Cyklokrosové středy…

…odstartovaly v minulém týdnu na již z minula osvědčených tratích v Brně, v okolí Anthroposu. Na úvod byl hned „quartet“ MORAVCŮ ostře při tom a z uváděného počtu našich startujících se hned tři z nich mohli těšit z „bedny“. Přičemž tato byla dvakrát  zlatá a jednou stříbrná! To napovídá o vysokém cyklokrosařském standardu našich rajdrů v aktuálně probíhající cyklokrosařské sezóně. A pro Janu Tesařovou bylo Brno určitě kvalitní „rozplavbou“ na sobotní závod „1. ligy“ v této cyklistické disciplíně – na český pohár v Lounech. 

p1290053
Roman Šindelář si od startu hlídal čelo závodu.

Cyklokrosařská „race“ byla řešena pouho-pouhými dvěma(!) starty (komentář k tomuto uvedu v závěru článku), přičemž v tom prvním vyrazili na trať žáci. Součástí jejich smečky byl i náš Roman Šindelář a po kvalitním výkonu to byl právě on, kdo vydobyl pro naše barvy jednu z výše avizovaných „placek“ – stříbrnou! Roman podlehl pouze jedné z „hvězdiček“ letošní MTB „Vrchoviny“, Michalu Kupskému (SKKP Brno – jel závod na horském kole – pravidla série toto dovolují).

p1290090
Honza „Džony“ Šindelář při učebnicovém překonávání umělé traťové překážky.

Ve druhém „dospělém“ startu jsme měli ve startovním poli hned tři zástupce. A zejména naše „mladé pušky“ – jmenovitě Jana „Džejn“ Tesařová s Honzou „Džony“ Šindelářem notně míchali – především v první polovině závodu – karty na čele závodu a bez problémů drželi krok s elitou. V cíli z toho byla dvě jasná prvenství: Honza ovládl suverénně kategorii kadetů a Jana zase obdobně kategorii juniorek. Vše v kategorii mužů ELITE dotvořil táta Honza Šindelář, který také „mladé vlky“ ve startu mužů ELITE hodně proháněl! Po jeho kvalitním výkonu chybělo jen málo k tomu, aby pronikl ve výsledkových listinách do TOP 10!  Díky našim třem mušketýrům a jedné mušketýrce za vzorné repre MORAVCE a ke všem třem našim medailistům letí gratulovačka! Zde si ověřte výsledky, a zde mrkněte na bohatou fotogalerii.

p1290139
Jana „Džejn“ Tesařová v umělé kamenité pasáži tratě, kterou známe ze závodů MTB.

Vzhledem k počtu startujících a vůbec docela pozitivnímu rozvoji této aktivity, by měli možná pořadatelé zvážit uspořádání těchto závodů – jak je všeobecným zvykem – o víkendových dnech. Jde-li pořadateli – a já věřím, že jo – o aktivaci cyklokrosařského mládežnického potěru – tak bych se toho – při provedení precizní propagace a odstranění aktuálních hluchých míst v rámci pořádání závodů (mám na mysli hlavně nutnost razantního vylepšení odměňování – především dětských kategorií, které po kvalitní odměně vždy vysloveně prahnou) – vůbec nebál… A co se těch odměn týče: pro hlavního pořadatele –  Favorit Brno nebude určitě – ve spolupráci – například s  Jihomoravským svazem cyklistiky – problém na této věci zapracovat, tak, aby se tento klíčový prvek dostal úrovní do zasloužené, důstojné – dvou jmenovaným organizacím odpovídající – polohy. Zde si ověřte z Brna výsledky, a zde mrkněte na bohatou fotogalerii. Z posledních fotek je patrné, že závod končí prakticky za tmy, což je o důvod víc něco s termínem udělat…

p1290047
Honza Šindelář při ukázkové výuce „mladých kádrů“…

Napsat komentář