Osm zlatých ze Spešova!

MTB Superior Pohár Drahanské vrchoviny pokračoval minulou sobotu čtvrtým závodem na náročných spešovských tratích samozřejmě za účasti téměř kompletní závodní „úderky“ MORAVEC Teamu napříč prakticky všemi vypsanými kategoriemi. A naši rajdři i ve Spešově potvrdili vysokou výkonnost čehož je důkazem úctyhodná sbírka osmi zlatých, čtyř stříbrných a pěti bronzových cenných kovů! Ve dvou kategoriích jsme obsadili dokonce stupně vítězů kompletně a mohli se tak radovat hned ze dvou hattricků! Zkrátka MORAVCI i na čtvrté MTB „Vrchovině“ hodně tvrdili muziku!

P1130928
Jirka Zavřel zajel ve Spešově skvěle a s konkurencí 20 soupeřů se vypořádal mistrovsky!

Dramatickou podívanou jsme mohli shlédnout už při závodě  dívek do 6 let. Závod měla na medaili rozjetý Jaňula Lipenská ale nešťastný pád vše zhatil… Statečně na trati v této kategorii zabojovala Adélka Věrná, která po výborném finiši vybojovala cenný bronz! O první ze dvou výše zmíněných hattricků se postaraly naše dívky kategorie 7-8 let. Pro zasloužené prvenství si dojela Justýnka Novotná, stříbro vybojovala domácí Lucinka Gottwaldová a bronz pak po bojovné, razantní jízdě Maruška Bartošová! Závod stejně starých chlapců ovládl obdivuhodným způsobem start-cíl další náš osvědčený rajdr, Jirka Zavřel

P1130930
Ze čtyř našich dívek na startu kategorie 7-8 let se všechny dokázaly umítnit v „TOP 5“!

Když další domácí borka v našem dresu, Amálka Gottwaldová, přidala do oddílové pokladnice další cenné stříbro ze závodu kategorie dívek 9-10 let, bylo jasné, že ve Spešově budeme útočit na medailový rekord! V souvislosti se závodem této kategorie určitě stojí za zmíňku, že kromě Amálky jsme měli v elitní desítce ještě další čtyři (!) bikerky (Anna Hanáková, Adéla Zavřelová, Barča Tlamková a Lucka Koudelková). Ve stejné kategorii kluků za nás jel v konkurenci dvaceti soupeřů v cíli nakonec pátý, Matouš Lipenský. Zde je třeba zdůraznit, že Matouš je v této kategorii „prvoročák“ a ve srovnání se svými věkem stejně starými soupeři je jasně nejlepší!

P1130973
Zleva na startu Víťa Lipenský (v cíli bronzový), uprostřed pozdější vítěz Roman Šindelář a vpravo v cíi 7. Matyáš Koudelka.

Svůj díl na medailové žni neopoměli přidat ani mladší žáci Roman Šindelář s Víťou Lipenským a mladší žačka Eliška Hanáková. Všichni tito rajdři již mají zkušenosti ze těžkých závodů v rámci MTB  Českého poháru a ve Spešově je podle očekávání dokázali medailově zúročit. Mladších žáků startovalo  rekordních 21, o to je výsledek našich cennější a z tohoto úhlu pohledu má svoji hodnotu i 7. místo Matyáše Koudelky. Stejně jako starší žákyně Kristýna Kolářová, která suverénně ovládla svůj závod v konkurenci šesti silných soupeřek. Na medaili měla závod rozjetý i Klára Odehnalová, ale nakonec se jí „bednové“ příčky nepodařilo udržet.

