Nádech k finiši!

Letošní MTB „Vrchovina“, která je od svého samotného vzniku jednou z nosných sezónních náplní bikerských aktivit MORAVEC Teamu,  směřuje nezadržitelně ke svému cíli. Velenovský závod v sobotu odkrojil první třetinu z jeho poslední pětiny (neznalí celkového počtu závodů, jsou-li trošku zdatnějšími počtáři, si můžou snadno ověřit, kolik že celkem dílů letos kultovní regionální bikový seriál měl) a my jsme byli zvědavi, jak na tom naši závoďáci, v cílové rovince této prestižní série, vlastně jsou  a zda už vstřebali do svého svalstva náročné Novoměstské soustředění z předminulého týdne? Těší nás, že odpovědi na obě vznesené otázky jsou v podstatě pozitivní, důkazem je toho zisk sedmnácti (!) medailí…

IMG_1024
Pamatujete kdo v tomto útlém věku měl za každých okolností podobný sluníčkový úsměv, jako má Leonka Eclerová?

Není příliš obvyklé, že nám to cinká hned v prvním startu odrážedel chlapců. Velenov byl v tomto smyslu jiný, díky závod od závodu se lepšícímu Toníkovi Hanákovi! Pravda, ke stříbru se proodrážel s trochou štěstí, to ale – jak víme – přeje vždy více těm připraveným! A když v následném startu děvčat na stejném typu závodní techniky dosvištěla pro zlato Leonka Eclerová, bylo nám jasné, že Velenov se medailovým ziskem bude asi řadit k těm nadprůměrným „Vrchovinovým štacím“… A taky že jo: další start dívek do 6 let a další dvě medaile pro MORAVEC Team! Zituška Žerníčková si po krásném a vyrovnaném souboji s Verunkou Šafářovou (Nutrend Specialized) vyjela zlato, oběma děvčatům se výkonem hodně vyrovnala i v cíli třetí – další z našich borek – Adélka Věrná!

IMG_1101
Dosud nejlepšího výsledku dosáhl na MTB „Vrchovině“ ve Velenově druhý v odrážedlech – Toník Hanák!

„Medilový oddych“ pro nás sice nastal v kategorii stejně starých chlapců, netrval však  dlouho… Protože další medailová pecka pro nás udeřila v rámci startu dívek 7-8 let a díky Justýnce Novotné a Magdalence Bartošové z toho byla další zlatá a bronzová „placka“! Za děvčaty nechtěli evidentně zůstat o nic pozadu ani kluci a v posledním startu před prvním slavnostním ceremoniálem se blýskl ziskem stříbra mezi chlapci 7-8 let po rvavém výkonu Jirka Zavřel! Ocenění z rukou senátorky ČR Mirky Vítkové, která tradičně s ceremoniálem  pořadatelům  vydatně pomohla, těšilo sedmičku našich mladých dopoledních medailistů určitě dvojnásob! V rámci prvního bloku startů se ale činili i ostatní naši: nepopulární „brambory“ si z Velenova vezou Jaňula Maruška Lipenská (do 6 let)  s Luckou Gottwaldovou (7-8 let), páté místo v odrážedlech „určo“ sluší Jonášku Janovskému a navíc, v dívkách do 6-ti let dojela na šestém místě vítězka odrážedel, Leonka Eclerová! Bravo MORVEC! Jako by si naši elévové vzali k srdci statečný, stříbrný medailový výkon Jardy Kulhavého z těžkého  závodu MTB Mistrovství světa v daleké Austrálii, který se konal s Velenovem prakticky souběžně..

IMG_1108
Koncert našich barev v závodě dívek mládí do 6 let: zlato Zita Žerníčková, stříbro Veronika Šafářová, bronz Adéla Věrná!

Namlsaní dopoledními medailovým hody jsme s nadějemi vyhlíželi i start děvčat kategorie  9-10 let s vírou, že  „čtyřblok“ našich – Anička Hanáková, Amálka Gottwaldová, Barča Tlamková a Adélka Zavřelová udolají otrokovickou Aničku Hudečkovou. I když se tak nakonec nestalo a závodnice TUFA CZ Otrokovice slavila po brilantně zvládnuté „race“ zasloužené prvenství, stříbro naší Aničky a bronz naší Amálky, určitě svou cenu má! Tím větší, když byl umocněn „bramborou“ Barči Tlamkové a pátým „flíčkem“ Adys Zavřelové…

IMG_1086
Jak to dopadne dnes? Za necelých pět minut bylo v závodě dívek 7-8 let jasno: I ve Velenově porazila Justýna Novotná Žanetu Kupskou!

Ve stejně mladých chlapcích se se soupeři opět velmi zdatně utkal v cíli šestý prvoročák v této kategorii , Matouš Lipenský, který byl i ve Velenově nejlepším borcem ze svého ročníku. Mezi čtyřmi mladšími žákyněmi neměla naše Eliška Hanáková opět soupeřku a dosaženým časem se hodně přiblížila nejrychlejším stejně starým chlapcům.  Mezi nimi byl z našich v zajímavém, dramatickém závodě nejrychlejší tentokrát Vítek Lipenský, který nestačil pouze na dvojici výborných závodníků z TUFO CZ Otrokovice. Pro „bramboru“ pak za  Víťou dospurtoval lídr celkového pořadí této kategorie, další ze šikovných MORAVCŮ – Roman Šindelář.

