Sepang: další medaile!!!

Výsledkově veleúspěšný je doposud výsadek naší Dočasné Asijské Zavřelovic Roty na Dálný, hodně dálný Východ! Ve druhém dětském triatlonu, který podle plánu absolvovali sourozenci Jirka a Adélka v thajském Sepangu (ano, je to ten Sepang, kde se jezdí na místním okruhu závod F1) obsadil v „nařízlé“ mezinárodní konkurenci Jirka 4. a Adélka 2. místo!!! Jak se to vše seběhlo si pojďte přečíst ze supr reportu Jirky – táty…

20161204_081219
Hrdinové z dětského triatlonu v Sepangu: Jirka a Adéla Zavřelovi (Evropa, Česká republika, MORAVEC Team.

Ahoj Petře a Moravci. Posíláme očekávanou zprávu z triatlonu v Sepangu. Akce s volacím znakem „Kulový blesk“ byla zahájena v 6.30 místního času. Ujec vyrazil s koly do depa, aby zajistil našim reprezentantům chvalitebnou pozici v depu. Vzhledem k velikosti události a jazykové neznalosti dětí byla kola umístěna v rohu depa. Byla to delší cesta, za to ovšem přehlednější.  Ujec se vrátil na základnu a začal budit děti. Po shlédnutí Anakondy 3 minulý večer se děti jeví jako nezbuditelné. Matka ohledává podlitiny z nočního kopání Adélky v posteli a otec suše konstatuje, že  noční souboj o peřinu se synem nebyl o nic jednodušší. Kontinentální sídanně po velmi dlouhé době a silná brazilská káva však nabudila svěřence i matku. Přesun na závodiště byl hladký. Na místě samém došlo na obvyklé dvojnásobné vyprázdnění Adélky, a šlo se na mítink.  Instrukce obvykle v angličtině. Děti pozorně poslouchají překlad otce. Poté se vždy vyrojí mnoho otázek. Po startu první vlny se ptají, proč se nestartuje jak v MTB. Hlavní otázka je povel : ready steady go, který děti znají jako ready steady cook. Jsou poznamenáni jednou nejmenovanou kuchařskou show z americké televize…

20161125_210111
Zavřelovi na společné fotce se svými novými přáteli z „protinožské“ Austrálie!

Jiří jde na start jako první. Dostal nejvzdálenější dráhu s nádherným výhledem na soupeře. Plave dobře, ale sledování soupeřů odvádí jeho pozornost od plavání. Z vody jde na pátém místè v jeho startovní vlně. Depo bylo ozdobou závodu. Jiří se naučil obouvat ve stoje což jeho čas v depu zkracuje o dobrou minutu. Úvod cyklistcké části se nese v obvyklém duchu: hoď tam těžkej je to z kopce! Končí to většinou jízdou na malej tác a velký koečko. Vše je uvedeno v pořádek po 500stech metrech kilometrového okruhu. Tentokrát na nejtěžší převod do kopce . Otec se směje a syn odlamuje poslední metry cyklistické části. Už se nauči sesedat z kola za jízdy a peláší do depa. Rychlé odstavení kola a hurá na běh. Trošku nám vyrostl a tak běh je ozdobou závodu. Škoda zastavení před otočkou v důsledku neznalosti jazyka. Ta půlminuta ho stála velkou bednu. Otec ho za běhu několikrát polije vodou, začíná  být brutální teplo a synek protíná cíl. Super výkon. Čtvrté místo z 46 dětí nás velmi těší a v cíli se radujeme společně s ostatními rodiči. Ti jsou zde vždy usměvavý a sdílní. Každý fandí každému a dobrý výsledek Vašeho svěřence ohodnotí úsměvem a otázkou odkud? Kam? A co?

20161204_131852
„Brambora“, která hodně chutná! Aneb čtvrtý v cíli – Jirka Zavřel (MORAVEC Team).
Radování v cíli nás ovšem stálo účast na startu Adély. Chudák malá čekala na ready steady cook. To se ovšem nekonalo a otec přiběhnuvší na start jejího plavání jen mohl konstatovat, že naše Áda vyrazila s patrným zpožděním. Místo cook řekli go. Není asi dobré sledovat tolik vaření a sem tam přepnout  na sport. Špatná to zpráva pro budoucí ženichy. Adéla však v druhé polovině plavání přidává a z vody jde 4tá. Do depa třetí a z depa jako šuspajtl na druhém místě. Cyklistická část vynikající i přes handicap horského kola zakoupeného pro matku se Adéla pere jako lefice. Všichni soupeři mají silničky. Vedro začíná býť nesnesitelné. Adéla přibíhá do depa. Odhazuje kolo a míří do běhu. Otec spocený jak dveře od chlíva povzbuzuje. Na Áďu padla trošku krize v běhu. Teplo a vlhkost je nesnesitelné. Nakonec protíná pásku na druhém místě. Porazila ji mystrině Austrálie, Malajsie a Spojeného království.
20161204_132126
Její maminka nám později zdělila, že je moc ráda, že se objevila soupeřka pro její dceru. Její výkon byl obdivuhodný, ale vyčerpání obrovské. Měla ještě absolovat týmový závod, ale nebyla schopna nastoupit. Australské výpravě to zkomplikovalo start v týmové soutěži a tak chtějí angažovat Adélu v cyklistické části. Otec však nechal děti přezout do Croksú a sportovní obuv zanesl na hotel, výměnou za týmový dres Moravce. V nesportovní obuvi chudák Adéla nemohla bojovat za královnu Elizabeth a nebyla vpuštěna na trať. Škoda. Jsme však pozváni na jarní závody Ironkids v Austrálii v roce 2018, kam se asi přesuneme příští rok. Potkalo nás obrovské štěstí. Na Lankgawi jsme se seznámili  s fantastickou partou z Austrálie. Dvè sestry Jacqueline a její skvělý manžel , který se s námi spojil přes Mesenger ,Cherie a jejím velmi domestikovaným přítelem Benem. Máme pozvání do Melbourne s možností umístit děti do školy.  Odjezd zase na začatku listopadu. Děkujeme jim za pozvání a docela vzhlížíme k možnosti umístit děti do anglicky mluvící školy. Díky Jacqueline za nabídku a Cherie a Bene za pozvání k Vám a hlavně za čas strávený s Vámi a dětmi. Díky moc byla to velká sranda a moc nám chybíte.
20161205_120714
V jednu hodinu došlo na vyhlášení výsledků.  Jiří si to moc užil. Na pátém místě za ním skončil kluk ze Žiliny. Adélce jsem řekl, že  je šestá a na pětičlené pódium asi nepůjde. Druhé místo ji zasáhlo u srdce. Plakala jako želva a užila si své vteřiny slávy.  Zajímavostí pro nás byla účast Barči Hyklové dcery velvyslance ČŘ v Malajsii. Je dobrovolnicí na všech triatlonech v rámci série Kenanga, ale po skončení svých povinností také aktivní účastnicí. Gratulujeme  jí ke třetímu místu v triatlonu.a přejeme hodně zdaru.
Po vyhlášení přesun na letiště a boj s letištním personálem o přesun kola. Doplnění hořčíku,  vápníku a vitamínu B2. A už jsme zpět na Lankgawi.  Čeká nás poslední měsíc v této nádherné destinaci. A už se těšíme  na Prudkové kapky 4.1.2017. Moc na Vás  všechny  vzpomínáme a těšíme se na shledanou. Zavřelovi. Zde mrkněte na bohatou fotogalerii.

Napsat komentář