Čtrnáct „beden“..!

Ne, nebojte se, aktualita se nebude dotýkat problematiky skladového hospodářství, jak by mohl nadpis napovídat… Titulek vypočítává, kolikrát se závodníci MORAVEC Teamu dokázali prosadit při třetí MTB „Vrchovině“, kterou pohostila vzorně  druhou červnovou sobotu obec Okrouhlá, na stupně vítězů v pořadí OPEN! Doposud nejlepší letošní výsledek našich rajdrů v této prestižní bikové sérii potvrzuje jejich stabilní vysokou výkonnost, s tendencí gradace, což je před dalšími náročnými závody, které jsou ještě před nimi na regionální či národní úrovni, moc, moc radostné zjištění!

DSC_0103
Objev letošní „Vrchoviny“ v kategorii odrážedel: Matoušek Usnul, syn bývalé skvělé české cyklistky Lady Kozlíkové, si užil na Okrouhlé svoji první „velkou bednu“!

Že bude na Okrouhlé medailová žeň, to už naznačil první start dne. V konkurenci dvanácti hochů na odrážedelch vyrazil do boje i náš nováček,  Matoušek Usnul. Syn dvou českých cyklistických osobností (manželé Lana Kozlíková a Břetislav Usnul) prosvištěl náročnou trať  ve druhém nejlepším čase a potvrdil, že 4. místo z Valchova nebylo vůbec dílem náhody! A právě Matoušek jako by ten den pomyslně roztrhl náš  hodně naplněný medailový pytel… O pár desítek minut později vybojovali  další dvě medaile po bravurních jízdách v kategoriích do 6-ti let  Jonášek Janovský (bronz) s Leonkou Eclerovou (zlato)! A před prvním slavnostním odměňováním vítězů jsme ještě stihly zatleskat naší kamarádce  tréninkové parťačce, Veronice Šafářové, bronzové v závodě děvčat 7-8 let! Po první třetině „Monzy“ zaznělo poprvé zvučně:   Bravo MORAVEC!

DSC_0111
Leonka Eclerová zajela „Monzu“ výborně a připsala si letos již druhé „Vrchovinové“ vítězství!

Největší medailové profity nám přinesl následný prostřední blok startů okrouhleckého bikového dne. Po čtyřech ze šesti závodů  jsme měly na „bedně“ po výborných výkonech našich rajdrů zajištěnou početnou „rezervaci“! Pojďme tedy po pořádku radostné události zrekapitulovat: Dívky 9-10 let: 1. Lucka Gottwaldová, 2. Magdalénka Bartošová! První double ten den pro MORAVEC a zdaleka ne poslední..! Dívky 11-12 let: 1. Anička Hanáková, 2. Amálka Gottwaldová a podruhé „double“ pro MORAVEC!  Kluci 13-14 let: 1. Lukáš Sedlák, 2. Vít Lipenský a třetí naše „duoble“ bylo na světě! . V tomto startu mohl být i „hattric“, nebýt nešťastného pádu  Romana Šindeláře na „Vyroubalových tercách“, jenž ho otřeseného a s prasklou přilbou přinutil závod vzdát… Se svojí „zlatkou“ pak přispěchala do společné pokladničky  ve startu starších žákyň letos ve velké pohodě jezdíc Eliška Hanáková! Bravo MORAVEC podruhé!

DSC_0301
Mladší žákyně – to je letos naše parádní kategorie! Závod v Okrouhlé to jen potvrdil!

Naši docela patrnou Okrouhleckou dominanci potvrdil i závod osmi štafet, když dvě naše družstva pod krycími názvy „Koblížci“ (Barbora Tlamková, Anna Hanáková, finišman Honza Šindelář st.) a „GoHaPa“ (Amálka Gottwaldová, Eliška Hanáková a finišman František Paděra) vybojovala v dramatickém závodě první dvě místa a do čtvrtice jsme se tedy mohli radovat z dvojnásobného vítězství neboli „double“!

DSC_0305
Lukáši Sedlákovi i Vítkovi Lipenskému „bedna“ sluší! Jen víc a houšť takových umístění!

