„Džejn“ na SP v TOP 30!

Den po prvním Grand Slamu MTB „Vrchoviny“ ve Spešově upřela svoji  pozornost světová bikerská veřejnost do Švýcarského Gränichenu,   který byl o víkendu dějištěm významného závodu Juniorské světové série a HC UCI závodů pro kategorie U23 a Elite. Obyčejně držíváme palce při závodech této klasy naší odchovankyni Adéle Šafářové (NUTREND Speialized). Tentokrát to ale bylo trochu jinak…

mtb-reprezentace-6-576x1024
Jana „Džejn“ Tesařová zvládla svůj první, skutečně velký závod excelentně!

Skvělé výkony naši bikerky Jany „Džejn“ Tesařové v letošní sezóně (bronz v short-tracku v rámci SP v Novém Městě na Moravě, stříbro ze sprintů a bronz v cross-country na ČP minulý víkend na Zadově) neunikly pozornosti reprezentačního trenéra Viktora Zapletala a tak nebylo divu, že Jana obdržela od Viktora do Gränichenu pozvánku. A zde minulou neděli zvládla skvěle svůj první velký závod, když po statečném výkonu dojela na výborném 27. místě! Bravo „Džejn“! Blahopřejeme, jen tak dál!

reprezentace-mtb-17-576x1024
Jsou věci mezi Nebem a Zemí. V tomto okamžiu se na trati ve švýcarském Gränichenu v této poloze nachází Adéla Šafářová.

Z důvodu reprezentačních povinností ve Švýcarsku jsme tedy museli na MTB „Vrchovině“ ve Spešově oželet nejen Janu, ale i Adélu Šafářovou, která samozřejmě také v Gränichenu startovala. I jí zdejší trať, situovaná z velké části do kamenolomu,  vcelku „seděla“, když v kategorii U23 brala „Adys“ výborné 7. místo, v absolutním pořadí žen pak byla klasifikována jako 24. Na závodě nejvyšší klasy se pod Alpami holky z „Vrchoviny“ prezentovali věru v tom nejlepším světle! Výsledek je o to cennější, když vezmeme v úvahu, že pořadatelé stanovili děvčatům závody extrémně dlouhé: Jana kroužila po okruhu hodinu dvacet a Adéla bez 10.ti minut dvě hodiny… A přesto obě dosáhly výborné výkony a výsledky, což svědčí o jejich kvalitní trénovanosti.  A co víc: David Zadák zde vybojoval v závodě juniorů pro Česko dokonce stříbro! Docela vydařená mise! Nejvíce podrobností ze „svěťáku“ ve Švýcarsku naleznete zde a tady je k omrknutí okulibý kompletní výsledkový servis.

Napsat komentář