Skvělý start!

A  nebo skvělý finiš? V případě cyklokrosu se samozřejmě jedná o úhel pohledu. Každopádně v rámci této cyklistické discipliny je již po léta pravidlem, že národní šampionát dospělých kategoríí se odjede zpravidla v první lednové dekádě.  A  tak pro trojku snajprů z MORAVEC Teamu se jednalo první lednovou sobotu nového roku na MČR v cyklokrosu v Hlinsku vlastně o obojí: jednak o derniéru letošní cyklokrosařské sezóny a jednak o premiéru bikerské sezóny 2017. Ať tak, či tak, důležité je, že v extrémně chladném počasí si naši vedli opravdu – skvěle!

p1130661
Dominik Prudek v Hlinsku prokázal, že přes svůj mladý věk už aktuálně patří mezi širší českou mužskou cyklokrosařskou špičku!

V sezóně 2017 již příslušný dospělé kategorii, devatenáctiletý Dominik Prudek, se popasoval s bezmála čtyřicítkou soupeřů v „Uničovském“ stylu, ba co víc: svůj TOP výsledek z prosincového  blátivého „Moravského pole“ dokázal na Hlinském sněžném a zamrzlém poli ještě vylepšit! Po výborné startu se  po celé první kolo držel v elitní TOP 15 a toto umístění dokázal udržet prakticky až do cíle! Za poctivou práci v extremních podmínkách, kterou nijak nesnižuje ani předčasné odvolání ze závodu vzhledem ke ztátě na absolutní čelo startovního pole, mu bylo v cíli odměnou výborné, 18. místo! A opět tak přepsal oddílové dějiny: lepší výsledek rajdr MORAVEC Teamu na národním mistráku v této disciplině kategorie mužů ELITE v patnáctileté historii oddílu nikdy nezajel… A za dané situace je Domčův výsledek z Hlinska potvrzením oprávněnosti jeho nominace na nejlepšího sportovce Boskovicka za r. 2016!

img_5014
Jana Tesařová si sice zažila na „mistráku“ nepříjemný pád, který ji ze závodu vyřadil, s výkonem v Hlinsku ale může být spokojená.

Ještě před Dominikem se pustila do souboje ve startovním poli dvaceti závodnic kategorie žen věkem ještě juniorka Jana „Džejn“ Tesařová. I ona potvrdila v Hlinsku svoji vysokou míru cyklokrosového kumštu a dlouho si vedla ve vyrovnaném závodě nad očekávání, pohybující se umístěním v TOP 15. Nešťastný pád v pravo od „Šimůnkova místa“ (vlevo na této části tratě šel přes řídítka v následném závodě mužů ELITE jeden z horkých favoritů, Radomír Šimůnek – ten musel být dokonce s podezřením na zraněnou páteř v nemocnici hospitalizován), který Janě zapříčinila jedna z jejích pomalejších soupeřek, jenž zde upadla a přes kterou Jana přeletěla a narazila do stromu, způsobil Janin otřes, který si bohužel vynutil její okamžitý preventivní převoz do nemocnice. Škoda té smůly, v závodě, který měla výborně rozjetý, bojovala se staršími a zkušenějšími soupeřkami statečně a určo si zaslouží náš obdiv a pochvalu! Důležitější ale je, že podrobná vyšetření potvrdila pouze Janino „dotlučení“  bez diagnostiky jakýchkoli fraktur, takže z ošklivě vyhlížejícího pádu vyvázla relativně dobře. Což svědčí o její výborné strečinkové průpravě a celkově kvalitní a pevné stavbě těla. I i její nominace na sportovce  Boskovicka z r. 2016 je za daných okolností zcela oprávněná!

img_5012
Adéla nastoupila na závod více-méně z pilnosti, v rámci zimní přípravy na bikovou sezónu, no a podívejte: po sobotě je z Hlinska je druhou vicemistryní mezi ženami!

S Janou absolvovala ženský mistrák letos už legitimně v této kategorii závodící naše odchovankyně – Adéla Šafářová (NUTREND Specialized Team). A v jejím případě se v Hlinsku děly věci..! Třetí místo v cíli hovoří za vše! Skalp například obhájkyně mistrovského titulu Martiny Mikuláškové těší určitě nejen „Adys“, jejího trenéra Viktora Zapletala, ale samozřejmě i nás! Na vítěznou Pavlu Havlíkovou nabrala v průběhu pětikolového závodu ztrátu asi tří minut a znovu tak potvrdila svoji vysokou cyklistickou univerzálnost a na stejném levlu pak cyklokrosařský um… Opakovaně zdůrazňuji, že vzhledem k arktickému počasí, které v současnosti svírá nejen Hlinsko, ale prakticky celou střední Evropu, je medailový výsledek Adélky o to cennější! Blahopřejeme! Ani Adélka, stejně jako Domča a Jana samozřejmě nechybí v nominované skupině na sportovce regionu Boskovicka za r. 2016! Stejně jako navíc další čtyři MORAVCI: rajdři Tomáš Tlamka „Contador“ s Annou Zemánkovou a dvojice našich spěšných trenérů – Víťa Prudek s Milanem Tlamkou.

img_5007
Polární depo MORAVEC Teamu v Hlinsku zajišťovali Víťa, Milan a Libor.

„Pochvalou a velkým díkem za vzorné repre MORAVCE v Hlinsku samozřejmě nešetříme ani výše jmenovaným dvěma našim – v současnosti „čistokrevným“ snajprům MORAVCE – Dominiku Prudkovi a Janě Tesařové. A velký dík za mistrák i podpůrným rodinným týmům! Bravo v Hlinsku MORAVEC! Zde mrkněte, jak cyklokrosařští odborníci, včetně našeho kamaráda Zdeňka Mlynáře, netipovali (!) Adélu Šafářovou na bednu… No teda Zdeňku?! Jak málo nás ještě znáš… Sluší se samozřejmě pogratulovat i vítězi závodu mužů ELITE, Michalu Borošovi, který v posledním kole  učebnicově „vykejval“ s dvojblokem  kolíňáků – Slavíčkovců, Tomem Paprskou a Honzou Nesvadbou. Ti závěr závodu bohužel takticky evidentně nezvládli a nedokázali překvapivě využít své dvojnásobné převahy nad osamoceným soupeřem… Stát se toto dvěma MORAVCŮM proti jednomu soupeři, to bych se docela dost zlobil… A to měli oba „Slavíčkovci“ ještě štěstí, že skvěle jedoucí veterán, takřka čtyřicetiletý Emil Hekele při stíhací jízdě na vedoucí trojici šel na „Šimůnkově místě“ – taky k zemi… Jinak, kdo ví, jak by souboj o stříbro a bronz dopadnul… Zde je k okouknutí kompletní výsledkový servis z Hlinska, a zde oficiální report z Hlinska včetně komentáře druhé vicemistryně k sobotnímu závodu – naší odchovankyně Adély Šafářové. No a zde mrkněte na fotogalerii Libora Tesaře.

Napsat komentář