IMG_1227
Letos po páté se radoval Víťa Lipenský z bronzu, když nestačil pouze na výborné dva borce z Otrokovic.

I starty starších žáků a žákyň nepostrádali napětí. Nám udělala opět radost především Kristýna Kolářová, suverénní vítězka mezi dívkami, kde i čtvrté a páté místo brala naše děvčata: boskovické Klára Odehnlová s Adélou Kubinovou. Prostřední blok startů vyvrcholil závodem pěti tříčlenných štafet a k naší velké radosti se v letošním posledním závodě tohoto typu v rámci MTB „Vrchoviny“ prosadilo na „bednu“ i trio MORAVEC Teamu. Sestava Barča Tlamková, Vlastík Odehnal a Kuba Tesař nestíhali pouze štafetu Drahanského Sportteamu (zlato) a kombinované uskupení TUFA CZ Otrokovice s MG Bike Teamem. Z uvedeného je jasné, že vítězná glória skupiny QUEEN nám i v poledním slavnostní ceremoniálu zněla mockrát a velice lahodně..!

IMG_1239
Poslední letošní závod štafet nám přinesl cenný bronz. Závod rozjela na medaili Barča Tlamková, správným směrem vše poposunul Vlastík Odehnal a finišman Jakub Tesařl bronzové dílo dokonal!

Ani závěrečné, popolední starty nebyl pro nás medailově nikterak chudé… Tradičně se můžeme spolehnout na naše „Mastry“ a ve Velenově tomu nebylo jinak. Jak Vlastík Odehnal (Masters III), tak i Martin Gottwald (Masters II) si s velkou převahou přijeli pro zasloužená prvenství! Závod „na bednu“ měl rozjetý i ďalší náš „Mastr“, Honza Šindelář, defekt v kamenitém úseku tratě však jeho medailové ambice bohužel zhatil… Přesto se Šindelářovi z Velenova s prázdnou nevracejí. Honza „Džony“ Šindelář svedl vyrovnaný souboj v závodě juniorů kadetů s naším odchovancem Tomášem Tlamkou „Contadorem“ (Nutrend Specialized Racing), kterému ve finiši podlehl pěti vteřinkami… Stříbro „Džonymu“ slušelo, stejně jako „Contadorovi“ zlato! Cenné šesté místo pak bral v této nabité kategorii při neúčasti Karla Vinického, další náš spolehlivý reprezentant,   Víťa Suchánek.

IMG_1256
Zajímavý a napínavý závod juniorů / kadetů pro sebe rozhodl Tomáš Tlamka „Contador“, stříbro bral po zásluze náš Honza „Džony“ Šindelář.

Naše velenovské medailové žně završila ziskem stříbra v závodě juniorek / kadetek Anna Zemánková a ten den pro nás sedmou (!) bramboru vyjela ve stejné kategorii Monika Konečná. A jestli jste těch „brambor“ z předchozího textu napočítali pouze šest, tak jste počítali správně… Tím posledním naším „bramborářem“ z Velenova je v kategorii Masters II čtvrtý, Franta Paděra! Sečteno podtrženo: 17 medailí z toho 7 zlatých, 5 stříbrných a 5 bronzových! Zde mrkněte na naši „plackovou“ rekapitulaci:

  • Zlaté placky zdobí hrudníčky a hrudníky: Leony Eclerové (odrážedla) / 1., Zity Žerníčkové (do 6 let) / 2.,  Justýnky Novotné (7-8 let) / 1., Elišky Hanákové (11-12 let) / 1. – jistá celková vítězka,  Kristýny Kolářové  (13-14 let) / 1., Martina Gottwalda (Masters II) / 1. – jistý celkový vítěz, Vlastimila Odehnala (Masters III) / 1. – jistý celkový vítěz.
  • Ze stříbra se těší: Antonín Hanák (odrážedla) / 6., Jirka Zavřel (7-8 let) / 5., Anička Hanáková (9-10 let) / 2.,  Honza „Džony“  Šindelář (junioři / kadeti) / 5.., Anna Zemánková (juniorky / kadetky)  2..
  • Bronz patří: Adélce Věrné  (do 6 let) / 3., Magdaléně Bartošové (7-8 let) / 5., Amálce Gottwaldové (9 – 10 let) / 1. a Víťovi Lipenském (11-12 let) / 2.
IMG_1224
Pět našich dívek marně stíhalo v kategorii 9-10 let Annu Hudečkovou z Otrokovic.

Po sobotní velenovské „Vrchovině“ přibylo dalších pět vítězův celkovém pořadí a my se radujeme ze skutečnosti, že jedním z nich je ve společné  kategorii juniorů /kadetů i náš Karel Vinický. Ten sice nestartoval, ale protože jeho soupeři „odčerpali“ body jeho největším konkurentovi Honzovi Šmídovi, rozhodlo se o clkovém prvenství našeho bikera z Olomučan v jeho nepřítomnosti! Po „Ellis“ Hanákové a Martinu Gottwaldovi máme tedy z našich řad s předstihem už třetího vítěze letošní MTB „Vrchoviny“. Blahopřejeme Karlovi, stejně jako všem ostatním medailistům ze soboty, díky všem pak bez rozddílu za poctivé výkony na doraz, díky samozřejmě patří i podpůrným rodinným týmům. Zde si odkontrolujte výsledky a nezapomeňte mrknout na dvě bohaté fotogalerie:

Napsat komentář