Ani v posledním, společném startu kadetských / juniorských kategorií, kategorií mastrers a dospělých jsme medailově nevyšli naprázdno… Juniorka / kadetka Klára Odehnalová, obhájkyně loňského celkového prvenství, si po vyváženém výkonu vyjela letos na „Vrchovině“ premiérovou „bednu“ a hned stříbrnou!

DSC_0308
Napínavý štafetový závod byl v režii dvou silných uskupení MORAVCE.

Skutečně je radost studovat výsledkové listiny z Okrouhlé..! Uvážíme-li, že stále ještě ze zdravotních důvodů absentují v sólo závodech Barbora Tlamková, Zita Žerníčková a Maruška Bartošová a že Okrouhlou vynechal Petr Šich, je jasné, že i za daných úspěchů máme stále ještě rezervy..!

DSC_0247
Starší žákyně Eliška Hanáková startovala společně se stejně mladými kolegy a tentokrát přijela do cíle absolutně první!

A pevně věřím, že nebude asi trvat dlouho, aby se na některou z „Vrchovinových“ beden mrkli i další naši mladí rajdři, jako například Jana Lipenská, sestry Adélka a Klárka Věrné, Tonda Hanák, Matouš Lipenský, Filip Ecler, Barča Janovská, Lucka Koudelková či Matyáš Koudelka, kteří se na Okrouhlé dokázali prosadit do TOP 10, a kteří díky poctivé přípravě potvrzují v průběhu sezóny postupný výkonnostní růst.  A jsme moc rádi, že nepsanou Královnou třetí MTB „Vrchoviny“ je naše borka, mladší žákyně Anička Hanáková, která kromě vítězství v individuálním závodě byla navíc členkou i vítězné štafety („Koblížci“). Pojďme si naše nejlepší výsledky z Okrouhlé tedy ještě jednou zrekapitulovat:

Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OPEN:

  • Zlaté medaile vybojovali: Leona Eclerová (do 6 let), Lucie Gottwaldová (9-10 let), Anna Hanáková (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let), Lukáš Sedlák (13-14 let) a první štafetové družstvo MORAVEC Teamu (Barbora Tlamková, Honza Šindelář a Anna Hanáková).
  • Stříbrné medaile brali: Matouš Usnul (odrážedla), Magdaléna Brtošová (9-10), Amálie Gottwaldová (11-12), Vít Lipenský (13-14), Klára Odehnalová (juniorky / kadetky) a druhé štafetové družstvo MORAVEC Teamu  (František Paděra, Eliška Hanáková a Amálie Gottwaldová).
  • Z bronzu se radovali: Jonáš Janovský (do 6 let) a Veronika Šafářová (7-8 let)
DSC_0358
Letošní první medaili z „Vrchoviny“ si vyjela na Okrouhlé kadetka Klára Odehnalová.

Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OBCE

  • První místa: Jonáš Janovský (do 6 let), Veronika Šafářová(7-8 let), Anna Hanáková (11-12 let), Eliška Hanáková (13-14 let), Lukáš Sedlák (13-14 let).
  • Druhá místa: Klára Věrná (do 6 let), Adéla Věrná (7-8 let), Barbora Janovská (11-12 let) a Matyáš Koudelka (13-14 let)
  • Třetí v pořadí byli: Antonín Hanák (do 6 let), Lucie Koudelková (11-12 let), a Matyáš Koudelka (13-14 let).

Za výkony „na doraz“ a vzorné repre MORAVCE  patří všem reprezentantům MORAVCE velký dík, rodinným podpůrným týmům samozřejmě též! Kompletní výsledkový servis i oficiální report ze třetí „Vrchoviny“ hledejte zde, skvělou práci odvedli u „Pazderny“ i naši  fotografové, když výsledkem jejich tvůrčího úsilí je hned 7(!) supr fotogalerií… Zde najdete kompletní výsledky.

DSC_0162a
I pro Jonáška Janovského je tato bronzová medaile letos z „Vrchoviny“ premiérová!

Napsat komentář