Pod „Špilasem“ o tituly!

Z minulých let  jsme si zvykli, že vrchol sezóny mají bikeři v Česku poměrně brzy… Ne jinak tomu bude i letos. Už tento víkend svede od pátku do neděle Česká bikerská elita souboje o tituly republikových šampionů pro r. 2017, kdy po Bedřichově bude hostitelským městem jihomoravská metropole Brno. Mistrovský závod bude zároveň i posledním podnikem Českého poháru horských kol a to znamená, že „pod Špilasem“ resp. na tratích u Anthroposu půjde o víkendu opravdu o hodně…

P1100083
Výsledkově se loni v Brně blýskl především Tomáš Tlamka „Contador“, po vítezství v Eliminátoru, vybojoval i bronz v XCO.

MORVEC Team bude v rámci MČR – vzhledem k širokému věkovému rozsahu našich rajdrů – ostře v akci po všechny tři dny. V pátek budeme mít v rámci závodu štafet na startu minimálně jedno naše družstvo, není vyloučeno, že trenéři postaví  dokonce dva tříčlenné týmy! Doslova „prošpikovaná“ účastí našich barev bude pak sobota. Dopoledne se jedou závody dětí MINIME, a protože našim elévům z MORAVEC Junior Teamu se letos na prestižní MTB „Vrchovině“ dost daří, a protože Brno mají naši rajdři v pohodě v dosahu, čeká se v pravdě „masová“ účast už v těchto individuálních startech.

P1100098
Setkání s legendárním „Piccolo El Bandito“  – Rudlou Labusem – nemohlo loni v Brně chybět!

Sobotní mistrovské poledne / odpoledne pak bude ve znamení soubojů v cross country disciplíně XCE neboli Eliminator, neboli sprinty… A byť je nijak zvlášť netrénujeme, na předešlých pěti pohárových závodech se nám v nich hodně dařilo! S napětím tedy budeme čekat, zda se našim podaří navázat letošní sprinterskou medailovou nit i na „mistráku“ v Brně. Budeme držet palce! Ještě připomenu, že v tomto bikovém odvětví jsme se zde předvedli v tom nejlepším světle v loňském roce, kdy Brno v polovině června pohostilo jeden ze šesti závodů Českého poháru horských kol.

P1100133
Adéla Šafářová v Brně vyhrávat umí!

Vše pak vyvrcholí v neděli, závody XCO neboli olympijskou cross country klasikou. A  i v této bikové královské disciplíně jsme se loni v Brně dokázali medailově prosadit! Jak to všechno pro nás dopadne letos, budeme už vědět za pár dnů… Z tradičních opor monitorujeme omluvenku pouze od Moniky Konečné, jinak by měl být MORVEC Team na startovní čáře v plné síle! Kromě našich barev  budeme fandit samozřejmě i našim odchovancům, toho času jezdících za tým „Rudých ďáblů“ Viktora Zapletala – hlavně Adélce Šafářové (ženy, U23), možná i Tomáši Tlamkovi „Contadorovi“, který je po nemoci už v plné tréninkové zátěži a samozřejmě i elévce u „Nutrenďáků“ – Verunce Šafářové, která stoupá letos ve své kategorii výsledkovými listinami čím dál výš…

DSC_1080
Společná fotka „Mazoše, „Contadora“, Džonyho a Romana s olympijským vítězem! Jarda Kulhavý loni v Brně suverénně ovládl závod mužů ELITE.

Jak říká klasik: „Kostky jsou vrženy“! Jsem přesvědčen, že tréninková píle se podaří i letos našim zúročit do kvalitní výsledkové podoby! Tudíž můžeme vyhlížet „mistrák“ se správnou mírou sebedůvěry a s naším tradičním  opatrným optimismem! Ať tak, či tak, zvu všechny MORAVCE od pátku do neděle do mistrovského Brna a vyzývám k hutné akustické podpoře našich barev! Předem dík, na setkání s Vámi na brněnských  bojištích se moc těším! Zde najdete vše o bikovém „mistráku“… A zde si ještě připomeňte, jak si stojí naši rajdři v celkovém hodnocení MTB Českého poháru v XCE a XCO po posledním, pátém závodě v půli června v Bedřichově.

Napsat komentář