Stezky odstartovaly!

Sportpark Boskovice – Boskovické stezky, tak zní oficiální název nového sportovního zařízení, kterým se od neděle může chlubit naše provinční středisko, a které budou využívat výhradně terénní cyklisté. Polygon pro cyklisty – bikery zainvestoval kromě města Boskovic hlavně Jihomoravský kraj a to, že toto – určitě Bohumilé zařízení – zde bylo zbudováno, je hlavně zásluha stávající senátorky České republiky, dříve místostarostky Boskovic – Mirky Vítkové, která se nejvíce zasloužila o finanční krytí a pomohla tak zrealizovat prapůvodní nápad dvou našich traťových specialistů – Vlastíka Odehnala a Milana Šafáře.

IMG_8985
Klíčová osoba slavnostního otevření – Jana Maruška Lipenská, zvládla za asistence Míši, Pavla a dvou Barunek svoji úlohu na „jedničku“!

Původní nápad se sice od stávající realizace poněkud lišil, ale zaplať Pán Bůh za to, co se podařilo v místní části Doubravy, poblíž Western parku zrealizovat. Základna cyklistického sport parku je situována mezi lesním masivem a parkovištěm Westernového městečka vlevo od příjezdové cesty a vévodí mu objekt zázemí pro cyklisty (WC, sprchy…) a pumptrecková dráha. Nechybí samozřejmě ani doplňková zařízení, kterým je například mytí kol.

IMG_8972
Slavnostní událost ozdobil svojí účastí i třetí muž z posledního závodu Světového poháru MTB XCE v Belgii, náš Dominik Prudek.

Přímo  z této základny je možno vyrazit na singl trackové tratě, které jsou ve třech „levelech“ obtížnosti a jejichž celková délka je něco přes 8 km. Vzhledem k této distanci není možné Boskovické stezky srovnávat s těmi jedovnickými, či rychlebskými, ale jako  základní kámen pro něco podobného, velkorysejšího v regionu, je čerstvě otevřený sportpark určitě dobrým počinem, kdy především   děti, začínající s terénní cyklistikou, zde budou jako „ryby ve vodě“.

IMG_8998
Na Výsost spokojená „velitelka našeho nedělního zásahu“ – Maruška Zouharová.

MORAVCI v neděli samozřejmě na slavnostním aktu nechyběli, dokonce jsme zde měli dva důležité úkoly: instalovat na parkovišti v areálu cykloškolu a v čase „Č“ ukázat docela početné divácké kulise, jak se na ní jezdí, ale hlavně: náš rajdr (vybrána byla mladá bikerka Jana Maruška Lipenská) měl tu čest držet pásku, která byla přítomnými významnými hosty v čele se senátorkou Vítkovou slavnostně přestřižena a tímto symbolickým aktem byl provoz Sportpaarku oficiálně zahájen. Jak je patrno ze společné fotky, sešlo se nás docela dost (v okamžiku pořizování tohoto fota byla ještě silná skupiny našich jezdců na stezkách v lese) a velela nám Maruška Zouharová, která si hned mohla vyzkoušet, jak je-není zázemí Sportparku řešeno bezbariérově… Ještě po úplnost základních informací dodám, že provozovatelem jsou Služby města Boskovice a užívání stezek i zázemí je bezplatné… Což je dobře! Zde mrkněte na fotogalerii ze slunečné neděle v Doubravách a díky všem MORAVCŮM za to, že jste přišli! Zde taky čtěte další info k slavnostní události

IMG_8983
Vítejte Boskovické stezky! Ať se Vám dobře daří a ať cyklistům dobře sloužíte!

Napsat komentář