Vysoká kvalita..!

Na legendární valchovské trati, které se pro její technický charakter přezdívá „Monaco“ či „Monte Carlo“, odstartovali bikeři MORAVEC Teamu první květnovou sobotu svoje účinkování v dalším, už 18. ročníku MTB „Vrchoviny“. A start to byl veskrze úspěšný: 31 reprezentantů vybojovalo ve svých kategoriích v pořadí OPEN tři zlaté, pět stříbrných a jednu bronzovou medaili! A když k tomu připočteme dvojnásobné vítězství ze závodu štafet, je víc než jasné, že vysoká kvalita připravenosti našich, kterou už naznačili první „oťukávcí“ závody, je – k naší velké radosti – pozitivní realitou!

DSC_0374
První „double“ pro MORAVEC Team zařídily Amálka s Aničkou. Z druhého jsme se těšili po závodu štafet!

Podle očekávání se prosazovali do popředí výsledkových listin naši ostřílení, licencovaní reprezentanti, se zkušenostmi z nejvyšší české MTB ligy. Ale zaznamenali jsme i několik velmi příjemných výsledkových překvapení!

DSC_0038a

Hned v úvodním startu odrážedel chlapců nám  udělal velkou radost „nový muž“ v našem úderném šiku, který se na startu „Vrchoviny“ objevil úplně poprvé. Letos čtyřletý Matoušek Usnul se bez bázně a hany pustil na 250m dlouhém okruhu do souboje s dvanácti zdatnými soupeři a v cíli z toho bylo nečekané a výborné 4. místo, s minimální ztrátou jedné vteřinky na bronzovou  „bednu“! Bravo MORAVEC! Jablko evidentně nepadlo daleko od stromu a kdo ví? Možná v budoucnu Matoušek překoná svými výkony  výsledky i slavnou maminku – Ladu Kozlíkovou! Samozřejmě, že MORAVEC Team k tomu bude rád nápomocen…

DSC_0082
Na fotce poznáváme tři naše rajdry v závodě do 6-ti let. Vlevo Jonášek Janovský, uprostřed medailista Jirka Vašíček a vlevo Tonda Hanák.

DSC_0059aJeště se neochladili naše dlaně z potlesku pro Matouška  a už tady byla naše druhá radost! Celkem 4 okruhy dlouhé 250m odkroužilo 20 mladých borců kategorie do 6 let a mezi nimi byly hodně vidět opět dresy MORAVEC Teamu: Jirka Vašíček, který se po startu pohyboval okolo 6. místa, dokázal kolo od kola zrychlovat, aby se po vynikajícím finiši mohl po zásluze těšit v cíli ze stříbrné medaile! Borec, který toho za nás zatím moc nedozávodil, naznačil svoje letošní možnosti a i on potvrzuje přísloví o jablíčku, které od stromu daleko nepadlo… Jirkovi v závodě zdatně sekundovali jak Jonášek Janovský, tak i Toník Hanák, kteří brali umístění v TOP10. Bravo MORAVEC podruhé!

DSC_0120
Na Leonku Eclerovou je spoleh. Zdá se, že i letos bude pravidelnou sběratelkou medailí!

Když na stříbrnou nitku Jirky Vašíčka navázala hned v následném startu stejně mladých děvčat již zkušená, Leonka Eclerová, bylo nám jasné, že Valchov bude pro nás zřejmě úspěšnou „race“! Potvrdil to  závěrečný závod prvního bloku startů, start kategorie dívek 7-8 let, ve kterém se za sebou od 4. do 6. místa  poskládala naše děvčata v pořadí: Veronika Šafářová (pravda, ta není až zas tak úplně naše, ale protože s námi trénuje – máme ji – tak říkajíc – adoptovanou, jako by naše byla), Adélka Věrná a Jana Lipenská.

DSC_0200
Poctivý výkon odvedla naše děvčata v závodě 7-8 let. Gratulace od paní senátorky je zcela zasloužená!

Toužebné zlato pro MORAVEC Team cinklo hned následujících závodech druhého startovního bloku. Za dané situace je třeba použít tvaru množného čísla, neboť to byla zlata hned čtyři! Postupně je pro nás po výborných výkonech vybojovali Justýna Novotná (9-10 let), Anna Hanáková (mladší žákyně), Eliška Hanáková (starší žákyně) a štafeta MORAVEC Team I ve složení Amálka Gottwaldová, Eliška Hanáková a Petr Šich. A když k tomu připočteme stříbrné placky Amálky Gottwaldové (mladší žákyně), Romana Šindeláře (starší žáci) a štfety MORAVEC Team II (v sestavě Justýna Novotná, Anna Hanáková a Jiří Vašíček) plus bronz Lukáše Sedláka (taky starší žák), pak je více než jasné, že i po druhém bloku startů jsme mohli zvolat ještě více nahlas: Bravo MORAVEC!

DSC_0286
Anna Hanáková, ve Valchově nejrychlejší mladší žákyně.

