Poctivá práce v NMNM!

Nejen osmičku dobrovolníků MORAVEC Teamu, která i letos pomohla svým kvalitním a odpovědným splněním svěřených povinností při pořádání dalšího cross country světového poháru horských kol, který minulý víkend opět po roce pohostilo Nové Město na Moravě, je třeba pochválit… Poplácat po zádech a tlumočit  uznání si zaslouží i odchovanec MORAVEC Temu, Tomáš Tlamka „Contador“, který v NMnM letos zažíval v sobotním závodě juniorů svojí úspěšnou  ostrou „světovou“ premiéru!

P1120679
Střídání stráží v elitě mužů světového bikingu pod dohledem Magdy Vinické!

Již od čtvrtka operovala ve Vysočina aréně od dopoledních hodin trojice našich v sestavě Libor Bartoš, Karel Všetula a Jirka Žerníček, kteří nejen že vytvořili „nafasováním“ akreditací a dobrovolnického odění  týlové zázemí pro zbylou část výsadku, ale hlavně pomohli se zabezpečením tratí při středečních odpoledních tréninkových jízdách!

DSC03579a
Tři naši mušketýři s dobrovolnickým polírem!

V pátek po ránu se ke třem našim „mušketýrům“ připojilo zbylých pět obětavých: Magda a Karel Viničtí, Lenka a Milan Tlamkovi plus Vlasta Odehnal no a jak se čekalo, všichni naši byli využiti po celé tři dny tuhých bikových mačů ve Vysočina aréně co by traťoví „maršálové“, „poskládáni“  za sebou na hranici areálu a vjezdu (výjezdu) do (z) lesních pasáží tratí. A možná jste měli štěstí, podobně jako já, zhlédnout v přímých přenosech dobře identifikovatelného  Libora Bartoše,  letmo jsem zahlédl i poněkud více nenápadného Jirku Žerníčka…

DSC_0067
Fanynka Lucie má v prioritách jasno: fandí „Contadorovi“!

Osmička našich dobrovolníků viděla z bezprostřední blízkosti to, DSC_0063co tak či onak viděli všichni: střídání stráží jak na domácí bikovém kolbišti, tak i na tom poněkud větším, mezinárodním „rybníčku“. Přičemž jména nových lídrů na těchto dvou ostře sledovaných teritoriích, která jsou v této souvislosti po Novém Městě nejvíce skloňována jsou: Ondřej Cink (Kross Racing) a Mathieu Van der Pool (Corendon Circus). Myslím ale, že vstříc blížícím se Letním Olympijským hrám 2020, které bude hostit japonská metropole Tokio, budou dva výše jmenovaní borci pro Jaroslava Kulhavého  (a ostatní naše borce) resp. Nino Schurtera(a ostaní špičkové zahraniční borce) , tím nejlepším motivem! Čekají nás tedy s největší pravděpodobností v předolympijském čase ještěě hodně napínavé souboje! A to je pro národní i mezinárodní biking jen dobře!

img-1356A ještě poznámka k sobotnímu závodů juniorů, kde jsme mocně fandili borci – tak říkajíc – z líhně MORAVEC Teamu. Tomáš Tlamka „Contador“  dal vzpomenout na kdysi premiéru borce z našich řad, Radima Kováře, který jel poprvé tento závod nejvyšší klasy v r. 2010 v německém Offenburgu. I Ráďa tehdy startoval hodně ze zadu a přesto, podobně jako „Contador“ letos v NMnM, se po výborné stíhcí jízdě dokázal taktéž prosadit do elitní padesátky i tehdy docela nabité juniorské výsledkové listiny… Na poprvé – dost dobrý… Tehdy, před lety  v Offenburgu i minulou sobotu v Novém Městě… Zde si můžete odkontrolovat oku libý výsledek Tomáše Tlamky „Contadora“ a mrkněte taky na kompletní výsledkový servis. Nechybí samo, že ani fotodokumentace z NMnM. Díky Karle!

 

Napsat komentář