Zlatý „zavírák“!

Téměř dvě desítky MORAVCŮ zasáhlo do bojů na Soběšické Muldě – bikovém závodě,  který se letos jel už po dvaadvacáté a bez kterého si regionální cyklistické cross country  už ani neumíme představit…  A stalo se tradicí, že právě tato „race“ pomyslně uzavírá MTB sezónu a tradičně jsou zde – i pro tuto skutečnost symbolického loučení –  startovní listiny  hojně zaplněny. Nejinak tomu bylo i letos a nás moc potěšila medailová žeň o kterou se zde postarali rajdři MORAVEC Teamu, především z řad našich ambiciózních „mladých pušek. Výkony a výsledky na Muldě a Muldičce udělali naši borci i borky  zlatou tečku za bezesporu úspěšnou sezónou 2018!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Úspěšnou sezónu završila Zita Žerníčková vítězstvím na „Muldičce“!

Na Muldičce jsem na startovní čáře napočítal sextet v dresech MORAVCE a zisk tří zlatých a jedné bronzové medaile napovídá o vysoké produktivitě našeho šiku! Rovná „kopa“ (nemusím připomínat, že staročeská početní míra, „kopa“ = 60) mladých závodníků se sešla na startu kategorie chlapců do 5- ti let s naším Jonáškem Janovským včetně. Vítěz Českého poháru a Vicemistr republiky za letošek v kategorii 3-4 roky sice na „placku“ nedosáhnul, ale 5. místo je v takto početném startovním poli  určitě úspěchem.  V kategorii stejně mladých dívek čelila Leonka Eclerová čtyřiceti soupeřkám a – podobně jako Jonáš – si z tohoto počtu nedělala těžkou hlavu… Leonce po právu patří z letošní Muldičky cenný bronz!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lucie Koudelková, úřadující šampionka letošní MTB „Vrchoviny“.

Zlato se nám zalesklo díky Zitě Žerníčkové (v závodě vzdorovala 25-ti soupeřkám), suverénce v kategorii dívek 6-7 let a po jejím vzoru dospurtovali minulou neděli na nejvyšší metu v kategoriích 8-9 let i Jirka Zavřel a Justýna Novotná! Jirku Zavřela v cíli jistil na 7. místě dokončivší další náš borec Filip Ecler a oba v tomto dalším z početných startů pak soupeřili v Brně – Lesné  s  bezmála padesáti borci. Z tohoto pohledu měla poněkud jednodušší roli Justýna Novotná, vítězka závodu stejné kategorie dívek, kterých se  sešlo na startu „jen“ 14.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
První metry po startu v podání Matyáše Koudelky.

Věkové kategorie od 10-ti let již vyrazili na hlavní traťové okruhy, vedoucí lesním terénem k vesnici Soběšice, a kterým vévodí legendární „Mulda“, což je průjezd lesní roklinou, který kdysi jeden biker, závodící současně i na MTB „Vrchovině“ pojmenoval ekvivalentním názvem: „Malý Písečák“. Znalci „Vrchoviny“ jistě dobře ví, o které traťovou pasáž (Písečák) a v rámci kterého závodu je řeč… Na 11. místě dokončil svůj start v konkurenci čtyřiačtyřiceti chlapců  kategorie 10-12 let Matyáš Koudelka. Tito hoši už kroužili na pětikilometrovém okruhu, včetně průjezdu zmíněnou „Muldou“.

05
Barča Tlamková uhání pro cenné stříbro, na bronzové pozici ji „jistí“ Adéla Zavřelová.

Ve startu stejně mladých děvčat na stejné trati potvrdil vysokou výkonnost z průběhu celé sezóny kvartet našich šikovných borek. Posuďte sami: druhé místo vybojovala Barbora Tlamková, jako 3. spurtovala do cíle Adéla Zavřelová, 6. místo brala Lucie Koudelková a o příčku za ní dokončila v závodě dvaceti dívek Barbora Janovská. Starší žáci Lukáš Sedlák s Romanem Šindelářem pak zakončili naši „Muldovou“ dětskou účast na trati 7,5 km v konkurenci pětadvaceti závoďáků výsledkovými pozicemi na konci na konci elitní desítky: Lukáš 9. místo,  Romča 10.

