Klidná síla…

Od letošního roku za nás závodí mladý borec ze Svitávky – Vojta Lepka. Chlapec s cyklistickými kořeny, kterého na závody zpravidla doprovází babička a vlastně v jedné osobě i trenérka, manažerka… Kromě MTB Poháru Drahanské vrchoviny se – jinak student – Vojta v rámci možností účastní i dalších cyklistických podniků a to nejen v regionu. A o jednom takovém, kterého byl náš reprezentant  před měsícem účastníkem, se chci zmínit v tomto článku.

20160910_103123
Vojta pře aplikací „znojemského burčáku“…

Jako jediný z MORAVCŮ, který se například na jaře zúčastnil v Brně „Milčova kolečka“ (závod na počest již nežijícího bývalého výborného českého silničáře Miloše Hrazdíry) a byl přímým účastníkem i Znojmo burčák tour Kooperativy, které se jelo jako MTB maraton v rámci seriálu Kolo pro život. V kategorii chlapců 17-22 let si to rozdal s konkurencí bez mála padesáti vrstevníků.  Soupeři mu byli takoví borci jako například Honza Rajchart ze „Spořky“ nebo Martin Stošek ze „Symbia“. Vojta finišoval na „béčkové“ trati (57 km) v čase 2:19:08,3 jako 38. v pořadí a svým výkonem a výsledkem prokázal vysokou míru bikerského kumštu! Zde si můžete ověřit jeho znojemský výsledek.

20160910_140549
Vojta po aplikaci „znojemského burčáku“ (MTB maraton 57 km, 10.9.2016)…

Navíc byl Vojta Lepka letos, spolu se svým kamarádem, jedním z klíčových pomocníků při přípravě finálového závodu MTB Poháru Drahanské vrchoviny v Boskovicích. Pracoval především ve skupině vedoucího tratí Milana Šafáře, který si dvojici pomocníků ze Svitávky nemohl vynachválit. A když Milan Šafář chválí, tak to už opravdu musí být něco..! Jako aktivní účastník letošní MTB „Vrchoviny“ bral Vojta v kategorii v konkurenci 29 juniorů a kadetů v pořadí OPEN se ziskem 369 bodů celkové 7. místo, když ve výslekové listině nechal za sebou takové borce, jakými Štěpán Stloukal (KC Kooperativa) , Jakub Letev (MG Bike Team) či Jakub Říman (SK Jiří Team) beze sporu jsou… Díky Vojto, že jsi s námi, díky za vzorné repre MORAVCE, díky za Tvoji klidnou sílu..!

Napsat komentář