Slovácko Elišce svědčí..!

Jak by Elišce Hanákové, naší výborné bikerce,  Moravské Slovácko nesvědčilo, když zde má – díky svému dědečkovi, Karlu Všetulovi, rodákovi z Moravského Krumlova, hluboké a pevné kořeny? A už podruhé, během několika dnů mohl mít děd ze své vnučky skutečnou radost. Po bikovém triumfu v „pohárové“ Kutné Hoře se starší žákyně Eliška Hanáková postavila tváří v tvář české silničářské špičce a obstála na jedničku! Z silničního poháru veze z Kyjova cennou bronzovou medaili!

IMG_4579
Cenná bronzová placka Elišky Hanákové ze silničního poháru v Kyjově!

Kromě dědečka udělala Eliška radost v cyklistickém Nebi určitě i Vlastíkovi MORAVCOVI, který určitě – co by „kovaný“ silničář – se zlíbením sledoval v tu druhou dubnovou neděli její bojovný výkon v konkurenci bezmála čtyřiceti skutečně kvalitních soupeřek. Na vítěznou Vandu Dlaskovou (TJ AŠ Mladá Boleslav) ztratila v cíli naše borka necelé dva tucty vteřin, třináct vteřin ji dělilo od stříbra…

IMG_4575
Obrázek, který se jen tak neokouká…

Tento silniční závod v Kyjově byl nejen dalším v rámci Českého silničního poháru mládežnických kategorií, ale byl také jedním z kvalifikačních na blížící se Olympiádu dětí a mládeže, kterou v červnu pohostí Liberec. Z pohledu této skutečnosti si Eliška Hanáková vstříc reprezentaci  na této prestižní dětské sportovní akci hodně nakročila, protože ze závodnic z Jihomoravského kraje byla tou nejrychlejší… A určitě zaujala oba Lukáše Petra a Petra Hermana, kteří jsou – co by trenéři – pověřeni výběrem cyklistických reprezentantů z JmK. Uvidíme… Zde mrkněte na výsledkový servis z Kyjova. 

IMG_4547
Bronzový cílový spurt Elišky Hanákové.

 

Napsat komentář