Jevíčko a Val di Sole…

Nový York a Liptákov, mé obce nejmilejší… Jistě každý poznal legendární větu Českého velikána a vynálezce horského kola, Járy Cimrmana, kterou odpověděl hostinskému Sirotkovi na jeho otázku, jak se mu líbí u nich, v pojizerské obci Liptákově? S trochou nadsázky bychom mohli Cimrmanův výrok parafrázovat do podoby: „Jevíčko a Val di Sole, mé bikové tratě nejmilejší…“. A právě ve Východočeském městečku, zrovna tak jako v italském horském středisku se o minulém víkendu konaly také dvě významné bikové „race“ ve kterých byli MORAVCI výrazně – ať už přímo nebo nepřímo – v zastoupení!

Významnými sportovními akcemi se to o minulém víkendu skutečně jen hemžilo! Kromě výše dvou uvedených MTB závodů to byla samozřejmě i MTB „Vrchovina“ v Bořitově, MTB závod na severu Moravy „Ostravský Chachar“, na své si přišli i atleti – běžci  v Blansku (Půlmaraton Moravským krasem) a Vískách (Okresní běžecká liga).

Pojďme si zrekapitulovat naše účinkování  na MTB maratonu Matoušek OPEN minulou sobotu v Jevíčku. Na kratší trati 37 km vyrazil do boje náš Petr Šich. Náročnou trať zvládl v kvalitním čase 1:19,18 hodin a tento výkon mu vynesl 2. místo v kategorii juniorů, když na vítěze Jakuba Strouhala ztratil asi půl třetí minuty… Dobrá práce Peťo, blahopřejeme a díky za vzorné repre MORAVCE!

Ve východočeském městečku, které má skutečně jako jednu ze svých nejoblíbenějších „štací“ legendární Divadlo Járy Cimrmana, startovaly ještě kromě Petra Šicha překvapivě i naše „mladé pušky“! Jmenovitě děti z akčních rodin Eclerů (Leonka s Filipem) a Koudelků (Lucinka s Matyáškem). A všichni čtyři naši mladí mušketýři navázali na medailový úspěch svého staršího kolegy! Posuďte z výpisu výsledkové listiny:

  • Odrážedla společný start): Leonka Eclerová – 1. místo
  • Dívky do 6 let: Leonka Eclerová – 3. místo
  • Chlapci 7-9 let: Filip Ecler – 2. místo
  • Chlapci 10-12 let: Matyáš Koudelka – 2. místo
  • Dívky 10-12 let: Lucinka Koudelková – 1. místo

Zde jsou podrobnosti k závodu, včetně výsledků. Skutečnost, že pět rajdrů  veze ze závodu šest medailí (dvě zlaté, tři stříbrné  jednu bronzovou) je opravdu pozoruhodná a je to známkou „nejvyšší qality“! Bravo MORVEC blahopřání  a poděkování letí od nás i „qartetu“ našich „mladých pušek“… A nejen to: připomínám, že ten den se jela i MTB „Vrchovina“ v Bořitově. Bylo třeba se tedy docela rychle z pod Clumů přesunout do Jevíčka… V jednom dnu dva závody je vždy pořádná „hokna“ a k tomu ještě, aby klapla logistika přesunu z tratě na trať… Bravo MORVEC!

imgb59a9aa220f72c60c7e18f4e0a755838
Adéla Šafářová na trati svého dalšího závodu světového poháru, který se jel v italském Val di Sole.

Zatím co MTB „Vrchovina“ má do svého finálového závodu v Boskovicích (pozor, v souvislosti s tímto závodem je aktuálně „na stole“ zásadní termínová změna: pojede se o den později, v neděli 24.9. 2017 se startem a cílem ve Sportparku Doubravy v Boskovicích) ještě hodně daleko, světový pohár horských kol proťal svoji pomyslnou cílovou pásku v italském Val di Sole už minulou neděli. Díky naší odchovankyni Adélce Šafářové (Nutrend Specialized Racing)  měl i zde MORAVEC Team v závodě kategorie žen U23 – byť nepřímo – zastoupení. Adéla se porvala s těžkou, horskou tratí statečně: měla výborný start (v zaváděcím kole jezdila na 6.(!) místě) nešťastný pád ji ale hodně přibrzdil  a v cíli byla klasifikována nakonec jako  30. Adys budeme držet palce v příštím týdnu, kdy bude mít velkou premiéru na Mistrovství světa MTB XCO v Australském Cairns. Tuť mrkněte na výsledkový servis závodu žen U23z Val di Sole, a zde je ze závodů elitních kategorií taky pěkná fotogalerie

Napsat komentář