Držíme laťku!

Docela vysokou „Vrchovinovou“ laťku, kterou si MORAVCI nastavili po prázdninové přestávce závodem v Bukové, se podařilo udržet i na mistrovských tratích „Grand Slamového“ závodu v Boskovicích. Osm medailí v pořadí OPEN je tedy opět „doma“, přičemž jednou bronzovou přispěla do naší pomyslné pokladnice i Zita Žerníčková, která startovala poprvé po nemoci a z jejího boskovického medailového návratu máme velkou radost!

029
Zita Žerníčková je zpět! V Boskovicích oslavila medailový návrat!

Overturu boskovického závodu obstaraly, jak už je na „Vrchovině “ zvykem, starty odrážedel, nejprve sedlaných chlapci a následně  dívkami. Se slzou v očku vzpomínáme na dva úspěšné starty Matouška Usnula ve Valchově a na Okrouhlé… Od té doby jsme našeho favorita na „Vrchovině“ bohužel neviděli, a tak prapor MORAVEC Teamu v Boskovicích podržela, tak, jako už v někoika předchozích závodech Barunka Vašíčková, která se proodrážela ve svém startu do elitní desítky výsledkové listiny.

IMG_8758
Dva z našich úspěšných „stíhačů“ v kategorii do 6 let: v popředí Jonáš Janovský, za ním Toníka Hanák.

Ještě před Zitiným medailovým „come backem“ nám  „plackovou“ náladu navodili při startech dětí do 6-ti let Jonášek Janovský s Leonkou Eclerovou. Anglosaskými reportéry jmenovaný „Džonas „Džanovsky“ si už – zdá se – bednu pro zbytek závodů PDV „předplatil“ a po stříbře z Bukové mu to po zásluze zacinkalo i´v Boskovicích, tentokrát bronzově! Činili se i jeho týmoví parťáci: v konkurenci 21 borců má 5. místo Jirky Vašíčka a 6. místo Tondy Hanáka určitě svoji cenu!

IMG_8777
Soustředění na startu Leony Eclerové a Kláry Věrné. V závodě odvedly obě výborný výkon.

Leonka Eclerová měla výborný start a do cílového oblouku se ´v závěru zaváděcího kola řítila na pozici vedoucí závodnice. Smeknutý řetěz v drncavé lesní pasáží ale vše zkomplikoval. Naštěstí rychlý servisní zákrok vrátil naději. Do závěrečného kola najížděla naše závodnice na 3. pozici s nevelkou ztrátou na čelo. Leonka předvedla v závěrečném kole dva výborné ataky, jejichž výsledkem bylo její zasloužené vítězství o 7 sekund! Do TOP 10 se pak po bojovném výkonu vešla i Klárka Věrná (9. místo).

089
Vítězka startu dívek 9-10 let, Justýna Novotná, šla do vedení hned po startu. Vpravo další dvě naše holky: Lucie Gottwaldová a Magdaléna Bartošová.

O sympatickém medilovém návratu Zity Žerníčkové už byla řeč (do elitní desítky startu čtrnácti dívek se prosadila i další naše děvčata – Adéla Věrná s Janou Lipenskou) a Zita, stejně jako Leonka a Jonášek přebírali odměny při vyhlašování vítězů od MUDr. Evy MORAVCOVÉ, která letos poprvé za námi, se svými nejbližšími, na závody přijela. Ve druhém startovním bloku   to v dívčí kategorii 9-10 let nejdříve  všem soupeřkám „natřela“ Justýna Novotná, kterou po výborné jízdě doprovodila na „bednu“ v cíli třetí, Lucie Gottwaldová. Jako sedmá byla klasifikována Magdalena Bartošová, potrhla tak kvalitní výsledek našich dívek a potvrdila, že tato kategorie je letos naší parádní!

IMG_8909
Po většinu závodu mladších žákyň byla lídrem Amálka Gottwaldová.

Ve stejném duchu můžeme hovořit i o kategorii mladších žákyň.  Pokolikáté už letos braly naše dívky cenné „double“? To boskovické nijak nesnižuje skutečnost, že děvčat tentokrát nestartovalo tolik. O to kvalitnější se ale sestava sešla! Vítězná Anna Hanáková na cílové čáře „o galusku“ udolala Amálku Gottwldovou, na 5. místě finišovala Barbora Janovská a i ona  potvrdila náš další parádní boskovický výsledek.

