Medaile z „Drtiče“!-2

První srpnovou sobotu vyrazili bikeři už poosmé na tratě obávaného regionálního MTB maratonu Valchovský „Drtič“ a samozřejmě, že ve startovních listinách nechyběli borci a borky se zápisem týmové příslušnosti MORAVEC. Podle očekávání se naši výsledkově výrazně prosadili a potvrdili tak, že po úspěšném bikovém „mistráku“ v Peci pod Sněžkou žádný z našich  zdaleka na vavřínech neusnul…

01a
Na vítězné vlně se na svém odrážedle veze letos i nadále Leonka Eclerová!

Opak je pravdou. Všichni naši, kteří vyrazili do závodů v rámci „Drtiča“, se dokázali prosadit na medailové pozice! Pravda, konkurence nebyla ve Valchově taková, na jakou jsme zvyklí z MTB „Vrchoviny , to ale nijak nesnižuje bojovný a profesionální přístup našich minulou sobotu ve Valchově.

02
Toník Hanák, letos už docela pravidelný medailista ze závodů odrážedel.

Scénář závodu byl z loňska prakticky nezměněn, což znamenalo, že kategorie dětí do 10 let včetně odjeli svoje starty na okruzích, na které jsou zvyklí v rámci MTB „Vrchoviny“, mladší a starší žactvo pak už vyrazilo na maratonskou desítku a od kategorie kadetů / kadetek výše se už rajdři v úmorném vedru „prali“ s okruhem 25 km a to buď jednou nebo v maximu rovnou dvakrát…

03
Filip Ecler neměl ve svém startu konkurenci…

Že má naše Leonka Eclerová už zcela v pořádku pravé oko potvrdila jak v závodě odrážedel, který vyhrála, tak ve startu své kategorie do 6-ti let, ve kterém spurtovala na druhém místě. Co se týče tedy Leonky, nejen, že její kukadlo je již zcela OK, ale především forma jí drží stabilně na vysoké úrovni!

05
„Double“ pro MORAVEC díky Barunce Tlamkové a Aničce Hanákové v kategorii mladších žákyň.

Totéž se dá říci i o jejím starším bratru, Filipu Eclerovi, který pro MORAVEC Team vybojoval jisté vítězství mezi chlapci 7-8 let. Mezi chlapci na odrážedlech si pak pro cenné stříbro dospurtoval další náš osvědčený reprezentant v této kategorii – Toník Hanák.

04
Eliška Hanáková vyrazila vstříc vítězství i díky vydařenému startu.

V našem „zlatém drtičovém“ Valchovském tažení pokračovali už na maratonské trati 10 km naše děvčata. Barča Tlamková se s Aničkou Hanákovou podělily o zlato a stříbro a MORAVEC se tedy díky nim mohl radovat z cenného „double“!

06
Bronzová „bedna“ Lukáše Sedláka ve starších žácích!

Že i u Hanáků ve Žďárné se podobně jako u Eclerů v Uhřicích oslavovalo v sobotu večer bikové zlato, o to se v závodě starších žákyň postarala Eliška Hanáková, díky které si MORAVEC Team zapsal ten den už čtvrtou zlatou medaili! Pořád to ale nebylo vše… K „Ellis“ se medailově připojil ziskem bronzu  ve stejné věkové kategorii Lukáš Sedlák!

07
Franta Paděra nestačil pouze na o hodně mladšího Tomáše Cvrkala.
  • A „plackovou“ definitivu jsme všemu dali v hlavním závodě, kde jsme nasadili jednoho dost „dravého koně“do startu veteránů na trati 50km. A František Paděra držel se svými mladšími „bratry a  sestrami v triku“ medailovou basu, když po hodnotném výkonu vybojoval cenné, těžkými kapkami potu, který šel možná i do litrů – zkropené stříbro! Díky moc všem, za super výkony v sobotní „valchovské peci“, podpůrné rodinné tými nevyjímaje! Byla to dobrá průprava na blížící se pokračování MTB „Vrchoviny“ v Bukové… Bravo MORAVEC! Zde jsou k okouknutí dvě fotogalerie:
  • fotogalerie č.1 (díky Karle)
  • fotogalerie č.2 (díky Járo)
08
Oprávněná spokojenost po úspěšné misi…

Napsat komentář