Odstartováno!

Bylo v tom prvním dubnovém pátku letošního roku jako by trochu symboliky… Po dvě třetiny dne převládalo pošmourné počasí, ani dešťové kapky nechyběly… Jakmile se ale přiblížila hodina začátku slavnostního zahájení sezóny MORAVEC Teamu, počasí se umoudřilo a naši tradiční akci doprovázelo sluníčko! A v jeho  podvečerem se již sklánějících jarních paprscích jsme stihli v již nových dresech i společnou fotku! Věřme tedy, že to bylo z Nebe dobré znamení, a že i celá sezóna 2016 bude sluníčková a pohodová stejně tak, jako bylo naše slavnostní páteční setkání.

DSC_3363
Půvabnější část MORAVEC Teamu nemohla uniknout pozornosti fotoreportéra.

Od startu akce běželo vše podle stanoveného scénáře. MORAVCI dorazili v hojném počtu, pozvánku na setkání naštěstí nepojali jako prvoaprílový žert… Začalo to tak trochu „po cykánsku“: výdejem dresů pro letošní sezónu a oblékání se do nich… Změna dodavatele byla moudrým rozhodnutím. Vždyť kdy v minulých letech jsme byli před  tradičním, prvním závodem v Langenlois, kompletně oděni?  Zde patří velký dík a vyseknout poklonu oddílové místopředsedkyni Lence Tlamkové, která tuto věc bezchybně ve spolupráci s firmou ATEX „ošéfovala“… Díky Lenko!

DSC_3366
Dresy se líbily, a brzy po vydání jsme je mohli obdivovat na našich vesměs atletických tílkách…

Když se dostavil domluvený dvorní fotograf akce, místní p. Alois Krkavec, začal si Petr volat jednotlivé závoďáky a při krátkém kontaktu, kdy byla snaha vyměnit si pár vzájemných duchapřítomných vět, jim kromě přání závodního zdaru v sezóně 2016 předal i malý dárek: samolepky se jejich jmény, které budou zdobit rámy jejich biků a jejich závodnické přilby (výborný nápad dua Libor Bartoš – Milan Tlamka – díky hoši!). Protože byl Petr při konverzacích zase místy zbytečně ukecaný, a protože Lojza Krkavec, jako fotograf, alternoval ještě na další obecní akci (Noc s Andersenem) a musel se na určitou dobu vzdálit od nás, byla slavnostní „inaugurace“ naši rajdrů oproti „letovému plánu“ přerušena. Mezičas „spíkr“ využil Petr ke sdělení důležitých vnitrooddílových informací:

  • Představil Radu starších bikerů MORAVCE, která pracuje letos ve složení Petr Koudelka (předseda – kontakt se sponzory), Lenka Tlamková (místopředsedkyně – ekonomka), Víťa Prudek (šéftrenér), Milan Šafář (šéfmechanik) se zdůrazněním, že základním zdrojem vnitrooddílových informací jsou oddílové webové stránky – www.moravecteam.cz, a že se všichni členové MORAVCE v případě jakýchkoli připomínek k chodu oddílu můžou bez ostychu na výše uváděný „qartet“ obracet.
  • Představil trenérský tandem – Víťa Prudek (elitní jezdci MORAVCE), Milan Tlamka (jezdci „druhé vlny“ MORAVCE). Na oba borce, fundované ve svém oboru,  se zase můžou v závoďáci nebo rodiče obracet v  případě jakýchkoli připomínek v souvislosti s tréninkem.
  • Zaapeloval na disciplinovanost a profesionální přístup členů našich elitních závodníků (nejen) při výjezdech na (nejen) závody českého poháru. Především někdy až chorobná soustavná závislost současné mladé generace na mobilních komunikačních aplikacích, nás znervózňuje a v našich podmínkách je často tímto narušována harmonie v rámci výjezdů na sledované závody. Ti, kterým Petr tato slova směřoval, slíbili přede všemi v sále  v této věci pro letošek vyšší míru disciplinovanosti a profesionálního přístupu.
  • Vyzval  k aktivní dobrovolné pomoci na dalších akcích, na kterých se MORAVEC pravidelně podílí: Pohár Drahanské vrchoviny, Boskovické běhy, Půlmaraton Moravským krasem, Sport Life Run Brno a Mistrovství světa závodů horských kol v Novém Městě na Moravě. Dobrovolníci se na jmenované akce, jejichž přesný scénář bude postupně upřesňován, se můžou hlásit už teď na Petrovo 605 0Jágr 0Nagano.
  • Nastínil nejbližší program, kdy kromě známých  termínů nejbližších závodů (2.4. Langenlois, 9.4. Praha, 30.4. Teplice + Valchov) zapomněl přítomné informovat o bilaterální návštěvě 9.4. 2016 v Brně Kohoutovicích v rámci zahájení sezóny s Vlastou MORAVCEM a místními „Kohouty“. V tomto podbodě programu byl stanoven i termín historicky první slavnostní Mše Svaté za MORAVEC Team (sejdeme se 7.4. 2016 v 16.00 v Pavlovské kapli, mši nezištně inicioval a s benešovským panem farářem Koutníkem domluvil Dominik Vičar – Díky Domi!).
  • Zdůraznil, že MORAVEC Team preferuje i nadále (mimo jiné) kola Merida. Proti novým oddílovým průkazkám můžou naši členové řešit jakékoli větší investice do velotechniky (myšleno jako nákup nových kol) v prodejně Lubomíra Kassaie v Boskovicích, kde jim bude poskytnuta při nákupu sleva.  S výběrem nového kola Merida Vám rádo pomůže trio našich technických specialistů – Víťa Prudek, Milan Tlamka, Milan Šafář, ve věci případné vlastní poptávky na nové kolo zn. Merida se obracejte s důvěrou na Petra Koudelku (605 0Jágr 0Nagano).
  • Vyzval také následně k diskusi, podané informace byly ale pravděpodobně natolik vyčerpávající (nebo natolik všechny vyčerpaly), že se do další debaty už nikdo nepustil… To ale vůbec nevadilo, protože…

