Bereme „voko“..!

 Pod podstatným jménem rodu středního „voko“ se většině čtenářů vybaví klasická „karbanická“ číslovka: 21. Z karetní hry zvané stejným názvem je toto numero především známo a přesně v  tomto úctyhodním množství získali borci a borky z MORAVEC Teamu poháry v rámci celkového umístění pořadí OPEN  v letošním MTB Poháru Drahanské vrchoviny! Přičem o zaltá, stříbrná a bronzová ocenění de podělili zcela rovnoměrně… Z osmnácti vypsaných kategorií letošní „Vrchoviny“ jich rajdři MORAVEC Teamu ovládli  hned sedm! No a jak už bylo naznčeno, stejné množství ocenění v absolutním pořadí OPEN berou za druhá a třetí místa… Bravo MORAVEC! Veleúspěšná biková sezóna je těmito výsledky z letos hodně prestižní „Vrchoviny“ potvrzena!

img_1322
Celkem 21 hlavních trofejí si odvezli rajdři MORAVEC Teamu z Boskovic v rámci celkového pořadí OPEN MTB Poháru Drahanské vrchoviny 2016!

Sluší se podotknout, že tentokrát se nudělovali v prestižním pořadí OPEN nejlepším rajdrům poháry. Pro tentokrát to byly velice originální trofeje, když na lakovaný kamenný žulový základ (kámen – co by symbol Drahanské vrchoviny) byly osazeny zcela jednoduše medaile, které nejlepší  závodníky po celý rok provázeli a které se tak líbily… A nápad designéra PDV Libora Bartoše se setkal s pozitivní odezvou! Navíc byli oceněni tři závodníci zlatou přilbou, premiérově byl vyhlášen i vítěz série Grand Slam a líbily se i hodnotné, slavnostní diplomy… Pojďme se  ale vrátit k účinkování borců MORAVEC Teamu při závěrečné boskovické „race“… Kompletní „mančaft“ se všemi svými hvězdami a hvězdičkami se opět překonával..

img_1482
Stříbrný z prestižních finálových Boskovic v kategorii chlapců 7-8 let Jirka Zavřel nám svým výkonem a výsledkem udělal velkou radost!

Do medailového tónu nás naladila hned po ránu Jaňula Maruška Lipenská, která se  v úžasně bouřlivé atmosféře druhého startu proodrážela v těžké konkurenci šestnácti soupeřek k bronzové medaili! Laťku pak ještě  výše pozvedla v závodě dívek do 6 let Magdalénka Bartošová, ta se letos radovala už ze třetího prvenství! „Bramborářkou“ se tentokrát stala její sestra Maruška, ale i ona si za statečný výkon zaslouží palec na horu! Stejně jako úplná debutantka na „Vrchovině“ – Verunka Šafářová. Při svém prvním závodě se dokázala prosadit hned na 6. místo! V bronzové tónině nám zanotovala ve startu dívek 7-8 let zkušená reprezentantka Lucinka Koudelková, které toto umístění stačilo v její kategorii v pohodě k celkovému prvenství.

img_1519
Jana Marie Lipenská vybojovala v dramatickém závodě odrážedel v těžké konkurenci bronz!

Aby jsme byli v Boskovicích medailově kompletní, chyběl nám v tu chvíli  ještě stříbrný kov. A nemuseli jsme na něj čekat dlouho… V kategorii chlapců 7-8 let ho pro MORAVEC vyjel po životním výkonu Jirka Zavřel! A stejného výsledku dosáhl o kategorii výše i Matyáš Koudelka, čelící ve svém startu nebývalé konkurenci 21(!) soupeřů… To ale stále nebylo v dopoledním bloku dětských startů pro nás ještě všechno… Pro „double“ si jistě dojeli (po kolikáté už letos?) naši výborní starší žáci Tomáš Tlamka „Contador“ s Honzou „Džony“ Šindelářem! Navíc „bramborovým“ se v tomto startu stal Jakub Tesař, stejně jako Kristýna Kolářová ve startu dívčího ekvivalentu této kategorie…

img_1527
Magdalénka Bartošová, nejlepší ve startu dívek do 6 let. Na „bedně“ jí dělají „garde“ týmové parťačky: Maruška Bartošová (4. místo) a Verča Šafářová (6. místo).

Medaile za boskovický závod (a za dopoledne jich bylo celkem sedm), které našim medailistům předávali mimo jiných i naši milí hosté z Brna (Eva MORAVCOVÁ, Rudolf Labus, Jaroslav Bláha a Miroslav Faksa), moc, moc slušeli a sluší..! Už jsme si ale letos zvykli, že kromě dětí přichází s vydatnou medajlovou „troškou do mlýna“ i dorost MORAVCE, dospělé nevyjímaje. Boskovice samozřejmě nebyly výjimkou… Závod juniorek a kadetek byl takřka výhradně v režii našich barev, když na bednu se holky poskládaly v pořadí Adéla Šafářová, Jana Tesařová, Anna Zemánková,  těsně pod bednou pak na ně pokukovali další dvě naše spolehlivé reprezentantky Kristýna Haasová s Monikou Konečnou. Druhé „double“ toho dne pro MORAVEC zařídili ve startu juniorů – kadetů Dominik Prudek s Karlem Vinickým, kteří tak definitivně podtrhli náš konečný, určitě úctyhodný medailový účet z letošní MTB „Vrchoviny“ v dětských kategoriích!

img_1531
Lucinka Koudelková si v Boskovicích dojela pro bronz. Výborný výkon podala i Barča Janovská (zcela vlevo).