06
Barča Janovská v obklíčení soupeřek.

Chybí-li Vám do výčtu čtyř našich zlatých medailí ještě jedna, tak nejen, že počítáte správně,  ale i  čtete pečlivě tuto aktualitu.  Čtvrtou zlatou pro MORAVEC Team vybojoval v závodě chlapců 15-17 let Honza „Džony“ Šindelář na trati 10 km, když kluků se tentokrát sešlo na startu celkem 11.  Poslední medailový „zářez“ toho dne obstaral na „patnáctce“ v závodě mužů 18-39 let náš letos úspěšný a smůlovatý „EXPERT“ Petr Šich, který pro MORAVEC vybojoval cenný bronz. Cenný je skutečně ve smyslu toho slova… Vždyť být na třetím místě ze 71 startujících je určitě úspěch!

07
Umístění v TOP 10 brali v cíli Lukáš Sedlák (v popředí) s Romanem Šindelářem.

Celkem 61 jich startovalo v mužích + 40 let a 5. Místo v cíli Honzy Šindeláře st. určitě svoji cenu má… A jen o dvě příčky za Honzou dokončil závod, vypsaný  na 15 km, další z našich osvědčených „reprošů“, Franta Paděra. Taky dobrý… A na to, že měl letos náš starší veterán Pavel Balák kvůli zdravotním trablům startů jako  onoho pověstného „šafránu“, je jeho 7. místo mezi chlapy + 50 symptické…

08
Cennou „placku“ vybojoval mezi muži na „patnáctce“ Petr Šich.

Úplně na závěr zmíním i výsledky některých našich kvalitních soupeřů, které jsme letos mohli spatřit i na MTB „Vrchovině“. Věkem ještě kadet a dvojnásobný vítěz závodů letošní „Vrchoviny“, Jakub Zemene (Short Bike Academy Opletal), startoval a suverénně vyhrál závod mužů  18-39 let na 15 km! Hlavní závod „eliťáků“ na 30km ovládl Marek Rauchfuss, 7. místo bral celkový vítěz letošní „Vrchoviny“ Jirka Ošťádal (Enjoy Riding Team), 15. pak dojel letošní národní šampion z MTB „čtyřiadvacetihodinovky“ z Jihlavy a další pravidelný účastník „Vrchoviny“ – Martin Hovanec. A aby se dámy nezlobily: elitní kategorii žen vyhrála v Brně – Lesné další nám dobře známá tvář z „Vrchoviny“ – Lucie Veselá (GT Opportunity). Mrkněte na kompletní výsledky…

09
Franta Paděra zajet na „Muldě“ umí!

Díky všem našim rajdrům za výkony a výsledky v „Soběšickém zavíráku“, k medailistům míří – samo, že – i naše gratulace! Díky též rodinným podpůrným týmům! Protože ještě před posledním MTB závodem sezóny MORVEC Team u plynule „vplul“ do zimní přípravy, přejeme všem v rámci ní nejen pevné zdraví  ale hlavně poctivý  snaživý přístup. Sejdou-li se v přípravném období tyto dva předpoklady, tak s přihlédnutím k faktu, že Vás vedou kvalitní a zkušení trenéři, si buďte jisti, že výsledky se v sezóně 2019 dostaví! A ještě poznámka: přehlédl-li jsem někoho ve výsledkových listinách, ozvěte se, doplním Vás do článku. To, že v nich pořadatel neuvádí týmovou příslušnost, mi ztěžuje vyhledávání našich „koní“… Fotomateriál v článku je výběrem našich barev z oficiálních fotogalerií závodu.

100_6067
I Honza Šindelář je na „Muldě“ jako doma… Našim Mastrům dvojkařům tentokrát v Brně chyběl do „bojové“ party Martin Gottwald.

Napsat komentář