Karpaty v pedálech!

Různou volbu finální přípravy zvolily naše úderné šiky v posledním „předmistrovském“ víkendu. Ve sportovním areálu TJ Javorník (okres Hodonín) našel minulou sobotu svoje zázemí MTB maraton Karpatský pedál, který je součástí seriálu Ghost Karpaty MTB Tour 2017 a barvy MORAVEC Teamu zde reprezentovala hned šestka statečných MORAVCŮ! A nevedli si vůbec špatně! Svědčí o tom tři „bednová“ umístění, jedno „bramborové“ a dva cenné flíčky v TOP 20!

IMG_20170715_124148
Maruška byla od zlata jen kousíček, stříbrná placka jí ale také sluší, stejně jako bronzová Magdalénce!

Medaile v Karpatech pro nás vybojovala na trati  dlouhé 3km šikovná dvojčata Magdalénka a Maruška Bartošovic. V cíli stříbrná Maruška byla o 14 vteřinek rychlejší své „bronzové“ sestry, ale finišovala v „mrtvém“ závodě, když jí časoměřiči zaznamenali stejný čas, jako vítězce, Terezce Jandzíkové. O výsledku závodu – podobně jako letos už mnohokrát na MTB „Vrchovině“, musela rozhodnout asi cílová fotografie! K cenným plackám holkám blahopřejeme a díky moc oběma za vzorné repre oddílu! Stejnou trať zdolávala ve své kategorii i Lucinka Koudelková a i ona zajela excelentně. Po bojovném výkonu ji od zlaté medaile  dělilo pouhých  7 vteřinek a my se mohli ten den těšit z druhé stříbrné medaile!

IMG_20170715_124513
Lucinka Koudelková na stříbrném pódiu. Ani nona nebyla od zlata daleko…

Další tři naši reprezentanti si už „dávali velké maratonské klády“… Matyáš Koudelka jel premiérově dlouhou distanc 26 km a vedl si ve své kategorii výborně! Zpočátku s ním jel jako doprvod jeho táta Kamil,  který ale po několika kilometrech zabrzdil a nechal svoji ratolest na trati samotnou a to ze dvou důvodů, které mě prozradil: jednak trať byla tak dobře značená, že nebylo důvodu k obavě, že by „Mates“ při své velké maratonské premiéře někde „zakufroval“ a jednak táta Kamil nasazenému tempu svého syna Matyáše -prostě nestačil… Že jel „Mates“ fakt dost svižně, o tom svědčí v cíli 4. místo v kategorii a průměrná rychlost na trati hodně přes 17 km/hod.!

IMG_20170715_120137
Matyáš Koudelka finišuje po půldruhahodinové, poctivé bikerské rachotě… Odměnou mu byl kvalitní výsledek v podobě 4. místa.

Na velké trati 66 km podtrhla velmi kvalitní výsledky našich barev i další naše oddílová rodinná skupina, tentokrát duo táty a syna Štěpaníků. Táta Jirka Štěpaník st. bral v kategorii masters 12. místo a syn, Jirka Štěpaník ml.,  finišoval v závodě, ve kterém se to bikerskými hvězdami jen hemžilo (vyhrál Tomáš Paprstka) na 19. pozici! Medailistkám v barvách MORAVEC Teamu  patří naše blahopřání, všem reprezentantům, včetně podpůrných rodinných týmů pak velký dík za vzorné repre oddílu! Zde studujte výsledkový servis, a zde je i několik fotek ve fotogalerii:

Napsat komentář