Zlato z Langenlois!

První dubnovou sobotu šestnáctého roku třetího tisíciletí se opět přepisovaly oddílové dějiny… Na tradiční a prestižní MTB Kamptal Klassic trophy v rakouském Langenlois dosáhl pro MORAVEC Team historického úspěchu vítězstvím v kategorii U15 starší žák Tomáš Tlamka „Contador“, který tak potvrdil, že se na začátku sezóny těší výborné formě a pohodě, a že jeho jisté vítězství z před týdne z Prahy Zličína nebylo zdaleka náhodné! Ale výborně si na náročných tartích mezi vinicemi nevedl jen Tomáš, i  ostatní borci a borky z MORAVCE odvedli kvalitní bikerskou „rachotu“… Jedním z důkazů je ještě další pódiové umístění,  které vybojovala Jana „Džejn“ Tesařová!

IMG_3597
Desítka statečných MORAVCŮ jde na věc!

Pojďme si tedy postupně zrekapitulovat jednotlivé starty, ve kterých jsme měli onu slunnou první dubnovou sobotu v Langenlois na startu „svoje koně“. V kategorii U13 se jako lev pasoval s těžkou a početnou konkurencí Roman Šindelář. Vedl si výborně a dlouho se pohyboval v horní polovině výsledkové listiny, než ho bohužel postihla smůla a technický problém na jeho biku mu znemožnil závod dokončit. Za statečný boj si ale zaslouží určo  pochvalu a dík!

IMG_3621
Charakteristický obrázek chlapecké kategori U15: lídrem Tomáš Tlamka „Contador“!

V pětapadesátihlavém startovním poli chlapecké kategorie U15 jsme měli hned tři naše snajpry a Ti se všichni předvedli v tom nejlepším světle! Především již výše zmíněný Tomáš Tlamka „Contador“ zde zajel svůj životní závod. Po startu si zkušně hlídal čelo startovního pole,  od druhého ze tří kol se prosadil do čela a tuto pozici už do cíle nikomu nepřepustil. Že za sebou nechal kromě zahraničních favoritů i dvě česká esa Davida Šulce a Matyáše Fialu je na začátku sezóny velmi ovzbudivá skutečnost! Bravo Tome, blahopřejeme a díky za vzorné repre MORAVCE! Výborně si vedli v rámci tohoto startu i další dva naši reproši: Honza „Johny“ Šindelář finišoval jako 24. a Jakub Tesař stíhal v cíli na 44. místě. Díky i těmto dvěma za statečné výkony a vzorné repre oddílu!

IMG_3636 (1)
Věru, oku lahodíci fotka!

Výkony a výsledky starších žáků nás „namlsali“ před startem dívek kategorie U17, kde nás reprezentoval hned „qartet“ našich děvčat. A byla to znovu Jana „Džejn“ Tesařová, která sahala po medaili, a které bronzová příčka unikla po nebývale vyrovnaném souboji na cíové pásce o desetinky vteřinek…Čtvrté místo je ale super, i  k Janě letí naše gratulovačka a děkovačka za vzorné repre oddílu! Výborně jí sekundovaly v tomto startu i další tři naše reprezentantky: Anička Zemánková byla v cíli klasifikovaná jako sedmá, Kristýna Haasová brala pomyslně „voko“ (v cíli 21. – zbrzdil ji ale nešťastný pád), Monika Konečná finišovala po statečném výkonu o příčku za ní na 22. místě. Bravo „girls“, i Vám díky moc za vzorné repre oddílu!

IMG_3637 (1)
Janě „Džejn“ Tesařové unikl bronz o pár desetinek vteřiny… I jí ale pódium moc sluší!

V chlapcích U17 zažil svoji premiéru v Langenlois  Matěj Mazánek. V závodě si i on vedl výborně, postihly ho ale podobné technické trable, jako Romču Šindeláře a bohužel závod nedokončil. V dospělé kategorii mužů „hobby“ zajel výtečně poslední z naši rakouské roty, v cíli patnáctý, Lukáš Gregor. I „Mazošovi“ a „Luquemu“ patří dík za vzorné repre oddílu, stejně jako podpůrnému týmu a fan-klubu, kteří naše rajdry v Langenlois bezchybně a vydatně podpořili.  Sobotní výsledky potvrzují, že po zimní přípravě  mají naši fakt „fazónu“, a že náš opatrný optimismus, který se rýsoval po výborných výsledcích z Prahy – Zličína závod v Rakousku jen potvrdil! Zde už omrkněte fotogalerii Libora Tesaře a i kompletní výsledkový servis je již taky ke studiu. V neděli 3. dubna Kamptal Klassic Trophy pokračuje a my ještě zmáčkneme palečky juniorům, jejichž starty nás budou eminentně zajímat: Adéle Šafářové a Dominiku Prudkovi. Ať se jim závod povede!

Napsat komentář