Mistři Kraje Vysočina…

 …jsou po minulém svátečním pondělí i z MORAVEC Teamu! Ve Lhotce u Mrákotína se souběžně s Valchovským Kameňákem odjelo cross country Mistrovství Kraje Vysočina za účasti osmi rajdrů MORAVEC Teamu. A to by bylo, aby nebylo… Na našem malém českém bikovém rybníčku je jen málo štací, ze kterých jsme se v minulosti vraceli s prázdnou… Lhotka u Mrákotína k nim rozhodně patřit nebude… Dva tituly mistryň Kraje Vysočina + dva tituly druhých vicemistrů a jeden titul prvního vicemistra jsou toho důkazem!

IMG_5044
Výsledková listina napovídá, že Anička neměla na trati nijak zvlášť těžkou soupeřku.

Štamberský král…. Takový přesně název měl dobře připravený závod, který zastřešuje renomovaný webový cyklistický server mtbs, a který si možná i pro to zasloužil větší závodnickou účast, než oněch 128 bikerů, které jsem ve výsledkovách listinách napočítal. U nás v rámci MTB Superioru Poháru Drahanské vrchoviny jsme takový početní stav rajdrů na startu zvyklí označovat za podprůměrný…

IMG_5045
To Jana „Džejn“ Tesařová si asi zazávodila víc, než Anička. A úlohu favoritky splnila do puntíku!

Když není kvantita, neznamená to, že chybí  kvalita. A ta se ve Lhotce – už díky již zmíněným našim osmi rajdrům – určitě sjela! Závod juniorek s přehledem ovládla letos ve velké pohodě závodící Jana „Džejn“ Tesařová, kterou v kategorii kadetek „okopírovala“ výsledkem Anna Zemánková. Na rozdíl od Jany měla ale v závodě konkurenci prakticky nulovou.

IMG_5046
Další souboj veteránských Titánů se odehrál minulé pondělí ve Lhotce u Mrákotína.

To jinak na tom byl Dominik Prudek v závodě mužů ELITE. Borců se sešlo na startu hned dvě desítky a Domča nestíhal pouze dvě docela známá biková jména: Marka Ruchfusse (Kellys Bike Ranch) a Filipa Adela (Superior MTB Team). Jeho bronz určitě cenu má a výkonem potvrdil, že jeho forma je i před ČP v Peci pod Sněžkou na vysokém „levlu“. V závodě mužů ELITE s Domčou potil krev i v cíli 17. Lukáš Gregor. Karel Vinický s Tomášem Douškem odstartovali v závodě juniorů a jejich 7. resp. 8. místo v cíli určitě také svoji cenu určitě má!

IMG_5073
Honza Šindelář st. na přeboru Kraje Vysočina potvrdil kvalitní výsledek z Protivanova!

Ke dvěma zlatým a jedné bronzové připojili další dvě medaile (stříbro a bronz)  ve svých startech v kategoriích veteránů i Honza Šindelář st. a Víťa Prudek. Víťa neměl soupeře v nikom jiném, než v Dušanu Olejníčkovi a ten se musel mít v průběhu celého závodu před naším „bombarďákem“ hodně na pozoru! To Honza Šindelář st. měl ve svém startu soupeřů hned osm! Ale popasoval se s nimi způsobem jemu vlastním a cílový bronz a titul druhého vicemistra Kraje Vysočina mu určo sluší! Medailistům blahopřejeme, díky všem pak za vzorné repre oddílu, podpůrné týmy nevyjímaje! Zde hledejte kompletní výsledky. A zde je z bikového pondělí v Kraji Vysočina i fotogalerie.

IMG_5075
Dominik Prudek se musel sklonit pouze před zkušenějšími Markem Ruchffusem a Filipem Adelem.

Napsat komentář