Skalička „bajkovala“!

Zatím co, hlavní úderná skupina MORAVEC Teamu „potila krev“ při pátém závodě MTB Českého poháru v Bedřichově, „druhosledové“ šiky také nezahálely!  V – z minulosti nám dobře známé Skaličce u Tišnova – se jel minulou sobotu nultý ročník bikového závodu, který svojí „maratonskou“ povahou tak trochu navázl na legendární Žernovnický mazec“. A podle očitých a hlavně aktivních účastníků z našich řad, to byla premiéra víc, než parádní!

IMG_20170617_163406
Cenný „double“ vybojovala děvčata MORAVEC Teamu v kategorii starších žákyň, Klára Odehnalová s Adélkou Kubinovou!

HaPe Skalička Tour 2017, to je oficiální název akce, v rámci které byl hlavní závod pojat jako víceokruhový MTB „maraton“, startovaný po kategoriích na distancích 14, 28 a 42 km.  Předcházely mu dětské závody podobně jako na MTB „Vrchovině“ a z tohoto pohledu se jednalo o podobnou „race“, jakou byl nedávno „Valchovský Drtič“.  Nejkratší maratonskou vzdálenost jeli ve Skaličce žáci (jeden okruh 14 km), střední ženy a junioři (2 okruhy – 28 km), muži jeli 3 kola – 42km.

IMG_20170617_154254
Jako na „světáku“ to vypadalo minulou sobotu ve Skaličce…

Sobotní počasí, podobně jako v Bedřichově, nebylo moc vlídné ani ve Skaličce, byla dost zima a den před závodem pořádně zapršelo. Nic méně závodníků se sešlo na tento nultý ročník něco přes 200 (!) a nás potěšilo mě, že si cestu na akci našlo i pár známých tváří v dresu MORAVCE. A ještě radostnější je fakt, že, všichni naši, co závodili byli i na „bedně“! Zlato vybojovali Justýnka Novotná, Klára Odehnalová, Pavel Balák, pro stříbro si dojela Adéla Kubinová a bronzem podtrhli tuhle úspěšnou misi Adam Balák a Vlastík Odehnal. Pořadatelům je třeba vyseknout pochvalu: připravili hlavni trať 14 km  trať přesně podle gusta bikerských „fajnšmekrů“! Omezili zbytečné přejezdy po svážnicích na minimum, místo toho zařadili několik přírodních singltrailů. Někomu možná vadily brody, při kterých se dokonale vypláchlo mazání z řetězu už během prvního kola (ony brody, které kdysi zdobily a atraktivnily už zmíněný Žernovnický mazec) . Mnohým bikerům i toto  kvílení řetězu na takhle opravdu pěkné trati znělo ale jako rajská hudba…. Zabloudit nebylo možné, což potvrdila i naše Klárka Odehnalová, která jela závod „na oči“ a přes to s přehledem zvítězila. Na každé odbočce stáli pořadatelé i přes to že značení bylo už tak dokonalé. Jedinou kaňkou byly „němé“ průjezdy a dojezdy do cíle. Komentátor by se měl přijít zaškolit ke „spíkrovi“ z MTB „Vrchoviny“, aby viděl jak se to má dělat…

Text článku: Vlastík Odehnal (s mojí decentní úpravou)…. Díky moc Vlasto! Fotky z dětských závodů jsou zde a z hlavního závodu zde.

 

Napsat komentář