Tradice nepřerušena!

Na novoroční vyjížďku, která nám tradičně zjišťuje „nakroucení“ prvních novoročních kilometrů, už několik let jezdíme na stabilní místo, za našimi přáteli Ladou  a Břéťou Usnulovými, kteří v – od Benešova nedaleké – malé vísce Repechy provozují penzion Lada. Že Lada Usnulová byla za svobodna Kozlíková a že se jedná o bývalou cyklistickou světovou šampionku, nemusím, tuším,  nijak zvlášť zdůrazňovat. Tradice nebyla porušena ani letos, byť počasí bylo podle úsloví, „že bys psa nevyhnal“… Chladno, sychravo, deštivo, větrno…

IMG_7778
Nová rozhledna Kopaninka je velmi vhodně situována poblíž Honzíkova kříže a její architektonické řešení velmi citlivě ladí s okolní krajinou…

Přesto z Benešova vyrazila dvojice odvážných cyklistů, aby se posléze v teple útulného srubu penzionu sešla s docela početnou skupinou MORAVCŮ a jejich příznivců, jejíž „páteř“ tentokrát tvořil silný a loni velmi úspěšný Hanákovic rodinný Team. Že nechyběli ani naši kamarádi a příznivci z Kolína, manželé Jana a Ivan Juránkovi, skoro už taky MORAVCI (veteráni oddílového cykloputování v r. 2018 na Třeboňsku), nás taky moc potěšilo!

IMG_7786
Budoucí další opora MORAVEC Teamu? Rtuťovitý a vitální Matoušek Usnul zatím potvrzuje všechny předpoklady…

Už při příjezdu k penzionu jsme uznale pokývali hlavou nad novou dominantou bezprostředního okolí srubu, čerstvě otevřenou rozhlednou Kopaninka.  Protože viditelnost za moc nestála, výstup na novou dominantu jsme odložili prozatím na pozdější termín (na jaře formou společné cyklovýpravy). Velmi rádi jsme pak sledovali, jak nám povyrostl jeden z našich nejmladších členů, Matoušek Usnul, který dle referencí tatínka, skutečně po svých rodičích zdědil evidentně nejeden gen… A s blonďatým andílkem bychom se měli již letos pravidelně setkávat na závodech MTB Superior Poháru Drahanské vrchoviny.

IMG_7785
Když po sobě „střílejí“ fotografové…

Že se nám od teplého krbu zpět do venkovní nepohody nechtělo, bylo pochopitelné… Je zajímavé, že v přítomnosti lidí, které máte rádi a kterých si vážíte, utíká čas jakoby – tak nějak rychleji… I možná proto jsme oficiální otevírací dobu  překročili, aniž bychom se toho nadáli, o rovnou půlhodinu..! Každopádně – prima novoroční odpoledne..! Zde je  fotogalerie z první  aktivity MORAVEC Teamu v r. 2019.

Napsat komentář