Šneček popolezl!

Seriál MTB závodů „Jesenický šnek“ pokračoval za optimálního počasí a takřka v rodinné atmosféře na první červnovou neděli ve městě Jeseníku v pořadí už čtvrtým závodem. Na úspěšnou misi Leonky a Filipa Eclerových z před čtrnácti dnů navázali pro změnu Matoušek a Jaňula Lipenští, kteří spolu s Frantou Paděrou velmi zdatně a i medailově, reprezentovali v Jeseníku naše barvy! A co víc: den před tím se Lipenští zaskvěli navíc též na běžeckých závodech v Bouzově!

070

Na bronzový stupínek se dokázala po bojovném výkonu prosadit Jaňula Maruška Lipenská, která startovala v kategorii předžákyň v docela početné konkurenci devíti bikerek. Trať, dlouhou 750 m zvládla za 2:50 minuty a na vítězku ztratila něco málo přes půlminutu. Bravo Jano, blahopřejeme!

Starší brácha Jaňuly, Matouš Lipenský si to následně rozdal s dvacítkou soupeřů v kategorii „malých žáků“. Borci zdolávali už dvojnásobnou trať a cílový čas 4:03 minuty zařadil Matouška na 6. příčku. Náš mldý reprezentant mohl pravděpodobně útočit i na medailové pozice, nebýt nezaviněného pádu, který ho v závodě bohužel potkal. Po výborné stíhací jízdě má Matoušův výsledek vysokou cenu, vždyť ztráta na vítěze byla, přes zdržení, zaviněné pádem, necelou minutu…

060

Na start závodu na 30 km se postavil letos osvědčený sběrač medailových vavřínů MORAVEC Teamu, František Paděra. Ani v Jeseníku nezklamal a potvrdil s jistotou toto pravidlo. Kvalitním časem 1:17:28 hodin vybojoval cenný bronz a dovršil tak pro nás – s připočtením dvou bronzů z MTB ČP na Zadově – „bronzovou neděli“, i když toto sousloví termín patří do úplně jiné roční doby… I Frantovi ke třetí „bedně“ blahopřejeme, všem našim jesenickým reprezentantům patří velký dík za vzorné repre oddílu, díky těž podpůrnému mini týmu! Zde je kompletní výsledkový servis.

IMG_20170604_155944

Běžíme na hrad se jmenuje série pěti běhů, v těsné blízkosti legendárních českých a moravských hradů. Jedním z nich je i šperk mezi tuzemskými stavbami tohoto typu, hrad Bouzov. A právě zde závodili minulou sobotu sourozenci Jana a Matouš Lipenští. V silné konkurenci dívek na trati dlouhé 300m  doběhla ve své kategorii Jaňula na 15. místě. Závod kluků na 600 m ve své kategorii pak Matoušek Lipenský suverénně ovládl! Díky oběma za vzorné repre MORAVCE, Matoušovi blahopřejeme  k prvenství a dík patří i podpůrnému  rodinnému týmu! Níže mrkněte na fotky z Jeseníku:

Napsat komentář