Mise D.A.R. pokračuje!

Paralelně se všemi našimi oddílovými aktivitami v rámci centrální Evropy, pokračuje „dálno, hodně dálno východní“ výsadek naší Dočasné Asijské Roty, jejímiž členy jsou výhradně borci a borky Zavřelovic rodiny. Jejich pole operační působnosti se aktuálně nachází v hlavně v hlavním městě Malajsie – Kuala Lumpur. Takže si pojďte vychutnat jejich čerstvou, z bezpečnostních důvodů a z důvodů přísného utajení kódovanou depeši:

20161203_094410
Adélka a Jirka v přípravě v KL na další triatlonové klání!

Ahoj Petře a Moravci. Dnes jsme opustili náš ostrov Lankgawi vzdušnou cestou do hlavního města Malaysie, Kuala Lumpur. (František Koudelka z STS Chvojkovice Brod z filmu Jáchyme hoď ho do stroje se také jal ucházet o práci,  a to kam ? No do hlavního města. ) No my pane Koudelko též do hlavní města. Před námi je dvoudenní poznávání KL a fyzická a psychická příprava na  další přesun do provincie Sepang. Ten je především znám Letištěm KL1 a KL2 a světoznámým okruhem téhož jména. Popřádku: Odlet z Lankgawi byl super. Let nestál za moc. Máma nám trochu zezelenala, táta litoval nedostatků v předletové přípravě zavodnění a děti ty nás nešetřili.  Přistání v bouřce a větrem. Poté busem asi hodinu do KL. Procházka městem, návštěva Petronas Towers a vzhůru hledat hotel. Táta vždy razí teorii: Nic neplať předem, ono se něco najde. ( asi chlapec zapomněl, že  už  nejede za sebe na motorce do Alp, bez stanu jen se spacákem –  někdy i bez něj, ale hlavně s nutričními nápoji). Hledání hotelu nám dalo zabrat. Nakonec jsme se ocitli v  tzv. Zlatém trojúhelníku.  Názav hotelu Golden nuget hovoří  za vše.  Recepční nám nabídl pokoj s výhledem na město.  Skočili jsme po nabídce jako slepice po flusu.

20161203_155132
Kola jsou dodána přímo od „ciclisty“!
Vesnici však  z nás nikdo nevytluče. Netěsnící okna, samozřejmostí a hluk 24 hodin nám nedal klidného spánku. Snídaně se nekonala. Vstali jsme buď brzo a nebo pozdě, to už se však nedozvíme. KL je nádherné město s velkými kontrasty. Bohatství na jedné straně a život obyčejných lidí na té druhé. Byla provedena nezbytná koupě obutí. Táta cestoval jen s vodáckými botami na rafting a děti zas nějak vyrostli. 7 párů „značkové obuvi“ přišlo na 2400 kč, což je cena za jeden pár u nás doma v Her…. Jídlo z celého světa protkává svou vůní velmi rušné ulice plné aut, taxíků, motocyklů  a lidí všech ras a náboženství. O jídle Vám později napíšeme samostatnou kapitolu. Jako ochutnávku Vám  nabídnu páteční večeři na místním trhu. Děti chtějí vše ochutnat a vyzkoušet. Chudáci rodiče  to po nich musí dojídat. Systém pokus – omyl vyhovuje tátovi. Může dojídat všechna ostrá jídla po dětech. Máma pomáhá se sladkostmi. V  osudný večer došlo na nejhorší.  Kuřecí pařáty jsou dětmi vyhodnoceny jako lákavé, ale pikantní a tak přichází na řadu  žabí stehýnka.  Dostali jsme nějakou omáčku a místo stehýnek celého obojživelníka zvícího velikosti mužské dlaně. Děti i matka, dokonce i otec, který má zkušenosti s pojídáním obojživelníků a plazů na jižní Floridě a savců, sudokopytníků , ptáků na Islandu, dokonce i s pojídáním nejlepších čtyřnohých přátel člověka na česneku  v Česku (samozřejmě nutrií), hodnotí situaci jako kritickou. Jídlo si necháváme zabalit. Po cestě domů ho nabízíme uprchlíkům.
20161203_161447
Další ráno opouštíme KL taxíkem do Sepangu na triatlon. Děti se střídají na předním sedadle. Není zde povinnost používat pásy. Řidič Muhammad neví kde Sepang leží. Tak ho navigujeme a za 50 minut jsme na místě. Tátova teorie funguje perfektně. Jede se zde MS superbiků a tak dostáváme poslední volný pokoj široko daleko. Oběd ostrej jako úřednice na magistrátu a jdeme hledat prodejnu kol. V celém KL nebyla ani jedna nalezena a zde ejhle dealer kol XDS. Tato značka pochází  z Číny,  kde si s kopírováním čehokoliv nedělají zas tak těžkou hlavu. Produkují masovku kol do 6ti tisíc  Mají však ve svém portfoliu i dle mého názoru velmi zdařilé karbonové speciály osazené tím nejlepším. Jsou to asi kopie kol KTM. V Malajsii jsou velmi populární silničky a to i od velikosti 20 palců.  Všechny jsou však vyprodány. Táta však touží koupit kolo mámě. Hodina pravdy posunula Adélku do závodu v triatlonu na novém kole pro matku. Je to KTM Lycan 1,65. 15 palců. Domordec se dožadval 10 000 ringitů. Otec nabídl 5 000. Smlouvání bylo zakončeno na cenovce 4 550 rigitů včetně zapůjčení kola pro Jirku na závod a následnému složení kola do boxu pro přesun kola na letiště a na Lankgawi. ( násobte 6ti)
20161202_071448
Odpolední průzkum trasy na Epsom Colege, neoprávňěný vstup do bazénu s koupelí nám dávají naději na kvalitní předzávodní spánek. Velký omyl.  Děti sledují po dlouhých 5ti týdnec televizi. Film Anakonda 3 nás v noci odměňuje kopáním, údery a výkřiky „vole bacha had“. Zjištění rodičů, že jsme v muslimské části Malaysie a nejsou zde žádné nutriční nápoje dokonalo tristní průběh večera.  Tak snad zítra na triatlonu to bude lepší.  Z Malaje Vás všechny zdraví D.A.R. Zavřel
P.S. Gratulujeme všem k úspěšnému účinkování v cyklokrosu a v Mikulášském běhu. Děti oceňují zejména výsledek Jonyho, ač nejmladší se dokáže porvat se soupeři o 3 roy staršími. Mrkněte na kompletní fotogalerii č.3.
20161202_114501

Napsat komentář