„Double“ z Říčan!

Den po náročném závodě MTB „Vrchoviny“ ve Velenově zvládlo nemálo MORAVCŮ ještě další těžké závody, kde jedním z nich byl například ten v Říčanech u Brna. Měl povahu MTB maratonu, kdy závodníci podle věku zdolávali okruh 22 jednou nebo dvakrát. Do závodu, který se zde nekonal poprvé (jeho historie se datuje od roku 2012), a který byl i letos součástí Brněnského poháru horských kol, se zaprezentovala celkem pět MORAVCŮ, z čehož byly dva veteráni, dva junioři / kadeti a jeden žák. Bylo jich pět a vedli si opravdu zdatně!

IMG_0139
O dvojité vítězství našich barev se v Říčanech postarali Honza „Džony“ Šindelář a Tomáš Doušek.

Výborné výsledky našich potvrdily  letošní vysokou výkonnost a když k tomu připočteme zisk dvou medailí, je třeba označit Říčanskou misi za velmi úspěšnou. Na velké trati 44 km nás reprezentovali v kategorii Masters II dva naši zkušení snajpři – Franta Paděra s Honzou Šindelářem a oba si vedli v hutné konkurenci výborně: Franta finišoval do cíle na výborném 5. místě, Honza dojel těsně za ním s dvouvteřonovým odstupem na 6. místě, když oba svorně ztratili na vítěze závodu asi 6 minut.

IMG_0102
Hrozen bikerů, připravených ke startu na trati 22km. Tři naše „uderníky“ snadno rozpoznáváme…

Na kvalitní výkon „staré gardy“ navázala na poloviční distanci 22 km naše „mladá garda“. Roman Šindelář dojel v hodně věkově „otevřené“ kategorii chlapců 11-14 let na výborném, .5. místě, a ještě lépe sa dařilo dvěma našim borcům v závodě juniorů / kadetů. Ten suverénně ovládl Honza „Džony“ Šindelář, který časem 50:13,81 minut zaznamenal na této trati absolutně druhý nejlepší čas dne! Po zásluze bral zlato a ne moc pozadu za ním zůstal jeho týmový parťák, Tomáš Doušek, který s minutovou ztrátou dojel za „Džonym“ jako druhý a dovršil tak „double“ našich v říčanském závodě!

DSCF0146[1]
Honza Šindelář s Františkem Paděrou strávili na trati poblíž sebe asi hodně času… Svědčí o tom i jejich takřka společný cílový finiš.

Díky pěti našim za poctivé výkony na doraz a vzorné repre MORAVCE! K medailistům letí samozřejmě i naše „gratulovačka“… Zde si můžete odkontrolovat kompletní výsledkový servis a kdo se o Říčanské MTB Tour dověděl poprvé právě z této aktuality, tak zde se můžete dovědět další podrobnosti k závodu, který se jel letos už po šesté.

IMG_0133
Stříbro Tomáš, zlato pro „Džonyho“! Bravo MORAVEC!

Napsat komentář