„Fiftýn“ z Knínic!

Rovných patnáct medailí vybojovali závodníci MORAVEC Teamu na deváté MTB „Vrchovině“ minulou sobotu v Knínicích. Tento „fiftýn“ je cenným výsledkem, vezmeme-li v úvahu, že seriál během následujících čtrnácti dnů vyvrcholí zbývajícími dvěma závody (Okrouhlá a Nové Město na Moravě) a tudíž je tento výsledek dobrým signálem, že forma většiny našich rajdrů je načasovaná  správně a „drží“ v pravý čas! K už jisté vítězce letošní „Vrchoviny“ v kategorii dívek 9-10 let, Lucii Koudelkové, přibyli po sobotě z našeho Teamu další dvě: Leona Eclerová a Eliška Hanáková. Blahopřejeme, bravo MORAVEC!

01
Z fotky je zcela patrné, která z dívek je letos na „Vrchovině“ na odrážedlech nejrychlejší..!

K celkovému prvenství v kategorii odrážedel – děvčat se razantně proodrážela vítězstvím v Knínicích (letos již sedmá výhra) Leonka Eclerová, která navíc – co by jeden z mála „obojživelníků“ mezi dětmi (startuje mimo odrážedlo i v kategorii do 6 let na „velkém“ kole) – brala „stříbro“ v následném startu dívek do 6-ti let. A i zde ji celková „bedna“ s největší pravděpodobností nemine! Ta určo nemine ani stříbrného z Knínic ve stejné kategorii odrážedel chlapců – dalšího našeho šikovného eléva Toníka Hanáka, a ani v sobotu čtvrtého v kategorii chlapců 7-8 let, Filipa Eclera. V prvním bloku startů se medailově blýskly ještě další dvě naše spolehlivé reprezentantky v kategorii 7-8 let, Zita Žerníčková (stříbrná) a Lucka Gottwaldová (bronzová). Obě letos hodně rychlá děvčata   doprovodí v celkovém pořadí OPEN v NMnM na stupínek nejvyšší další již jistou celkovou vítězku – Sáru Škubalovou (TUFO Cyklozákladna Otrokovice).

02
Lucie Koudelková vyhrála v Knínicích na „Vrchovině“ po deváté za sebou!

Druhý blok startů sobotní, sluníčkem prozářené knínické „race“ nám přinesl hned sedm umístění na stupních vítězů! Bravurním medailovým „hattrickem“ to odstartovala děvčata mládí 9-10 let, kdy za již zmíněnou, letos neporazitelnou Lucií Koudelkovou se na stříbrný stupeň prosadila Justýnka Novotná a na ten bronzový pak zcela zaslouženě domácí borka, Barbora Janovská! Opět bravo MORAVEC! Nemělo by už nic stát v cestě našim mladým slečnám, aby si v této sestavě  vyšlápli na „bednu“ i při vyhlašování celkových vítězek poslední zářijový pátek v Novém Městě na Moravě… V závodě chlapců této věkové kategorie, který byl poznamenán zkracováním tratě některých borců v prvním ze dvou kol, spurtoval do cíle na druhém místě Matouš Lipenský a i on ještě může teoreticky pomýšlet na pohár z NMnM.

03
Druhá nejlepší mladší žákyně v ČR, Amálka Gotwaldová má našlápnuto i ke zisku prestižní MTB „Vrchoviny“!

Pohárový hattrick zažijeme v NMnM možná i v naší parádní kategorii mladších žákyň. V Knínicích opět suverénně děvčatům kralovala naše vicemistryně ČR, Amálka Gottwaldová, když – co by bronzová v závodě – ji na stupně vítězů doprovodila Anna Hanáková. Výborně tuto kategorii jezdí i celkově aktuálně třetí naše „Grácie“ – Barča Tlamková. Vážně ve hře o pohár je ale v Knínicích stříbrná Anna Hudečková (TUFO Cyklozákladna Otorkovice). Takže uvidíme, jak to ve zbývajících dvou závodech nakonec dopadne… K naší velké radosti je třetím jistým celkovým vítězem z MORVEC Teamu starší žákyně Eliška Hanáková. Tuto skutečnost potvrdila suverénním vítězstvím v sobotu a pátá nejlepší starší žákyně v ČR tak potvrdila, že zažívá ve své bikové kariéře zatím TOP sezónu! Která pro ni ale ještě zdaleka nekončí… Za Elišku bude muset v NMnM převzít trofej některá z jejich týmových kolegyň (či kolegů), protože ve stejný den nás už bude reprezentovat na první závodě cyklokrosového ČP v Uničově.