IMG_8991
K cennému stříbru Lukáši Sedlákovi  popřála Eva Bartolšic – MORAVCOVÁ.

Eliška Hanáková Boskovice vynechala, protože už druhý den se přesouvala na Mistrovství Evropy žáků a kadetů do italské Pily. Za dané situace jsme tedy medailové naděje vložili v poledním startu starších žáků do rukou Romana Šindeláře, Vítka Lipenského a Lukáše Sedláka. K naší velké radosti, posledně jmenovaný naděje  MORAVEC Teamu ziskem stříbra naplnil! „Lukin“ nestačil pouze na výborného Mirka Urbana (VRV Team) a nechal tak na domácí trati vzpomenout na nedávné zlato z Okrouhlé. Devět vteřinek oddělovalo od bronzu v cíli Víti Lipoenského, který je po překonání zdravotních potíži evidentně opět v dobré formě. Na 7. místě finišoval třetí náš „mušketýr“, Roman Šindelář.

IMG_9049
Víťa „Suchoš“ Suchánek sahal v Boskovicích po medaili!

Lukáš Sedlák byl ten den už naším posledním boskovickým „bednářem“. V odpoledním startu byla placce nejblíže juniorka / kadetka Klára Odehnalová, která na domácí, jí důvěrně známé trati dlouho držela bronzovou pozici, v posledním kole ale nakonec podlehla tlaku Sofie Malošíkové (Cyklotým MXM Hulín). Vedle Kláry nás v odpoledních startech reprezentoval tajé junior / kadet Víťa Suchánek. Ten po bojovném výkonu zajel svůj letošní TOP „Vrchovinový“ výsledek – 4. místo!

041
Jakub Doskočil v plné rychlosti na trati závodu chlapců 7-8 let.

Když už jsme u těch „brmborářů“: U Eclerů mohla být v sobotu večer dvojnásobná medailová radost. Reprezentant MORAVCE v kategorii 9-10 let, Filip Ecler, zrychluje závod od závodu a v Boskovicích ho od bronzu dělily nicotné 3 vteřinky… TOP10 vyjel i mladší žák Matouš Lipenský a po nemoci také postupně zrychluje Tonda Doskočil. V Boskovicích dojel v kategorii 9-10 na 11. místě v závodě, který byl nejpočetněji obsazen (startovalo 23 chlapců)…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Takhle nás viděl z perspektivy ptáčka Niel Armstrong, který závod v Boskovicích shůry jistil!

Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OPEN:

  • Zlaté medaile vybojovali: Leona Eclerová (do 6let), Justýna Novotná (9-10 let) a Anna Hnáková  (11-12 let)
  • Stříbrné medaile brali: Amálie Gottwaldová (11-12 let) a Lukáš Sedlák (13-14 let).
  • Bronz si z Boskovic  vezou Jonáš Janovský (do 6 let) , Zita Žerníčková (7-8 let) a Lucie Gottwaldová (9-10 let)
IMG_8956
Mladší vnučka Vlastimila MORAVCE, Laduška Bartolšicová si s odrážedlem už docela rozumí!
Medailisté MORAVEC Teamu – pořadí OBCE:
  • První místa: Jonáš Janovský (do 6 let),  Zita Žerníčková (7-8 let), Justýna Novotná (11-12 let) a Anna Hnáková (11-12 let).
  • Druhá místa: Klára Věrná (do 6 let).
  • Třetí v pořadí finišovali: Jiří Vašíček (do 6 let), Adéla Věrná (do 6 let),  a Barbora Janovská (11 – 12let).
IMG_8844
Eva MORAVCOVÁ právě dekorovala nejlepší dívky do šesti let, včetně naší Leony Eclerové.

Díky všem za vzorné repre oddílu a výkony na doraz. Díky také všem, kteří při organizování závodu, kterým je MORAVEC Team hlavním pořadatelem, přiložili ruku k dílu! Speciální „thanks“ pak letí k traťovému řediteli Vlastíku Odehnalovi, který byl –  jako vždy – stoprocentní! Zde mrkněte na kompletní výsledky a tuť na 7(!) fotogalerií… (Díky Franto, Lenko, Lído a Neile)!

IMG_9044
Náš údrný šik přišli povzbudit i naši kamarádi z daleké Indie: zleva Adarsha, Rakesh, Pavan a Keerthy.

Napsat komentář