Další arktické aktivity!

Arktickými aktivitami tentokrát nemyslím, že bychom se v rámci zimní přípravy jali dobýt Severní točnu… Myšleny jsou aktivity členů našeho oddílu v současnosti panujícím nezvyklém arktickém klimatu. V minulé prostydlé a hodně zmrzlé, první lednové sobotě, byli v akci nejen naši výborní cyklokrosaři. V Kuřimi se za aktivní účasti MORAVCE běžel pátý závod Brněnského běžeckého poháru a i když svátek Tří Králů se vztahuje k pátečnímu 6. lednu, v Benešově u Boskovic (a asi nejen tam), byla tato legendární biblická  skupina k vidění i v sobotu, 7. ledna.

img_20170107_0919291
Adélka Kubínová zdolává v Kuřimi nástrahy zledovatělé a hodně klouzavé tratě…

Kuřimský kros, který je už po léta nejen součástí BBP, ale i prvním závodem této série v Novém roce,  zpravidla doprovází studené, mrazivé počasí… Ale teploty této úrovně už asi pořadatelé dlouho nepamatují… Extrémním chladem pověstná „Tříkrálová zima“ sevřela prakticky celou Evropu včetně středomoravského městečka Kuřimi. I tento fakt možná zapříčinil, že závodnická účast byla ve srovnání s předešlými podniky znatelně nižší a i tentokrát MORAVCI docela „ctili“ tento trend. Přesto se v rámci startu mladších žákyň na startu objevila v našem dresu šikovná běžkyně z Boskovic, Adéla Kubinová a osmým místem v cíli potvrdila nejen svoje běžecké kvality, ale také vysokou odolnost vůči nízkým teplotám! Navíc si musela dokázat poradit i s extrémně klouzavým, zledovatělým povrchem stanovené tratě… Díky Adélce za vzorné repre oddílu a stejný dík i podpůrnému rodinnému týmu.

img_3353
Rozpoznáte, který z Králů je Matyášek. a který Lucinka?

V mrazivé sobotě byli dále akční i sourozenci Lucinka a Matyášek Koudelkovi z Benešova. Ti tentokrát sice ani nejezdili na kole, ani neběhali, ale v rámci tradiční Tříkrálové   sbírky zpodobnili hned dva ze tří legendárních Králů, kteří kdysi, před dvěma tisící sedmnácti lety  jako první z královských celebrit přišli přivítat do Bethléma právě narozeného Ježíška… Sobotní výkon Lucie s Matyášem  sice tentokrát nebyl měřen stopkami, přesto, kdyby dvěma našim spolehlivým reprezentantům (byť  tentokrát „startovali“ v poněkud netradičních dresech) někdo změřil v rámci jejich mise nachozené kilometry, asi bychom se nad zjištěným výsledným číslem podivili… Každopádně pochvalu za vzorné repre oddílu zaslouží i Lucka s Matyášem a věřme, že ani oni a ani Adélka Kubinová sobotní chválihodné aktivity v teplotních extrémech neodstonají…

Napsat komentář