Úspěšný Touškov!

Nejsem si jist, zda jsme někdy dovezli více medailí z jednoho závodu Českého poháru horských kol, co se podařilo  vybojovat našim rajdrům minulou sobotu ve Městě Touškově… Jedna zlatá a tři stříbrné plus další kvalitní výkony našich, které jim zajistili pozice v horních patrech touškovských výsledkových listin – to je radostné zjištění ze „západní mise!“ O placky se, podobně jako při premiéře v Kutné Hoře postarala, starší žákyně Eliška Hanáková (zlato) a Justýna Novotná (stříbro – kategorie 9-10 let). Poblíž Plzně se k nim navíc přidali stříbrní Amálka Gottwaldová (mladší žákyně) a i Petr Šich (muži EXPERT). Bravo MORAVEC!

DSC_0222
Čtyři naši madailoví „mušketýři“ krátce po vyhlášení vítězů! Supr fotka! A co na tom, že na Elišku nezbyl diplom…

Výsledek je o to cennější, že do Touškova jsme jeli oslabení o čtyři rajdry: sourozenci Matyáš a Lucie Koudelkovi (mladší žákyně, starší žák) dali přednost závodu v rámci seriálu Kolo pro život, ze studijních důvodů chyběl i další starší žák  Vítek Lipenský a nemoc zabránila odcestovat na druhý pohár juniorovi Víťovi Suchánkovi. Zbrusu nová trať „vykovaná“ nestorem českého bikingu. Milanem Spěšným, byla po všech stránkách náročná  a notně prověřila naše jezdce především po technické stránce. Nutno dodat, že tito obstáli se ctí…

DSC_0061
„Džastyn“ Novotná v plném soustředění uhání pro další stříbro!

Náš výsledkový účet otevřel v Touškově umístěním v TOP10 Jonášek Janovský, který nás reprezentuje v kategorii MINIME chlapců mládí 5-6 let. Druhým naším reprezentantem v závodech MINIME byla Justýna Novotná (kat. 9-10 let), která v Touškově  vybojovala opět stříbro a tak potvrdila, že výsledek z Kutné Hory nebyl zdaleka náhodný! Zdatně ji v závodě sekundovali i její týmové kolegyně: Lucie Gottwaldová (15. místo) a Magdaléna Bartošová (23. místo).

DSC_0213
„Doba stříbrná“ zatím u Amálky Gottwaldové pokračuje… Zatím… V Touškově jí k supr výsledku popřál i Jirka Ježek!

Souběžne se starty kategorií MINIME se jeli jízdy v technických sekcích kategorií mladších žáků a žákyň a starších žáků a žákyň. Osmi našim, kteří byli v rámci této  discipliny v akci, se – podobně jako v KH – docela dařilo, nepropadli a prim zajeli především Roman Šindelář (45 bodů) a Eliška Hanáková (40 bodů). Připomínám, že TOP výsledkem v tomto doplňku letošního ČP je 50 bodů. Na stříbrnou nit Justýny Novotné navázala záhy v závodě mladších žákyň Amálka Gottwaldová, kterou po výborném výkonu dělilo v cíli od zlata 11 vteřinek… Po loňských dvou stříbrných (ČP Zadov a MČR Pec pod Sněžkou) míří Amálka zcela jistě na zlatou bednu! A bylo by fajn, kdyby si toto umístění pošetřila na letošní „mistrák“ do Hlinska… I „Amála“ měla ve zbylém triu našich dívek, které se postavili s ní v této kategorii na start, zdatné sekundantky. Anička Hanáková dojela v TOP10, Barča Tlamková finišovala v TOP20. a druhá z našich  Barunek, Barča Janovská dokončila závod v TOP30.