P1130978
Eliška Hanáková i po spešoské trati doslova prolétla! Jasným vítězstvím a výkonem potvrdila, že bronz ze Zadova nebyl dílem náhody…

Medailové naděje jsme si dělali i pro závěrečný blok odpoledních startů. A nebyly to naděje marné… Anna Zemánková jede dál ne vítězné vlně a po cenném sprinterském bronzu ze Zadova ovládla jasně kategorii juniorek a kadetek. Na startu této kategorie chyběla další domácí borka v našem dresu – Jana Tesařová, který byla o minulém víkendu vázána, spolu s Adélou Šafářovou reprezentačními povinnostmi na závodě Světového poháru ve Švýcarsku. Poprvé se na MTB „Vrchovině“ letos představil v závodě juniorů a kadetů Honza „Džony“ Šindelář a byť byl na startovní listině věkem nejmladší, vybojoval cenné stříbro!

P1130947
Naše hoolky kategorie 7-8 let se ve Spešově výsledkově skutečně „pochlapili“!

O zbylé vavřína pro MORAVEC se už dál starali pouze dospělí. Druhý hattrick vyválčili ve spešovských hvozdech tři (mladší) veteráni: Martin Gottwald, Honza Šindelář a Franta Paděra a výsledkem je napodobil ve starších veteránech v cíli bronzový Vlastík Odehnal. To nejlepší přišlo pro nás ale v závodě mužů ELITE. Dominik Prudek si s dvaceti kvalitními soupeři na startu pohrál jako „kočka s myší“ a ve třetím letošním startu na „Vrchovině“ vybojoval třetí vítězství! Napodobuje loňské vítězné tažení Michala Kozla, kterého právě ve Spešově v přímém souboji dokázal velice jistě porazit. Že by se rýsoval historicky druhý vítěz (po Petru Bořilovi, který doposud jako jediný z oddílu celkové pořadí v této kategorii opanoval v letech 2013 a 2014) MTB „Vrchoviny“ v elitní mužské kategorii z řad MORAVCE?

P1140010
A je „zaděláno“ na druhý „hattrick“ pro MORAVEC Team! Aneb kategorie Masters II právě odstartovala!

Mrkněte na pidiestal medailistů MORAVEC  Teamu z „grandslamového“ Spešova:

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Justýnky Novotné  (7-8 let) / 1. místo celkově po třech odjetých závodech, Jirky Zavřela (7-8 let) / 1.  Elišky Hanákové (11-12 let) / 1., Romana Šindeláře (11-12 let) / 1., Kristýny Kolářové  (13-14 let) / 1., Anny Zemánkové (juniorky-kadetky) / 3., Martina Gottwalda / 1.  a  Dominika Prudka (muži ELITE) / 2.
  • Ze stříbra se těší: Lucinka Gottwaldová (7-8 let) / 2., Amálka Gottwaldová (9-10 let) / 1., Honza „Džony“ Šindelář   (junioři-kadeti) / 10.,  Honza Šindelář (Masters II) / 3.
  • Bronzy patří: Adélce Věrné  (do 6 let) / 2., Marušce Bartošové (7-8 let) / 5., Vítkovi Lipenskému (11-12 let) / 5., a  Frantovi Paděrovi (Masters II) / 2.

Možná, že kdyby ve Spešově nechyběli  osvědčení to sběrači medailí pro MORAVEC – sourozenci Eclerovi a Zita Žerníčková, byl by medailový rekord padnul! Snad příště… Každopádně po minulé sobotě se určitě konaly rodinné trachty u Gottwaldů (jedno zlato, dvě stříbra) a Šindelářů (taky jedno zlato a dvě stříbra). Moc nechybělo a dvě medaile mohly být i u Prudků a Hanáků (v obou případech brali ve Spešově rodinní reprezentanti vždy zlato a „bramboru“…).  Medailistům blahopřejeme a díky všem za vzorné repre oddílu, včetně podpůrných rodinných týmů! Zde studujte kompletní výsledkový servis a zde vybírejte ze tří fotogalerií, z nichž jedna je lepší než druhá! Ale fakt…

P1140075
Suverénní vítěz kategorie mužů ELITE a prvního Grand Slamu zároveň: náš Dominik Prudek!

Napsat komentář