Pozadu nezůstali ani dospělí MORAVCI, řadící se na start ve svých kategoriích tentokrát v nebývalém počtu! Především „ostrá“ účast Jirky Vašíčka, Vlastíka Odehnala ( v cíli 4. místo!) a Radima Petrů, v dresu MORAVEC Teamu moc potěšila! Stejně jako medailový návrat Markéty Šafářové, spurtujíc do cíle jako třetí v kategorii žen! Stříbro a bronz brali pro MORAVEC Mastři „dvojkaři“ Martin Gottwald a Leoš Balák a především pro Leoše byly Boskovice satisfakcí za smůlovitý Velenov… Bronzem to pro nás po ránu začalo a bronzem to – dík Víťovi Prudkovi (kategorie Masters III)  krátce po patnácté hodině odpolední, grandiózně skončilo! Sečteno – podtrženo, MORAVCI vybojovali na jedné z nejtěžších tratí seriálu (ne-li nejtěžší) 4 zlaté, 6 stříbrných a 6 bronzových! Zde je uvedeného oku libá rekapitulace:

  • Odrážedla – 3. Jana Marie Lipenská
  • Dívky do 6 let – 1. Magdalenka Bartošová
  • Dívky 7-8 let – 3. Lucie Koudelková
  • Chlapci 7-8 let – 2. Jirka Zavřel
  • Chlapci 9-10 let – 2. Matyáš Koudelka
  • Starší žáci – 1. Tomáš Tlamka „Contador“, 2. Honza „Džony“ Šindelář
  • Juniorky, kadetky – 1. Adéla Šafářová, 2.Jana Tesařová,  3. Anna Zemánková
  • Junioři, kadeti  1. Dominik Prudek2. Karel Vinický
  • Masters II – 2. Martin Gottwald, 3. Leoš Balák
  • Masters III – 3. Vítězslav Prudek
  • Ženy – 3. Markéta Šafářová
finleboskovicekola11
Matyáš Koudelka, stříbrný mezi chlapci v kategori 9-10 let. Nestači pouze na Tomáše Jelínka, bronz si z Boskovic odvezl brněnský Kristyán Vavro.

Všem díky moc za výkony „na doraz“ nejen v nedělních Doubravách, ale i v celém letošním MTB seriálu! Pochvala patří  samozřejmě i těm MORAVCŮM, pro které vytoužené „placky“ letos visely ještě trošku výš… Věřte, že je jen otázkou času, kdy i oni začnou „ošlapávat bednu“ pravidelně… Děkovný kompliment je třeba složit i našim trenérům, kteří za skvělými výsledkovými účty našich stojí… Vždyť ještě radostnější pohled je na celkové hodnocení MORAVCŮ v letošní jubilejní „Vrchovině“, které ukazuje, jaké že to cyklistické uskupení hraje v regionu dominantní „první housle“?

  • Odrážedla – 3. Jana Marie Lipenská
  • Dívky do 6 let – 2. Magdalenka Bartošová, 3. Maruška Bartošová
  • Dívky 7-8 let – 1. Lucie Koudelková
  • Chlapci 7-8 let – 1. Matouš Lipenský
  • Chlapci 9-10 let – 2. Matyáš Koudelka
  • Mladší žáci – 3. Roman Šindelář
  • Starší žáci – 1. Tomáš Tlamka „Contador“2. Honza „Džony“ Šindelář, 3. Jakub Tesař
  • Starší žákyně – 1. Kristýna Kolářová
  • Juniorky, kadetky – 1.Jana Tesařová,  2. Anna Zemánková, 3. Monika Konečná
  • Junioři, kadeti  1. Dominik Prudek, 2. Karel Vinický, 3. Matěj Mazánek
  • Masters III  – 2. Jirka Štěpaník st.
  • Masters II – 1. Martin Gottwald, 3. Honza Šindelář st.
  • Ženy – 2. Kateřina Gottwaldová
p1080756
„Double“, které pro MORAVEC zařídili v kategorii starších žáků vítěz Tomáš Tlamka „Cntador“ a v cíli druhý Honza „Džony“ Šindelář, završilo pro nás v Boskovicích úspěšné starty v dětských kategoriích.

Tři naše fotogalerie jsou tuť, zde je  jedna supr externí  fotogalerie … No a taky netrpělivě očekávané výsledky… V Boskovicích na střelnici ale „neváleli“ v onu poslední slunečnou zářiovou neděli jen rajdři MORAVCE… O hladký průběh náročného závodu se postaral i skvěle „šlapající“ (jako ony pověstné hodinky ROLEX)  organizační tým, kterému bylo Městem Boskovice pořadatelství svěřeno. Všem, kdo přiložili ruku k dílu, patří za výtečně odvedenou práci velký DÍÍÍÍK!!! A 1* na víc…

p1080993
Další „double“ pro MORAVEC vybojovali Dominik Prudek a Kájou Vinickým. Na pódiu je doplnil i Víťa Suchánek (zcea vpravo).

 

Napsat komentář