DSC_0210
Rovnice je jednoduchá: Talent + tréninková píle + trpělivost = úspěch! Pracovitý Petr Šich tento postulát ověřuje v praxi…

V kategorii mladších žáků jsme měli  jediného reprezentanta. Konkurenci 88 soupeřů čelil Matouš Lipenský a v závodě stíhal umístění zhruba uprostřed tohoto početně hutného startovního pole. Do třetice tříbrnou radost nám poslední dubnovou sobotu udělal „EXPERT“ Petr Šich, který si druhé místo ohlídal s jistotou a naplnil v Touškově jednoznačně svoje letošní meailové ambice v této kategorii. Trpělivost a poctivá příprava dojde zúročení – ať už dříve nebo později! Peťa je toho důkazem…

DSC_0131
V tuto chvíli ještě Adéla Pernická (Bike Pro Racing) držela s Eliškou Hanákovou krok. Později bylo – k naší velké radosti – všechno jinak!

Závěr sobotního programu patřil startům prestižních kategorií starších žákyň a žáků. Po trojnásobné stříbrné radosti jsme doufali ve zlatou tečku a díky Elišce Hanákové jsme se jí dočkali! „Ellis“ zvládla závod ve stylu zkušené rutinérky. V úvodu  si pohlídala čelo, aby v pravý čas zaútočila! Velmi brzy jí tento rázný atak vynesl dostatečný náskok před soupeřkami, který pak už v klidu udržela až do cíle! V závěrečném startu dne, který obstarali starší žáci brali dva naši borci umístění v páté desítce výsledkové listiny (Lukáš Sedlák) resp. v šesté desítce (Roman Šindelář). Startovní listina této kategorie byla ten den rekordní: souboj svedlo 90 borců..

DSC_0189
Lukáš Sedlák v jednom z tvrdých soubojů o pozici v závodě starších žáků.

Samojediná pak reprezentovala MORAVEC Team v neděli kadetka Klára Odehnalová. Bohužel hned v úvodním kole měla nepříjemný pád, který způsobil těžko dohnatelnou časovou ztrátu. Každopádně dílčí nezdary z Touškova určitě vyvažuje zisk rekordních čtyř medailí pro MORAVEC Team! A šance si případně „spravit chuť“ je už tuto sobotu, na premiérové prestižní MTB „Vrchovině“, kterou hostí Valchov. Díky všem z Touškova za poctivou práci, podpůrné rodinné týmy nevyjímaje! Bravo MORAVEC! Vedeme si zatím v ČP velmi zdatně! 

DSC_0219
TOP starší žákyně z Touškova! Moc pěkná fotka….
Město Touškov – výsledkový souhrn MORAVEC Teamu
  • Kluci 5-6 let: 10. Jonáš Janovský / (celkové 8. místo po dvou závodech)
  • Holky 9-10 let: 2. Justýna Novotna / (2.), 15. Lucie Gottwaldová / (15.), 23. Magdalena Bartošová (26.), nestartovala Marie Bartošová (zranění) / (celkově je 34.)
  • Mladší žáyně: 2. Amálie Gottwaldová / (3.), 7. Anna Hanáková / (7.), 14. Barbora Tlamková / (10.), 28. Barbora Janovská / 24.), nestartovala Lucie Koudelková (Kolo pro život) / (celkově je 34.)
  • Mladší žáci: 42. Matouš Lipenský / (32.)
  • Starší žákyně: 1. Eliška Hanáková / (1.)
  • Starší žáci: 43. Lukš Sedlák / (47.), 54. Roman Šindelář / (35.), nestartoval Vít Lipenský (studijní povinnosti) / celkově je 59.), nestartoval Matyáš Koudelka / (Kolo pro život) / (celkově je 80.)
  • Kadetky: 37. Klára Odehnalová / (29.)
  • Junioři: nestartoval Vít Suchánek  (nemoc) / (celkově je 63.)
  • Muži EXPERT: 2. Petr Šich / (2.)

Zde studujte kompletní výsledkový servis, a tut jsou čtyři kvalitní fotogalerie (díky Karle!):

Napsat komentář