04
Starší žákyně Eliška Hanáková si vítězstvím v Knínicích již s předstihem zajistila celkové prvenství!

Ani ve třetím bloku startů jsme v sobotu ve „Val di Sole“ – jak jinak? –  nevyšli na prázdno..! I když nás trochu potrápila smůla (z medailově rozjetého závodu musel pro defekt odstoupit v závodě Masters II Honza Šindelář), bral v této kategorii zasloužené zlato Martin Gottwald a za „Velkého Džona“ „zaskočil“ operativně na bedně v těchto týdnech na medailové vlně se vezoucí Franta Paděra! No a náš medailový „fiftýn“ završil bronzem mezi Mastry „trojkaři“ Vlastík Odehnal , kterému určitě dost „chutnal“ skalp výborného Jirky Sedláčka (SK Jiří Team – dojel za Vlastíkem na 4. místě), a který se na „bedně“ spolu s výbornými – zlatým  Ivošem Kovaříkem (SK Jiří Team) a stříbrným Dušnem Olejníčkem (GT Opportunity) určitě necítil vůbec špatně..! Rekapitulace našich „plackařů“ z Knínic je zde i s uvedením aktuálního celkového umístění po devíti odjetých závodech:

  • Zlata vybojovali:  Leona Eclerová (odrážedla) – 1. – jistá celková vítězkaLucie Koudelková (9-10 let) – 1. – jistá celková vítězkaAmálie Gottwaldová (11-12 let) – 2., Eliška Hanáková (13-14 let) – 1. – jistá celková vítězka a Martin Gottwald (Masters II) – 1.
  • Stříbrné medaileAntonín Hanák (odrážedla) – 2., Leona Eclerová (do 6 let)  – 2., Zita Žerníčková (7-8 let) – 2., Justýna Novotná (9-10 let) – 3. a Matouš Lipenský (9-10 let) – 4.
  • BronzyLucie Gottwaldová (7-8 let) – 3., Barbora Janovská (9-10 let) – 2.,   Anna Hanáková (11-12 let) – 2.,  František Paděra (Masters II) – 3.,  a Vlastimil Odehnal (Masters III) – 8.
06
Vítězstvím v Knínicích se Martin Gottwald nasměřoval k obhajobe loňského celkového prvenství v kategorii Masters II.

Zde studujte kompletní výsledkový servis  a já ještě „vyseknu“ poklonu všem našim zúčastněným rajdrům za jejich výkony „na doraz“! Poděkování patří, samo-že, též svědomitým rodinným týmům! A pro úplnost se pojďte mrknout i na naše medailisty v pořadí OBCE:

  • První místa vybojovali :   Zita Žerníčková (7-8 let) – 1.,  Lucie Koudelková (9-10 let) – 1., Anna Hanáková (11-12 let) – 1., Lukáš Sedlák (13-14 let) – 1. a Eliška Hanáková (13-14 let) – 1.
  • Druhá místa Antonín Hanák (odrážedla) – 1., Klára Věrná (odrážedla) – 2.,  Justýna Novotná (9-10 let) – 3.,  Dominik Ptáčník (9-10) – 1., Barbora Tlamková (11-12 let) – 2., Matyáš Koudelka (11-12) – 2. a Veronika Ptáčníková (13-14 let) – 2.
  • Třetí pozice: Jonáš Janovský (do 6 let) – 2. a Barbora Janovská (9-10 let) – 2.

Díky vše rajdrům za poctivé výkony ve „Val di Sole“, včetně jejich podpůrných rodinných týmů! Zde studujte kompletní výsledkový servis a níže pět kvalitních fotogalerií…

Napsat komentář