Radost z Okrouhlé!

Brněnský běžecký pohár pokračoval na první prosincový den druhým závodem v jinak především horským kolům zaslíbené obci – Okrouhlé. Byť v současnosti není tento seriál pro MORAVEC Team již nosnou částí přípravného období, vypátral jsem ve výsledkových listinách celkem pět jmen s naší týmovou příslušností. A hned čtyři z nich se výsledkově dokázali prosadit do TOP10! V jednom případě nám to „hodilo“ dokonce neoficiální, ale o to pro nás radostnější  – bronz!

BBP_2_287_a
Nikola Hlubinková se na okrohleckém BBP představila v tom nejlepším běžeckém světle!

Multisportovní rodiny našich řad, jakými Janovští a Eclerovi se svými akčními dětmi určitě jsou, Ti byli především „hnací silou“ MORAVEC Teamu na sobotní běžecké Mikulášské Okrouhlé. Po medaili sahal ve svém startu v kategorii „Přípravka mladší hoši“ srdcař Filip  Ecler, kterého ale od bronzu oddělilo v cíli nakonec několik desetinek vteřiny… Ve vyrovnaném závodě na trati 200m doběhl se ztrátou pouhých čtyř vteřin na vítěze. Na páté příčce pak finišovala v závodě „Přípravka nejmladší dívky“ jeho rtuťovitá sestra, Leonka Eclerová, takže v Uhřicích u Eclerů vládla v předadventním čase určitě atletická spokojenost.

BBP_2_139_
Dan Turek (st. číslo 276) zdolavá první kilometr Mikulášského běhu. Je patrné, že od startu se pohyboval na čele závodu. Vpravo od Dana poznáváme ve žluté čelence i Petra Bořila.

Statečně se s promrzlými tratěmi i zdatnými soupeři „popasovali“ v sobotu i Jonášek a Barča Janovští. Jonášek Janovský po bojovném výkonu obhájil v kategorii „Přípravka nejmladší hoši“ devátým místem v cíli umístění v TOP 10, a Barbora Janovská brala v cíli kvalitně obsazeného závodu kategorie „Přípravka starší dívky“ 18. příčku.  A kdo, že byl v sobotu na Okrouhlé tím „pátým mušketýrem“? Neuvěříte…

BBP_2_135_
Vojta Grün doma „tvrdil muziku“ a v seběhu do údolí se pohyboval na čele více jak dvousethlavého startovního pole startujících v závodě na 8,6 km.

Když jsem pátral ve výsledkových listinách hlavního závodu na 8,6 km, upoutal moji pozornost borec na 11. místě. Jméno? Daniel Turek. Cyklistickým odborníkům (za kterého se já ale zdaleka nepovažuji) se rychle vybaví výborný český silničář, v současnosti již v zahraničním angažmá, se smlouvou na r. 2019 „v kapse“. Jakmile jsem si toto ujasnil, zpozorněl jsem a pátral trpělivě dál ve výsledkových listinách okrouhleckého Mikulášského běhu. A můj „čuch“ mě nezklamal! V hlavním závodě na 8,6 km startovalo celkem 207 borců – a taky několik borek. Na 158. místě najdete pak ve výsledkové listině se startovním číslem 275 běžící Nikolu Hlubinkovou, týmová příslušnost – MORAVEC Team!

BBP_2_216_
Symbolická fotka: skutečně, mužem č. 1 na Okrouhlé (tj. od října novým starostou obce) je Gusta Grün!

Bývalá skvělá česká bikerka, silničářka i cyklokrosařka a přítelkyně Dana Turka se k nám stále hrdě hlasí, čehož si samozřejmě ceníme a máme z toho radost..! Trošku mě i zvlhlo oko… Celkem 12 žen „dalo“ v sobotu na Okrouhlé „desítku“ a Nikola Hlubinková z nich měla třetí nejrychlejší čas! A za svoje dřívější výsledky na silnici se před Danem Nikola nemusí vůbec stydět!  Zde například zavzpomínejte na rok 2010… Suma sumárum: za vzorné repre oddílu tedy poděkueme nejen Leonce a Filipu Eclerovým a Jonáškovi a Barunce Janovských, ale i Nikole Hlubinkové!

BBP_2_32_
Závod na 4,6 km krátce po startu.

Na pátečním tréninku v benešovské tělocvičně, který vedl tradičně Vojta Grün, jsem jemu po cvičení předpověděl na sobotním Mikulášském běhu na domácí trati „bednu“. Vojta nevěřícně kroutil hlavou a argumentoval tím, že zmrzlý a tudíž rychlý a nenáročný  povrch mu příliš nesedí a moji prognózu celkem jenoznačně odmítnul… No a vidíte: v elitním závodě mužů si náš cvičitel skutečně doběhl pro bronz! Z dalších nám známých a blízkých borců, bojujících v sobotu na okrouhleckých tratích, zmíním ještě dva z hlavního závodu: Petra Bořila (14. místo absolutně, 8. v kategorii) a Martina Lipenského (FORT SMC, 41. místo absolutně, 5. v kategorii). A taky dva běžce z „malé tratě“ (4,6km, na start se postavilo cellkem 138 běžců a běžkyň) : Evu Zemánkovou (AC Moravská Slavia Brno, 39. absolutně, 5. v kategorii) a Petra Konečného (AC Okrouhlá, 84. absolutně a 3. v kategorii). Zde hledejte kompletní výsledkový servisNo a tuť mrkněte na bohatou fotogalerii…

Napsat komentář