Na startu oslava!

Čtvrtého čtvrtý ve čtvrtek, přeťal MORAVEC Team oficiálně startovací čáru do sezóny 2019. Pravé křídlo oddílové mateřské restaurace Morava v Benešově, které slavnostní zahájení sezóny tradičně pohostilo, obsadila více jak dvacítka našich rajdrů, kteří svoji „nažhavenost“ na pasování se se soupeři na cyklistických závodech všeho druhu potvrdili již o minulém víkendu, kdy si již naše šiky  při prvních závodech doma či v zahraničí velmi zdatně „oťukli“ svoje letošní potenciální soupeře.

IMG_8052
MORAVEC Team na prahu sezóny 2019. Obden už někteří naši z fotografie již  zhasáhli do bojů v rámci ČP MTB v Kutné Hoře!

Slavnostnímu aktu předání dresů a závodních licencí letos nepředcházela Mše Svatá za MORAVEC Team, tak jako tomu bylo v minulých letech, z jednoho prostého důvodu: v den našeho pomyslného startu do sezóny měl už benešovský pan farář Páter Pavel Koutník jiné povinnosti. Smutnit však nemusíme. V Pavlovské kapličce se sejdeme před bikovým Mistrovstvím ČR (pohostí je o předposledním červencovém víkendu jindy cyklokrosařské Hlinsko), předběžný termín je stanoven na čtvrtek 18. července na odpoledne.

DSC_0006
K narozkám přeje Elišce Hanákové trenér Milan Tlamka,který ji pro vrcholovou cyklistiku objevil a taky děda Karel Všetula, bývalý výborný cyklista – silničář, který zcela evidentně Elišce daroval cyklistický genom…

Než se ale v režii svědomité Hanky Šindelářové  začali dresy   podle abecedy našim rajdrům rozdávat,  slavnostní chvíle tomu všemu přece jen předcházela. Od minulého čtvrtku si už asi budeme dobře pamatovat, kdy má narozky jedna z aktuálních opor MORAVEC Teamu, šikovná starší žákyně, Eliška Hanáková… Ano, její den narození je 4.dubna a gratulovačka za dané situace nemohla chybět! Bylo to samozřejmě se vším všudy: s přípitkem (šampus byl samozřejmě dětský, bez alkoholu), sladkým dárkem pro oslavenkyni a taky pro ni zapěným docela mohutným „živijóóó“! Teď mě napadá, že to chtělo ještě pořádného hobla!  Vždycky  sena něco zapomeneme… Nevadí, příště, každopádně přání všech pro Elišku bylo už ve znamení sobotního startu MTB Českého poháru v Kutné Hoře a přáli jsme jí samozřejmě co nejlepší výsledek při premiérovém závodě nejvyšší české bikové ligy..!

DSC_0031
Bude náš Honzík, aktuálně s úsměvem kanadského hokejisty, hvězdičkou letošní MTB „Vrchoviny“? To poznáme už brzy…

Kutná Hora byla bezesporu tématem odpoledne / podvečera a při improvizovaných rozhovorech bylo potěšitelné sledovat odhodlanost našich rajdrů, dosáhnout už na první akci co nejlepších výsledků a maximálně zúročit úsilí v přípravném období. I letos jsme se na slavnostním podvečeru mohli těšit z milé přítomnosti předsedkyně našeho Fan-klubu  Marušky Zouharové, a pohotový a spolehlivý oddílový fotograf Karel Všetula vše zaznamenal (včetně společné fotky závodníků MORAVEC Teamu v nových dresech)  do úhledné fotogalerie, která je již k prohlédnutí. Sezóna 2019 je tedy úspěšně odstartována!

Napsat komentář