Šnečku, šnečku…

…vystrč růžky, dám Ti krejcar na tvarůžky… Jistě si z dětství pamatujete tento jednoduchý, oblíbený rým. Možná, že právě tento veršovaný slovní obrat byl hodně slyšet při nedělních MTB závodech Jesenický šneček, který se jel v Rýmařově, a na kterém díky rtuťovitým sourozencům Leonce a Filipu Eclerovým nechyběly barvy našeho oddílu. A díky jim se podařilo členům MORAVEC Teamu v podhůří Jeseníků zkompletovat z lítých víkendových soubojů kompletní medailovou sbírku! Takže víkendové suma – sumárum je: Jedno zlato, tři stříbra a jeden bronz! Dost dobrý…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Leonka má na startu těžkou soupeřku: v národním dresu poznáváme členku výběru repre trenéra Viktora Zapletala.

Zlatou placku, o kterou v krkonošských „bahenních jatkách“ při třetím závodě MTB ČP marně usilovalo více jak tucet našich elitních snajprů, v pohodě vybojovala, rýmařovskými slunečními paprsky celý den lechtaná Leonka Eclerová!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vítězství Leonky bylo suverénní! Nenechte se mýlit závodnicí za jejími zády: tu naše borka předjela o kolo.

Ve svém závodě v docela  slušné konkurenci sedmi mladých borek kategorie „benjamínky“ jako jediná dokázala zajet čas pod jednu minutu a s velkým náskokem si dojela pro zasloužené zlato! Blahopřejeme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zasloužená suverénní vítězka na nejvyšším stupínku! Víkendová medailová sbírka MORAVEC Teamu je kompletní!

Po zadu nechtěl zůstat – a ani moc nezústal – starší brácha Leonky, Filip Ecler. Ten byl startovní listinou zařazen do kategorie předžáci a stanul tváří v tvář celkem dvanácti soupeřům! Stejně jako Leonka i Filip ukázal srdce pravého bojovníka MORAVEC Teamu! Dlouho držel bronzový stupínek, ale pak přišel jeho tradiční drtivý finiš!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na startu je Filip. Na fotce ho poznáváme v dresu MORAVCE zcela vpravo.

V něm se Filip přehnal před soupeře na druhém místě a být závod o nějakou tu stovku metrů delší, mohl se i „Filda“ radovat ze zlata! Ale i stříbro má vysokou cenu! Soupeři byli kvalitní a na nejvyšší stupeň scházelo naší čerstvé posile nicotných 5 vteřinek, když jeho cílový čas byl bez 20 vteřin rovné tři minuty. Blahopřání i Filipovi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Razantní zrychlení v závěru závodu zajistilo Filipovi stříbrnou medaili!

Oběma sourozencům díky za vzorné repre oddílu a díky též jejich svědomitému podpůrnému rodinnému týmu! Je fakt radost, dostávat v průběhu víkendů „esemesky“ či „mejly“ se zprávami tohoto typu… Vždy, když regisrtuji podobné zprávy, vždy mě úplně nejdřív napadne otázka: „Kde jsme zase vyhráli?“  A dobře víte, že tento nevyslovený dotaz je zcela legitimní, že jen výjimečně to bývá tak, že se odněkud vracíme s prázdnou …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sourozenci Eclerovi v neděli v Rýmařově velmi zdatně zakonkurovali ziskem drahých kovů místní známé firmě Rudné doly Jeseník!

Pravda, mám sice „hlavu v péru“, jak se s přívalem vítězných informací administrativně „poperu“, ale  radost samozřejmě převažuje! A že tak říkajíc „notoricky“ všude vyhráváme, to svědčí o dobré práci našich trenérů, o píli a svědomitosti našich rajdrů a jejich klíčových podporovatelů – rodičů… A o tom, že naše sportovní cyklistické srdíčko tluče jak má – pro MORAVEC..! Zde je výsledkový servis z Jesenického šnečku a šneku…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zasloužené spokojené úsměvy do novinářských objektivů. Šikovní sourozenci z Uhřic k nim měli v Rýmařově důvod!

Napsat komentář