Od Jirky Nováka!

Super historické fotoartefakty ze života Vlastimila MORAVCE nám poskytnul jeho kamarád, taky cyklista Jirka Novák z Pardubic. Jirka je naším příznivcem, má dokonce i náš dres, po nadějné počáteční komunikaci se ale v poslední době odmlčel… Bude snahou spolupráci opět oživit a Jirku mezi nás více vtáhnout..! každopádně zatím Jirko díky moc!

03

1. Vlastův pozdrav z NDR. Úhledný MORAVCŮV rukopis dává stručnou a jasnou informaci, že Vlasta nebyl ve východní části Německa na rekreaci…

Fotka v maximálním rozlišení:  Vlastův pozdrav z NDR.

04

2. Pohlednice z přípravy na ZM v Itálii. V r. 1971 se zde Československý cyklistický reprezentační tým připravoval na prestižní etapový Závod Míru. Kromě Vlastova podpisu jsem dešifroval už jen Labuse, Konečného a Zemana. Zkuste správně rozluštit ty ostatní a napište, kdo, že se to tam s Vlastou ještě soustředil?

Fotka v maximálním rozlišení: Pohlednice z přípravy v Itálii.

05

3. Autogramiáda hvězd aneb příprava v SSSR. Dnes už by se jednalo o Bělorusko, jehož je Minsk (ani jsem nevěděl, že je to taky – nebo bylo, Město-Hrdina). Co se ostatních podepsaných týče, úkol z předešlého bodu pro Vás trvá… Já jsem kromě Vlastíka vyluštil Bucháčka, Vondáčka, Kostadinova? Ale je to bez záruky… Upřesněte, kdo jste si v této věci jistí! Díky!

Foto v maximálním  rozlišení: Autogramiáda hvězd neb příprava v SSSR.
06
4. Vlastimil MORAVEC a jeho typický úsměv. Dodal bych podmanivý, který mu určitě dokresloval jeho image a dodával charisma… Po letech je tento úsměv patrný nejen na jeho dceři „Malé“ Evě, ale je už znatelný i na jeho vnučce Zitušce.
Foto v maximálním rozlišení:  Valstimil MORAVEC a jeho typický úsměv.
07
5. MORAVEC s mistrem světa Gimondim. Fotka s italským profi mistrem světa Gimondim je z r.1971, kdy se v zemi pod Alpami připravoval Československý výběr cyklistů-silničářů na Závod míru. Příprava Vlastovi asi hodně dala, sílu z Alp zúročil hned o rok později, kdy tuto slavnou amatérskou tour vyhrál.
Fotka v maximálním rozlišení: MORAVEC s mistrem světa Gimondim.
08
6. Unikát: Vlastův první závod (1959). Skutečná fotografická rarita a velká cennost… I když fotka není samozřejmě z těch nejkvalitnějších, je na ní patrné, že kolo, na kterém tehdy čtrnáctiletý MORAVEC jede, má k závodnímu hodně daleko…
Fotka v maximálním rozlišení: Unikát: Vlastův první závod (1959)…
09
7. První závod skončil vítězstvím MORAVCE! A jako by symbolicky předurčil jeho budoucí, v pravdě vítěznou, cyklistickou kriéru. Nám neznámí jsou borci na 2. a 3. místě. Poznal-li se v nich někdo, nebo znáte-li někoho z nich, dejte vědět!
Foto v maximálním rozlišení: První závod skončil vítězstvím MORAVCE!
10
8. S přáteli ze SPŮ po vítězství na ZM. Na této skupinové fotce s kamarády po vítězství v Závodu míru v r.1972 je na transparentu vlevo nápis: „Vezeš věnec velké dřiny, teď si užij domoviny!” Nepoznávám ale nikoho, kromě Vlastíka. Určitě je tam s ním Jira Novák, který nám fotky poskytnul. Ale kdo jsou Ti další?
Foto v maximálním rozlišení: S přáteli ze SPŮ po vítězství na ZM.
11
9. Vlasta byl veteránem chmelové brigády! Z textu na pohlednici je ale patrno, co ho zajímalo víc než naše zelené zlato… Vlasta MORAVEC byl zkrátka ryzý cyklista tělem i duší a kolo velmi miloval… Pozornému čtenáři neuniklo, že Vlasta psal pohled Jirkovi na vojnu a patrná je i Jirkova v té době „on-line“ hodnost… Otázka pro Vás: kolik, že to má desátník pecek?
Foto v maximálním rozlišení:  Vlasta byl veteránem chmelové brigády!