Ladění formy…-2

Pátý závod MTB „Vrchoviny“ minulou sobotu ve Žďárné vhodně posloužil (nejen) našim bikerům, připravujícím se  na blížící se národní šampionát v Peci pod Sněžkou, k doladění závodní formy před jedním z hlavních vrcholů letošní sezóny. Byť některé opory MORAVEC Teamu, v souladu s pokyny trenérů v rámci finální přípravy na MČR už tuto „race“ vynechali, i zeštíhlený úderný šik (na našich nižších startovních stavech  je patrná už i doba prázdnin a dovolených) byl i minulou sobotu hodně vidět v popředí výsledkových listin!

Filip Ecler svedl opět dramatický souboj o prvenství se Samem Muchou (ř teaam)íSK Ji
Filip Ecler svedl opět dramatický souboj o prvenství se Samem Muchou (SK Jiří Team).

Především v Uhřicích u Eclerů, u Hanáků ve Žďárné a Gottwaldů ve Spešově se v sobotu v podvečer asi hodně oslavovalo… Jak by ne, když Leonka Eclerová vyhrála opět závod odrážedel a její starší brácha Filip Ecler dokázal oplatit Samuelu Muchovi (SK Jiří Team) porážku  z Valchova a v kategorii chlapců 7-8 let také vybojoval zlato! Navíc ještě Leonka zajela výborně i závod dívek do 6-ti let a úspěšnou žďářenskou rodinnou misi završila ziskem stříbrné medaile! Bravo Eclerovi!

DSC_0211
Bude z Tondy Hanáka cyklista nebo fotbalista? To se časem uvidí… Každopádně ve Žďárné hojné cyklistické předpoklady potvrdil…

Tři medaile vybojovali i tři sourozenci Hanákovi, kteří se na domácích tratích pohybovaly evidentně jako ony pověstné „ryby ve vodě“! Vše odstartoval ziskem bronzu po bojovném výkonu v závodě odrážedel Toník Hanák. Ve druhém bloku startů přidala do rodinné pokladnice stříbro mladší žákyně Anička Hanáková, aby vše završila suverénní zlatou jízdou starší žákyně Eliška Hanáková! I zde musíme zvolat: Bravo Hanákovi!

DSC_0376
Lucie Gottwaldová „zaměřuje cíl“. Jím byla ve Žďárné hlavně Sára Škubalová (TUFO CZ Cyklozákladna Otrokovice).

A také rodinný bikový klan Gottwaldů se ve Ždárné činil. V kategorii děvčat 7-8 let Lucie Gottwaldová  a Sára Škubalová (TUFO CZ Cyklozákladna Otrokovice) zopakovali dramtický souboj z Valchova s tím malým rozdílem, že tentokrát byla „o chlup“ rychlejší přespolní závodnice z Jižní Moravy… Lucince ale moc slušelo i stříbro a co se nepodařilo jí, toho dosáhla v závodě dívek – mladších žákyň její starší „ségra“ – Amálka Gottwaldová. Bravo i holkám Gottwaldovic! Kromě již zmíněné Aničky Hanákové, doprovodila na zlatou „bednu“ Amálku i v cíli bronzová Barča Tlamková, což neznamená nic jiného, než že jsme se v této kategorii dočkali cenného „hattricku“! (Po kolikáté už letos?)

DSC_0595
Je radost vidět „mistra při práci“… Aneb: „skokánek“ v podání Amálky Gottwaldové, nejrychlejší mladší žákyně.

Holky Gottwaldovy se chystal medailově zkopírovat – doplnit i jejich táta, Martin Gottwald, jezdící dospělou kategorii Masters II. Kvalitní soupeři byli tentokrát proti, když Martinovi unikl bronz o pouhých 20 vteřinek… Když už jsme u toho nepopulárního umístění, kterým 4. místo určitě je: kromě Martina si „bramboru“ ve Žďárné z našich ještě užili: Zita Žerníčková (7-8 let), Justýna Novotná (9-10 let), Roman Šindelář (13-14 let), Monika Konečná (juniorky / kadetky) a Petr Šich (muži ELITE).

DSC_0561
Anna Hanáková, za ní těsně „v háku“ Barča Tlamková. Děvčata brala ve Žďárné cenné stříbro a bronz!

I po žďářenském závodě zůstává po jistém vítězství stále letos na „Vrchovině“ neporažena v kategorii děvčat 9-10 let Lucka Koudelková a i u ní je její stabilní vysoká výkonnost velkým příslibem pro dny příští. Kvalitní výkon odvedla ve svém startu i kadetka Klára Odehnalová, která naši sobotní medailovou sbírku doplnila o cenný bronz! Zde studujte kompletní výsledkové llistiny, a níže mrkněte na sumář našich medailistů. A protože MTB „Vrchovina“ je po Ždárné prakticky ve své polovině, uvádím za lomítkem i aktuální pozice našich v průběžném hodnocení  seriálu, pořadí OPEN. A i toto je příjemné „počteníčko“…

  • Zlata vybojovali: Leona Eclerová (odrážedla) / 1., Filip Ecler (7-8 let) / 1., Lucie Koudelková (9-10 let) / 1., Amálie Gottwaldová (11-12 let) / 4. a Eliška Hanáková (13-14 let) / 1.
  • Stříbra vybojovali: Leona Eclerová (do 6 let) / 2., Lucie Gottwaldová (7-8 let) / 2., a Anna Hanáková  (11-12 let) / 1.
  • Bronzy vybojovali: Antonín Hanák (odrážedla) / 3., Barbora Tlamková (11-12 let) / 2. a Klára Odehnalová (juniorky / kadetky) / 1.
DSC_0530
Pět startů, pět vítězství! To je vizitka Lucie Koudelkové z letošní MTB „Vrchoviny“:
Rekapitulace medailistů MORAVEC Teamu – OBCE
  • První místa:  Lucie Koudelková (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let) a Eliška Hanáková (13-14 let).
  • Druhá místa: Klára Věrná (odrážedla),  Antonín Hanák (odrážedla),  Zita Žerníčková (7-8 let), Justýna Novotná (9-10 let),  Barbora Tlamková (11-12 let), Dominik Ptáčník (9-10 let) a Adéla Kubinová (13-14 let).
  • Třetí pozice: Barbora Janovská (9-10 let) a Veronika Ptáčníková (13-14 let).
DSC_0649
Vítězkou závodu starších žákyň se stala s převahou Eliška Hanáková.

 

Tuť už mrkněte na první dvě fotogalerie:

DSC_0746
Petr Šich nebyl v sobotu daleko od medaile… Zdá se, že lepší dny jsou konečně zde..!

Napsat komentář