…s návratem fotografa pokračovalo defilé závoďáků MORAVCE, kdy tentokrát byli postupně zváni i naši elitní i snajpři. Že dialogově to byla s některými docela „fuška“ je pro Petra signál, že je třeba na této věci v budoucnu nenásilně zapracovat…

DSC_3367
Opory chlapecké části MORAVEC Teamu už taky v novém odění.

Po „inauguraci“ přišli na řadu nováčci… Hned tři jsme v rámci slavnostního podvečera mezi námi přivítali a vůbec nám nevadí jejich značný věkový rozptyl: od ne ještě školou povinné kořeňačky Verunky Kudové, přes olomučanského kadeta Káju Vinického až po juniora Vojtu Lepku ze Svitávky! Podle improvizovaných dialogů s nimi a s jejich rodiči (prarodiči), nasvědčuje vše tomu, že nováčci jsou „naší krevní skupiny“, a že se tudíž dá očekávat bezproblémová spolupráce. Dalším plánovaným bodem programu bylo focení v nových dresech. Před docela početnou komunitou fotografů  jsme měli pocit skutečných „profíků“ a co na tom, že naším pozváním pohrdli zástupci regionálního tisku, které Petr všechny opět poctivě pozval? Nemrzelo by to, kdyby čas od času velice přičinlivě nečerpali info pro své plátky z našich www…

DSC_3453
Ta nejcennější tekutina je v dárkovém balíčku uprostřed. Kytka je v barvách MORAVCE a ve tvaru bikového kola (předního)…

No a to nejlepší jsme si nechali – logicky –  na konec. Tak jako naše páteční slavnostní zahájení sezóny nebylo aprílem, tak ani před několika málo léty nebylo aprílem narození jedné z našich členek, bez které si lze MORAVEC jen těžko představit: narozky slavila stejně skvělá páteční cvičitelka, jako stejně skvělá bikerka, Ivana Prudková! K jejímu slavnostnímu dni jsme samozřejmě neopomněli přispěchat s přáníčkem, kytičkou, dárečky… A poděkováním, za její pověstné tréninkové kapky! A že i letošní zimu byly hutné a velmi účinné, o tom svědčí několik příkladů, které už potvrdily jejich blahodárné účinky! Až kolem dvacáté hodiny byl onen první dubnový den letošního roku ze slavnostního zahájení sezóny MORAVEC Teamu rozchod… Musel být, vždyť většina účastných už byla duchem asi mezi rakouskými vinicemi… Zde už můžete okukovat fotogalerii z dílny Libora Tesaře a Aloise Krkavce.

Napsat komentář