Zlaté i „Viadukty“..!

Jezernické viadukty, které pořádá pořadatelská skupina Author Šela, se staly oblíbenou štací rajdrů MORAVEC Teamu a letos to byl  – týden po „Muldě“ – už fakt definitivně bikový „zavírák“. A stejně, jako z Brna – Lesné jsme se nevraceli s prázdnou, ani pod „Viadukty“ nebyla porušena vítězná tradice letošní sezóny, která bude v kronice MORAVEC Teamu jednoznačně uvedena s přívlastkem – zlatá!

021
Dvojčata jdou na věc… Aneb na startu Jezernické „desítky“ Marie (vlevo) a Magdaléna Bartošovic.

Znalí věci ví, že delší závody maratonského typu nejsou pro útlý dětský věk příliš vhodné… Ale v době, kdy závodní sezóna končí, není určitě kontraproduktivní, aby si děti závod podobného typu „střihli“… Blanenskému Golemu, který byl v minulosti co by MTB maraton též středem našeho výjimečného zájmu, je asi definitivně odzvoněno, a tak si pár našich nezlomných pravověrných bikerů zajelo letos alespoň „Viadukty“. Tři naše „Grácie“ vyrazily na start dětského maratonku na distanci 10 km a právě díky jedné z nich – Justýně Novotné – zústala neporušena tradice „zlatých“ závodů, kterých si MORAVEC Team letos užíval na MTB závodech všeho druhu ve skutečně hojné míře..!

038
Justýna Novotná sviští vstříc vítězství!

„Jusťa“ nebo taky „Džastyn“ Novotná prosvištěla „dsítku“ za 27:34 minut, nadělila druhé v pořadí , Elišce Černé (HBT Zlín) v cíli více jak 20 vteřin a znovu potvrdila, že její výborné letošní výsledky ze závodů Českého poháru horských kol a z prestižního Poháru Drahanské vrchoviny nebyly náhodné… Bravo MORAVEC! Blahopřejeme a díky za vzorné repre oddílu! Justýně dobře v závodě sekundovaly její o rok  mladší týmové kolegyně, sestry-dvojčata Magdaléna Bartošová (v cíli 9. místo) a Marie Bartošová (v cíli 11. místo).  Díky holky i Vám za vzorné repre MORAVEC Teamu!

011
Jedna z osobností letošní MTB „Vrchoviny“ – Lukáš Raška, potvrdil svoje kvality i vítězstvím na MTB maratonu v Jezernici.

Zlatou tečku za bikovou sezónou udělali i naši kamarádi ze Short Bike Academy Opletal. Závod mladích žáků na distanci 18km opanoval Lukáš Raška, dobře si vedli i borci tohoto týmu v kategorii kluků 9-10 let na „desítce“: Tomáš Raška 4. místo a Ondra Širůček – 11. místo. Blahopřejeme! Zde studujte kompletní výsledkový servis dětského maratonkua zde jsou bezva fotky Lidušky Adámkové.

Napsat komentář