MASka popojela!

Za aktivní pomoci MORAVEC Teamu se možná v neděli, 19. června 2016 podařilo položit základní kámen pohodové cyklistické vyjížďky pro skutečně nejširší regionální cyklistickou veřejnost. Místní akční skupina Boskovicko, která tuto akci iniciovala a ve spolupráci s kterou dva členové MORAVEC Teamu pomohli stanovit okruh, který rekreační cyklisté absolvovali, zvládla premiérový ročník, až na některé detaily, organizačně bez chyby.

DSCN8654
Mirka Vítková, místostarostka Boskovice, krajská zastupitelka a kandidátka do Senátu, je přes všechny svoje funkce také výtečná cyklistka!

Trasa o distanci 35 km vedla z Boskovic na náhorní plošinu Drahanskné  vrchoviny, přičemž na startu v 9.00 hodin u Boskovické  radnice obdržel (kromě balíčku s upomínkovými drobnostmi) každý účastník mapu s kontrolním listem, který vždy předložil k označení při průjezdu stanovenou obcí. Těmito obcemi byl Velenov, obec Suchý, Benešov (zde byla hlavní, placená občerstvovačka), Kořenec (zde mohli účastníci pro změnu zavítat zdarma do místního muzea lidových tradic), Vratíkov a cílové Boskovice. Peloton cca 40 cyklistů se velmi záhy díky různé výkonnosti rajdrů roztrhal, to ale vůbec ničemu nevadilo, neb skutečně nešlo o závod! Účastníci výjezdu si to dávali skutečně na pohodu a mimo jiných s nimi cestu absolvovala i současná místo starostka Boskovic Mirka Vítková, jinak skvělá hobby – cyklistka!

DSCN8647
Hlavní depo si cyklvýletníci užili v neděli na dvoře benešovské Sokolovny.

A teď k těm detailům, které by bylo možná dobré pro příště vylepšit. Členové MORAVEC Teamu stanovili trasu sice o něco delší (cca 37km), nicméně vedoucí kolem několika zajímavých míst, o kterých málo kdo ví: za všechna jmenuji „Vrata do pekla“ za Benešovem či docela masivní vojenský bunkr z doby studené války, který se nachází nad Kořencem. Změněnou trasou (nejelo se proti původnímu plánu ani přes obec Hrádkov) byli tedy účastníci o tyto zajímavosti bohužel ochuzeni. Snad na přes rok! V cca 15.00 závěrečná skupinka cyklistů vedená paní Bezděkovou zaparkovala u radnice a slečna  v informačním středisku tedy mohla vybrat od zbylých rajdrů razítky „ocejchované“ kontrolní průjezdní lístky, které budou do určitého doby vylosovány. Akorát jsme nezaregistrovali, co vlastně můžeme vyhrát?  Počkáme a uvidíme… A jak to v neděli viděl můj NIKON? Mrkněte na fotky...

Napsat komentář