Honza a Eliška!

Honza „Džony“ Šindelář a Eliška Hanáková jsou od posledního  pátku loňského roku čerstvými držiteli hlavních oddílových cen „Borec MORAVEC“ za r. 2018. Oba se dokázali letos výrazně prosadit především na národních šampionátech: kadet Honza bral na silničním mistrovství mládeže v Račicích bronz v časovce jednotlivců, starší žákyně Eliška se na MTB „mistráku“ v červenci v Peci pod Sněžkou blýskla,  pátým místem a navíc velmi důstojně reprezentovala MORAVEC Team i v letošním cyklokrosovém TOI TOI Cupu.

DSC_4373
TOP MORAVEC mezi chlapci v r. 2018: Honza „Džony“ Šindelář! Mačkáme slzu v oku s vědomím, že v r. 2019 bude závodit za jiný tým, a že se s námi na „výročce“ loučil…

Věřte –  nevěřte, ale již po šestnácté se výroční oddílové ceny letos udělovaly… Jako první se z bronzové dózy (Vlastimil MORAVEC ji vybojoval v květnu 1975, když spurtoval v etapě Závodu míru z Berlína do Magdeburgu na 3. místě), radovala v r. 2003 někdejší oddílová opora, Petr Švancara. A když už vzpomínáme, bude asi na místě připomenout ty MORAVCE, kteří se z držení prestižních cen radovali nejčastěji: jsou to šestinásobný laureát trofeje Radim Kovář (v letech 2006 až 2011) a čtyřnásobnou vítězkou pak byla Nikola Hlubinková (v letech 2008 až 2011). Trojnásobnými držiteli hlavních trofejí jsou z nedávné minulosti Adéla Šafářová (2012-2014) a Tomáš Tlamka „Contador“ (2014-2016).

DSC_0480
Trpělivě, krok za krokem, stoupá na cyklistickém orbitu Eliška Hanáková. Z ceny „Borec MORAVEC“ se radovala poprvé!

DSC_2532Vraťme se ale do současnosti. Poslední prosincový pátek v podvečer byli v restauraci Morava Benešov  nově oceněni  též tři doposud nejpilnější v rámci probíhajícího přípravného období –  Magdaléna Bartošová, Matouš Lipenský a Matyáš Koudelka. Bravo a velká DSC_0094pochvala za pilnost! Odměnu brali též další čtyři MORAVCI, kteří se s velkou jistotou dokázali v r.2018 medailově prosadit v cyklistických disciplínách –  v jejich pohárových sériích či na národních šampionátech: benjamínek Jonášek Janovský (kategorie MINIME do 4 let – vítěz MTB ČP a druhý na MTB MČR v Peci pod Sněžkou), Lucie Koudelková (kategorie dívky 9-10 let – 3. místo v závodě MTB ČP minime v Bedřichově), Amálka Gottwaldová (kategorie dívky 11-DSC_306012 let – 2. místo v závodě MTB ČP na Zadově a 2. místo na MTB MČR v Peci pod Sněžkou) a Honza „Džony“ Šindelář (již zmíněný třetí dejlepší kadet z mistrovské silničářské časovky). No a na slavnostním podvečeru  nechyběl ani  pasovaný do jednotky MORAVEC „Rangers“: držitelem originálního  „očazeného“ diplomu je zcela po zásluze náš významný podporovatel  a příznivec Jirka Vašíček!

Sluší se připomenout také jména čerstvých držitelů dalších tří prestižních výročních oddílových cen, o jejichž předání se podělili  naši v současnosti tolik svědomití trenéři s  milými hosty, na slavnostním večeru přítomnými. Objevy roku jsou Toník Hanák ml. a Barborka Vašíčková, skokany roku se stali Roman Šindelář s Amálkou Gottwaldovou a z ceny „Dravec MORAVEC“ se můžou aktuálně těšit Lucie Koudelková a Matouš Lipenský.

DSC_2875
Jednou z hvězdičkou večera byla bezesporu Amálka Gottwaldová: je „Skokankou roku“ za r. 2018, navíc vicemistryní ČR v závodech horských kol mezi mladšími žákyněmi!

Sami můžete vytušit, že se v pátek večer hodně slavilo u Koudelků, Gottwaldů, Šindelářů… U Šindelářů možná nejvíc! Vždyť absolutní vítězkou tipovací soutěže, kdy náročné otázky se dotýkaly opět cyklistické aktivní kariéry Vlastimila MORAVCE, se stala Hanka Šindelářová!

DSC_0336
I Lucka Koudelková má za sebou úspěšnou sezónu. Čerstvý „Dravec MORAVEC“ mezi děvčaty vyhrál nejen MTB „Vrchovinu“, ale cenný je i bronz ze závodu MTB ČP Minime v Bedřichově!

Slavnostní podvečer ozdobili již tradičně milí hosté. Staronový starosta obce Benešov, p. Antonín Rus dekoroval hned na úvod DSC_2893programu nejlepší benešovské cyklisty za r.2018, kterými jsou vedle sourozenců Lucinky a Matyáše Koudelkových letos i nové nadějné talenty: Petr Kolář a Veronika Kolářová.

Z Brna – Kohoutovic za námi přijeli naši kamarádi, kteří se osobně znali s Vlastimilem MORAVCEM: Vašek Kurdík, Mirek Baksa a Jarda Blaha. A od spřátelených „Kohoutů“ jsme dostali móc, moc milý dárek: repliku žlutého trikotu, ve kterém jezdili v jeho mnohaleté historii lídři Závodu míru!  No a díky našim novým kamarádům z daleké Indie – Keerthimu a Jayremovi (z města Bangalore v provincii Karnataka) měl slavnostní večer i punc mezinárodnosti.

DSC_2579
Jonášek Janovský, hvězdička letošních závodů MTB ČP Minime – kategorie do čtyř let.

Že nechyběla ani předsedkyně našeho fan klubuMaruška Zouharová, nemusím připomínat…

DSC_0107
Mezinárodní návštěva na Výročním ro(c)kování: Keerthy a Jayrem (vlevo) – naši příznivci z daleké Indie, z města Bangalore.

No a jak už bývá zvykem, loučili jsme se neradi a z objektu restaurace jsme odcházeli jako jedni z posledních návštěvníků… Zde mrkněte na bohatou fotogalerii z akce.

DSC_0199
Od milých „Kohoutů“ jsme dostali nejen dres lídra Závodu míru, ale i stylové kohoutí čepičky!

No a možná je na místě při této příležitosti zavzpomínat na všechny dosavadní držitele a držitelky nejprestižněší oddílové ceny – „Borec MORAVEC“: Držitelé ceny Vlastimila MORAVCE. Oceněných není jich zas tak mnoho…

IMG_8706 (1)
Ať i v r. 2019 se můžeme těšit z podobných zážitků! (ČP MTB Zadov 2018, závod mladších žákyň, Amálka Gottwaldová – 2. místo!)

Napsat komentář