmoví parťáci – Víťa Lipenský s Lukášem Sedlákem) a dvě „po čertech“ rychlé  štafety borců a borek MORAVCE, které braly po zásluze zlato a bronz!

P1380772
Nejlepší holky kategorie 9-10 let: Lucka Koudelková a Barčou Janovskou vybojovali pro nás ve Valchově dvojité vítězství!

Ani v posledním bloku startů jsme medailvě nestrádali… Díky Kláře Odehnalové a Monice Konečné jsme se mohli radovat ze zlata a bronzu v závodě juniorek / kadetek, juniorům / kadetům pro změnu jasně dominoval Honza „Džony“ Šindelář, čerstvý 2. vicemistr ČR v silniční časovce jednotlivců – kadetů z Račic. Pouhé tři čtvrtě minutky dělilo od „placky“ v tomto startu dalšího našeho rajdra na startu, Toma Douška. Pozitivní sobotní „valchovské dílo“ pak  dokonali naši dospělí: V Mastrech II bral stříbro Martin Gottwald, finišující na první bednu s minimální ztrátou 18 vteřin, cennou „bramboru“ vyválčil v této kategorii Honza Šindelář st., do TOP 10 se vešel i Franta Paděra. „Džona“ Šindeláře st. „bramborovým“ výsledkem okopíroval v Mastrech II Milan Šafář a únava ze soustředění v Peci pod Sněžkou nebyla příliš znát ani na výkonu Petra Šicha, který v závodě mužů ELITE musel čelit dokonce mezinárodní konkurenci!

P1380906
Klára Odehnalová ovládla závod juniorek / kadetek, návrat na „bednu“ si ve Valchově užívala i Monika Konečná.

Sečteno – podtrženo, Valchov se nám hodně povedl a to je před blížícím se MČR velmi radostné zjištění! Optimální závodní formu naši doladí příští sobotu na páté „Vrchovině“ ve Žďárné a pak už vyrazíme do Krkonoš, kde nás čeká první skutečný vrchol sezóny.  V odlesku medailové snůšky z Valchova k němu můžeme shlížet určitě, minimálně s opatrným optimismem..! Zde mrkněte na kompletní výsledkový servis z Valchova, kde bylo celkem účastno kolem a dokola opět úctyhodných 215 rajdrů. Medailový výčet MORAVCŮ v pořadí OPEN je tentok:

  • Zlata vybojovali: Leona Eclerová (odrážedla), Lucie Gottwaldová (7-8 let), Lucie Koudelková (9-10 let), Matouš Lipenský (9-10 let), Barbora Tlamková (11-12 let), Klára Odehnalová (juniorky/kadetky), Honza „Džony“ Šindelář  (junioři / kadeti) a štafeta MORAVEC 2 ve složení: Barbora Tlamková, Honza „Džony“ Šindelář a Martin Gottwald
  • Stříbra vybojovali:Filip Ecler (7-8 let let), Barbora Janovská (9-10 let), Anna Hanáková  (11-12 let) a Martin Gottwald (Masters II)
  • Bronzy vybojovali: Leona Eclerová (7-8 let), Roman Šindelář  (13-14 let), Monika Konečná (juniorky / kadetky) a štafeta MORAVEC Bikeři ve složení: Roman Šindelář, Anna Hanáková a Vítek Lipenský
P1380768
Nejlepší chlapci kategorie 7-8 let v čele s naším Matouškem Lipenským!
Rekapitulace medailistů MORAVEC Teamu – OBCE
  • První místa:  Lucie Koudelková (9-10 let), Barbora Tlamková (11-12 let), Adéla Kubinová (13-14 let) a  Lukáš Sedlák (13-14 let)
  • Druhá místa:  Antonín Hanák (odrážedla),  Zita Žerníčková (7-8 let), Barbora Janovská (9-10 let),  Dominik Ptáčník (9-10 let), Matyáš Koudelka (11-12 let), Anna Hanáková (11-12 let) a Veronika Ptáčníková (13-14 let)

Tuť ještě mrkněte na pět pěkných fotogalerií z Valchova:

P1380908
Skutečně výkonově a výsledkově vydařený týden má za sebou Honza „Džony“ Šindelář! Jen tak dál!

 

Napsat komentář