„Vypíchnu“ ještě výkony dalších některých našich, kteří sice neatakovali nejvyšší stupínky, ale jejich výsledky si zmíňku určitě zaslouží. Vítězné Justýně Novotné výborně v závodě sekundovali  Lucie Gottwaldová (4. místo) a Magdaléna Bartošová (6. místo) a ve stejné kategorii chlapců 9-10 let se v konkurenci 23 soupeřů vůbec neztratil Matouš Lipenský (8. místo). V těžkých konkurencích, které se na startech ve Valchově sešly mají svoji cenu i výsledky v TOP10 mezi mladšími žákyněmi Barči Janovské (6. místo) a Lucie Koudelkové (9. místo) a i 12. místo Matyáše Koudelky mezi staršími žáky staršími.

DSC_0136
V závodě kluků 7-8 let se statečně popasovali se soupeři i naši Jakub Doskočil a Honza Lipenský.

Závěrečný startovní blok na „full“ 3000m dlouhém okruhu  s oblíbenými traťovými pasážemi jako jsou „Šafářův dvoreček 2“, „Pechova škána“, „Písečák“ či „Zatáčky u Casina“,  byl pro nás s přívlastkem „bramborový“… Tohoto nepopulárního výsledku dosáhli hned tři naši reprezentanti: Klára Odehnalová (juniorky / kadetky), její táta, Vlastík Odehnal s ní držel basu, když dojel také na 4. místě v „nabušeném“ závodě Masters III (podlehnout Kovaříkovi, Olejníčkovi a Šímovi není skutečně žádnou ostudou…). Obdobnou vysokou úroveň měl i závod Masters II, ve kterém jsme se dočkali stříbrné placky díky Martinu Gottwaldovi (Martin prohrál souboj o zlato v cílovém finiši, když podlehl o čtyři roky mladšímu, taky Martinovi – Haluzíkovi, který jezdí za  Cykloteam Kolárna), a taky do třetice „bramborové“ placky, kterou po kvalitním výkonu vybojoval pro MORAVEC Team Honza Šindelář st.

DSC_0349
Poslední předávka závodu štafet byla mezi Eliškou Hanákovou a Petrem Šichem přímo vzorová..! A zkušený Peťa už vítězství nepustil…

V konkurenci čtyřiadvaceti „eliťáků“ potvrdil formu pátým mistem v cíli Petr Šich (na vítězného Kubu Římana ztratil asi půltřetí minuty a něco málo přes minutu dělilo Petra od bronzové medaile) a určitě k zahození není ani 7. místo v konkurenci 15-ti  juniorů / kadetů domácího Vítka Suchánka. Jak jsem uvedl na začátku, prestižní závod ve Valchově ukázal vysokou výkonnostní kvalitu borců a borek MORAVEC Teamu, což nás svádí  před třetím „pohárem“ v Peci pod Sněžkou k dalšímu opatrnému optimismu… Uvidíme, budeme do Krkonoš držet palce! Za Valchov ještě jednou nechť zazní: Bravo MORAVEC!

DSC_0367
Justýnka Novotná jezdí letos v úžasné pohodě! Po dvou „pohárových“ stříbrech vybojovala ve Valchově cenné zlato!

Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OPEN:

  • Zlaté medaile vybojovali: Justýna Novotná (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let), štafeta MORAVEC Team I (Amálie Gottwaldová, Eliška Hanáková a Petr Šich).
  • Stříbrné medaile brali: Jirka Vašíček (do 6 let), Leona Eclerová (do 6 let), Amálie Gottwaldová (11-12 let), Roman Šindelář (13-14 let) a Martin Gottwald (Masters II), štafeta MORAVEC Team II (Justýna Novotná, Anna Hanáková a Jirka Vašíček st.).
  • Bronzové „placky“: Lukáš Sedlák (13-14 let)
DSC_0222
I Tondovi Doskočilovo se po onemocnění postupně vrací forma!
Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OBCE:
  • První místa: Jirka Vašíček (do 6 let), Justýna Novotná (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let), Lukáš Sedlák (13-14 let).
  • Druhá místa: Klára Věrná (do 6 let), Adéla Věrná (7-8 let), Matyáš Koudelka (13-14 let).
  • Jonáš Janovský (do 6 let), Dominik Ptáčník (9-10 let), Barbora Janovská (11-12 let).
DSC_0382
Napínavý závod dvanácti štafet byl v režii jezdců MORAVEC Teamu!

A ještě dva postřehy úplně na závěr: Jedním ze smolařů dne byl v závodě kategorie 9-10 let náš Filip Ecler: ulomená levá klika na jeho biku  se zase tk často nevidí… No a medailový souhrn MORAVEC Teamu mohl být možná ještě vyšší, kdyby se na marodce neocitnula  další z našich opor – mladší žákyně Barča Tlamková! Rádi jsme ji na Valchově – byť o berličkách – uviděli a přejeme jí, stejně jako dalším dvěma našim marodům v sukních, Zitě Žerníčkové a Marušce Bartošové, brzké uzdravení a rychlý návrat do sedel jejich MTB speciálů! Zde studujte kompletní výsledkový servis, oficiální reportáž ze závodu a taky čtyři supr fotogalerie Karla Všetuly (díky Karle):

DSC_0379
Zlatou medailí neopoměla přispět do naší sbírky z Valchova letos na vítězné vlně jezdící Eliška Hanáková!

Napsat komentář